Felelősségvállalást kértek Nagyváradon

„Minden magyar felelős minden magyarért” – ezzel a mottóval tartott találkozót Nagyváradon Tőkés László és Szilágyi Zsolt, a magyar öszszefogás listájának első, illetve negyedik helyezettje. A rendezvény előtt Csűry István helyettes püspök rövid pünkösdi áhítatot tartott, amelyben arra szólította fel a Lorántffy Zsuzsanna Egyházi Központot megtöltő egybegyűlteket, hogy bízzanak az isteni ígéretben, de a tettekről se feledkezzenek meg.

A fórum egyik meghívottja Halzl József volt, aki a magyarországi Rákóczy Szövetség elnökeként és alapítójaként ismertette a hagyományőrző szervezet tevékenységét.

Elmondta: a mostani EP-választás óriási lehetőség a Kárpát-medencei magyarság kezében, annak ellenére, hogy fogyatkozunk: rég nem vagyunk már tizenötmillióan.

Megtudtuk, a húsz éve alakult szövetségnek Váradon is négy szervezete van: egy városi, egy egyetemi, illetve a két egyházi magyar középiskolában. „Tudatosítani kell a diákokban, hogy kötelességük részt vállalni a közügyekben” – mondta Halzl.

Szilágyi Zsolt arra szólította fel a megjelenteket, hogy keményen és következetesen keressék a normalitást Trianon által elcsúfított világunkban, hiszen mint mondta, „magyarnak lenni felelősség”.

Az egybegyűltekhez végül Tőkés László szólt, aki két hét múlva az amerikai kongresszus által odaítélt Truman–Reagan-emlékérmet veheti át a kommunista elnyomás elleni harcban kifejtett erőfeszítéseiért.

kronika.ro

admin
 

>