8 milliós kártérítés a gumilövedékkel fejbe lőtt tanárnak

Egy peren kívüli egyezség nyomán rekordösszegű, nyolcmillió forintnyi kártérítést kaphat a Készenléti Rendőrségtől az a középkorú férfi, akit 2006. október 23-án közvetlen közelről lőttek fejbe gumilövedékkel a rendőrök a Blaha Lujza tér környékén, olvasható a Magyar Nemzetben.

A korábban református lelkészként, sérüléséig pedig tanárként dolgozó Kis László nem vett részt az utcai eseményekben, csupán hazafelé sétált, amikor ok nélkül tüzet nyitottak rá az egyenruhások, írja a Magyar Nemzet.

A lövéstől a férfi kopnyája betört, életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol három napig altatták és egy hétig feküdt az intenzív osztályon. A férfit leszázalékolták, a szája széle, a nyelve és az oldala azóta is zsibbad, felfogóképessége, beszéd- és íráskészsége jelentősen romlott. Jelenleg rokkantnyugdíjas.

Összesen 22 millió forint kártérítést, annak kamatait, illetve havi százezer forintos életjáradékot követeltek a Készenléti Rendőrségtől, azonban megbízója szerette volna mihamarabb lezárni a két és fél éve tartó kálváriát, ezért fogadta el a hatóság nyolcmilliós ajánlatát, mondta Pflanzner László, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédje a lapnak.

Az egyezség szerint a pénznek május 26-ig kell a sértett számlájára érkeznie. Ha ezt megkapják, elállnak a pertől, amelyben egyébként várhatóan május 28-án hirdetett volna elsőfokú ítéletet a bíróság – olvasható a lapban.

index.hu

admin
 

>