Teljes összefogás – Nyárádszeredai megállapodás – javaslat

Az RMDSZ nyárádszeredai szervezete és az MPP nyárádszeredai szervezete Nyárádszereda Székely Tanácsának javaslatára összefog a 2009-es, júniusi EU-s választásokra.

Mindkét helyi szervezet vezetősége vállalja, hogy az összefogás jegyében megint napirendre tűzeti, majd megszavazza a Székely Nemzeti Tanács által benyújtott referendum-tervezetet a területi autonómiáról a soron következő – május hónapi – rendes tanácsülésen.

Ezt követően mind a két politikai alakulat Nyárádszereda Székely Tanácsával karöltve vállalja, hogy arra bíztatja a képviselőit, a tagságát és a szimpatizánsait, hogy június 7-én menjenek el voksolni, és szavazzanak valamennyien a Magyar Összefogás Listájára.”

A fenti megállapodás-javaslatot Nyárádszereda Székely Tanácsának elnöke tette Sógor Csaba Európai Parlament-i képviselő jelenlétében Nyárádszeredában, május 14-én, a református parókián, a kampánykörúton levő EU politikus egyetértése közepette.

Jelen voltak Nyárádszereda Székely Tanácsának tagjai – beleértve a helyi református lelkészt is – akik két évvel ezelőtt megszervezték azt a mozgóurnás autonómia-népszavazást, amely két évvel ezelőtt kimutatta, hogy Nyárádszereda népe 98%-ban autonómiát akar.

Rajtuk kívül a megállapodás-javaslatról tudomást vett a református presbitérium, valamint a Maros megyei tanács RMDSZ-es alelnöke, a szintén RMDSZ színekben nyertes polgármester és a fent említett alakulatok helyi elnökei, akik rábólintottak a helyi SZNT javaslatára.

Nyárádszereda Székely Tanácsa ezúton javasolja, hogy a Nyárádmente, Marosszék, valamint Székelyföld összes településén – ahol az RMDSZ-es többségű tanácsok nem fogadták még el az SZNT autonómiáról szóló népszavazás-tervezetét – hasonló megállapodások szülessenek.

Ahol az RMDSZ megteszi ezt a gesztust, ott a helyi SZNT és a helyi MPP vezetősége jószívvel bíztassa tagjait és táborát arra, hogy voksoljon a tulipánra június 7-én az EU-s választásokon.

Ott, ahol a helyi RMDSZ megtagadja ezt a lépést, ott nem lehet szó összefogásról.

Csíki Sándor, városi tanácsos,
Nyárádszereda Székely Tanácsának elnöke

admin
 

>