Közlemény – MPP

2009. május 12-én, a bukaresti Magyar Nagykövetségen került sor arra a találkozóra, amelyen házigazdaként részt vett Füzes Oszkár úr, a Magyar Köztársaság bukaresti nagykövete, Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi és Határon Túli Magyarok Bizottságának elnöke és Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke.

A felek áttekintették a közelgő Európa Parlamenti választások kapcsán felmerült kérdéseket, az erdélyi magyarság közéleti, politikai és gazdasági helyzetét, valamint az erdélyi magyar társadalom jelenlegi politikai berendezkedését.

Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke ismertette, hogy az Európa Parlamenti választások alkalmából az RMDSZ újból elszalasztott egy történelmi lehetőséget az erdélyi magyar összefogás megteremtése érdekében, pártpolitikai megfontolásoknak vetve alá az erdélyi magyarság érdekeit. Kifejezte továbbá, hogy a Magyar Polgári Párt jelen körülmények között nem vesz részt a kampányrendezvényeken.

A Magyar Polgári Párt továbbra is az erdélyi magyar politikai közélet demokratizálódását és az autonómiatörekvést tartja legfontosabb célkitűzéseinek. Ennek érdekében a helyhatósági választásokon versenyhelyzetet, a parlamenti választások alkalmával pedig továbbra is a nemzeti összefogást fogja szorgalmazni.

Székelyudvarhely, 2009. május 12.

a Magyar Polgári Párt sajtóirodája

admin
 

>