""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

Az RMDSZ és az EMNT külön is, együtt is kampányol

Külön-külön kampányolnak, de közös rendezvényeket is tartanak az európai parlamenti választások előtti hetekben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) képviselőjelöltjei. Az öt százalékos bejutási küszöb elérése létfontosságú az erdélyi magyarság érdekképviseleti szervezetei számára.

Az EP-választáson való részvétel arányától függ az is, hogy az EMNT-vel közösen összeállított, Magyar Összefogás nevet viselő listán két, három vagy négy magyar képviselő jut-e be az Európai Parlamentbe. A listavezető Tőkés László, az EMNT elnöke után az RMDSZ-es Winkler Gyula és Sógor Csaba következik a sorban, negyedik helyen pedig az EMNT-t képviselő Szilágyi Zsolt áll.

Az utánuk következő Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke már a múlt hétvégén elkezdte kampánykörútját.

Az RMDSZ az eddigi hagyományokat követve most is „kampánykaravánok” keretében keresi fel a szavazókat az ország különböző részeiben. A szövetség pénteken hivatalosan is elindította jelöltjeinek erdélyi karavánját: Sógor Csabáé Csíkszeredából indul és Gyergyószentmiklóst érintve járja körbe a Székelyföldet, Winkler Gyula pedig Kolozs megyével kezdi körútját.

Porcsalmi Bálint, az RMDSZ EP-választási kampányfőnökének helyettese az Új Magyar Szónak (ÚMSZ) elmondta: „A június 6-ig úton levő karavánok rengeteg rendezvényt foglalnak magukba, és idén – hasonlóan a 2007-es kampányhoz – nagy hangsúlyt fektettünk a személyes találkozásokra, az emberekkel való közvetlen kapcsolatteremtésre, éppen ezért rengeteg településen ajtóról ajtóra fognak kampányolni az EP-jelöltek.”

Az EMNT északon kezdi kampányrendezvényeinek sorozatát. Tőkés László kampánya szinte mindennap valamilyen eseményhez kötődik. A református püspök pénteken a sárközújlaki általános iskolában, majd az avasújvárosi művelődési otthonban közéleti fórum keretében ismerteti választási programját. Szombaton Nagybányán találkozik választóival.

MTI

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák