""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

Băsescu román állampolgárságot ígért a Moldovában élőknek – film

A parlament két házának együttes ülésén beszélt ma Traian Băsescu államfő. Politikai elemzők szerint beszédének legfontosabb eleme az volt, amelyben bejelentette: azt kérte a kormánytól, hogy sürgősen módosítsa az állampolgárságra vonatkozó törvényt, olyan irányban, hogy Moldova azon állampolgárai, akik akaratuk ellenére veszítették el román állampolgárságukat, „visszatérhessenek az európai népek nagy családjába, hogy Moldova Köztársaság ne lehessen többé elszigetelve”. (Mint ismeretes, Románia 1939-ben, a Molotov-Ribbentrop paktum következményeként veszítette el Besszarábiát, amely ma Moldova nagyrészét alkotja. – szerk.)

– Folytatni fogjuk azt a gyakorlatot, hogy megkülönböztetés nélkül biztosítjuk a lehetőséget azon Moldova Köztársaságbeli fiatalok számára, akik Romániában szeretnének tanulni – jelentette ki Traian Băsescu.

„Kötelességünk, hogy ne hagyjuk elveszni azokat, akik a mi nyelvünket beszélik” – szögezte le az elnök, majd hozzátette: Románia nem tart igényt a tőle elvett területekre, nem akarja megváltoztatni a határokat és nem vonja kétségbe Moldova Köztársaság függetlenségét.

Véleménye szerint az emberi jogok és a szólásszabadság megsértésének számos esetét jegyezték fel az utóbbi napokban Moldovában, ezért Románia európai uniós vizsgálatot kér az ottani kommunista kormány ellenzékének „elnyomása” ügyében – jelentette ki az államelnök.

– Nem fogjuk eltűrni, hogy románokat azért tekintsenek bűnösöknek, mert románok… Nem fogjuk eltűrni, hogy Romániát Moldova Köztársaság ellenes tevékenységgel vádolják – szögezte le Traian Băsescu.

Realitatea.net, erdely.maShare

Băsescu román állampolgárságot ígért a Moldovában élőknek – film bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák