Szilágyi Zsolt kerül az EP- lista negyedik helyére

A hétvégén az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács is rangsorolta az Európa Parlamenti választásokra jelölt személyeket. Amint az már ismeretes, a jelöltek az RMDSZ által az Összefogás Listájának elnevezett választói jegyzékén fognak szerepelni. Ennek első helyét Tőkés László foglalja el, őt Winkler Gyula és Sógor Csaba követi, a negyedik helyre pedig az EMNT Szilágyi Zsolt politológust nevesítette.
Szilágyi a Partiumi Keresztény Egyetem adjunktusa, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, az utóbbi időben Tőkés László brüsszeli kabinetfőnöke.

Az EMNT által összeállított jelöltlistán a további személyek: Dávid László, mérnök, a Sapientia-Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora, Ábrám Noémi, tanítónő, a Diakónia Keresztyén Alapítvány ügyvezető igazgatója, Boros Zoltán, zeneszerző, filmrendező, Sándor Krisztina, ifjúsági vezető, a Bálványosi Szabadegyetem főszervezője, Márton Zoltán, mérnök, a Teleki Oktatási Központ igazgatója, Lakatos Róbert, filmrendező, a Sapientia EMNT tanára, Toró T. Tibor, kutatófizikus, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, Bakk Miklós, politológus, egyetemi előadótanár, a Babes-Bolyai Tudományegyetem politológia tanszékének helyettes vezetője.

erdely.ma
admin
 

>