Az MPP nyílt levélben hívta magánlátogatásra a magyar államfőt

Nyílt levélben hívta magánlátogatásra az államfőt a március 15-i erdélyi ünnepségekre a Magyar Polgári Párt, miután a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szerdai közlése szerint a román illetékes hatóságok eltanácsolták Sólyom Lászlót március 15-i erdélyi látogatásától.

A párt a nyílt levelet az MTI-hez is eljuttatta szerdán. Ebben az olvasható: „Értesültünk arról, hogy miként néhány napja a szerb hatóságok eltanácsolták Önt a március 15-ei délvidéki látogatásától, úgy a román hatóságok sem látják szívesen, hogy a magyarok nemzeti egységét megtestesíteni hivatott magyar államfő az erdélyi magyarok körében ünnepeljen”.

A Magyar Polgári Párt arra kérte az államfőt: „közös magyar önbecsülésünk érdekében, függetlenül mindenféle tanácsoktól, magánlátogatás keretében, az európai uniós tagállam Magyar Köztársaság államfőjeként jöjjön el március 15-én Erdélybe, és ünnepeljen az erdélyi magyarokkal”.

Budapesten kedden közzétették, hogy a magyar köztársasági elnök a hivatalos állami ünnepségek után Erdélybe készül, Nyergestetőn kopjafát állít a szabadságharcban elesettek emlékére, ahol ünnepi beszédet is mond. A bejelentés szerint ezután Csíkszeredába megy, s az ottani ünnepségen is szól majd az összegyűlteknek, végül fáklyás felvonuláson vesz részt.

Duna Televízió

admin
 

>