Az MPP nem szólhat Székelykeresztúron – Nyilatkozat

NY I L A T K O Z A T
A Magyar Polgári Párt Székelykeresztúr Városi Szervezete a 2009. március 15-i helyi, az RMDSZ által központi rendezvénynek kikiáltott ünnepség megszervezésével kapcsolatosan az alábbiakat hozza a közvélemény tudomására:

1. Az „Összefogás Napja”-ként meghirdetett rendezvény előkészítési munkálatai kapcsán teljesen mellőzték a helyi Magyar Polgári Párt szervezetét és annak önkormányzati képviselőit.

2. Az MPP levelét, melyben kérte, hogy a rendezvényen Markó Béla szövetségi elnök úr mellett az polgári párt képviselete is szót kaphasson, a város polgármestere, Rafai Emil úr udvarias köntösbe bújtatott cinizmussal utasította el, az országos vezetőséget jelölve meg a helyi rendezvény társszervezőjeként (tehát a felelősség alól kibújva).

3. Nehezményezzük, hogy – bár eddig a rendszerváltást követő 18 évben sikerült békésen, közösen ünnepelni – a közös ünneplés a város jubileumi évében a helyi, illetve országos RMDSZ elutasító magatartása miatt meghiúsul.

4. Nemzeti ünnepünkön, az „Összefogás Napján” a magyar egység újbóli kinyilvánítása nem válik lehetővé, hisz az MPP képviselői és szimpatizánsai nem juttathatják el ünnepi üdvözletüket a város, a Kárpát-medence és a világ magyarságához.

Székelykeresztúr, 2009. március 11.

Az MPP Székelykeresztúr Városi Szervezete nevében

Patakfalvi Dénes
Elnök

admin
 

>