""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

Március 15.- ére Csíkszeredába várják Sólyom Lászlót

Nyergestető, 2007. március 15.
Fotó: Csíki Zsolt

Nemzeti ünnepünk csíkszeredai szervezői- től származó információink szerint március 15-ére Csíkszeredába látogat Sólyom László köztársasági elnök. A magyar államfő prog- ramjáról egyelőre csak azt lehet biztosan tudni, hogy vasárnap részt vesz Nyergeste- tőn a székely vértanúk emlékére rendezett ünnepségen, ahol koszorúzni is fog.

Egy másik – meg nem erősített – hír szerint, amelynek forrása Hargita megye önkormány- zata, Sólyom László fogadására Traian Bă- sescu államelnök is Csíkszeredába érkezik.

Csíkszeredában legutóbb tavaly október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepén találkozott a két elnök. Az esemény már akkor is rendkívülinek számított. Előbb Sólyom László jelentette be érkezését, majd rövid idő múlva Băsescu is jelezte, hogy jelen lesz a csíkszeredai ünnepi eseményen. Mint tudjuk, a román államfő az utóbbi időben feltűnően gyakran jelenik meg Székelyföldön, hivatalos és nem hivatalos látogatásokon egyaránt. Beszédeiben is gyakran foglalkozik a Székelyföldet érintő kérdésekkel. Bogdan Olteanu, a román képviselőház korábbi elnöke szerint Băsescu a magyarok szavazataira vadászik.

Kovács Noémi, erdely.ma

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák