7

Akinek nem tetszik az MPP, jegyezzen be másik szervezetet

Hogy is van ez?

Hol azt olvastuk, hogy lesz, hol azt, hogy ekkor, később meg, hogy máskor.

Voltak óhajok, és sóhajok, míg a politikai, és a józan ész egyaránt győzött.

Közeledik a Magyar Polgári Párt Országos Gyűlése.

Az események fölgyorsulni látszanak.

És a helyzet is fokozódik. Legalábbis az az írás, amely arról számol be, hogy a párt elnöke rendet akar vágni a székelységben, erre utal. A hivatkozott cikk arról számolt be, hogy a párt elnöke Gyergyóban találkozott a párt néhány tagjával, mert a sajtóból (!) arról értesült, hogy az ottaniak más elnököt szeretnének a párt élén látni. A találkozó résztvevői pedig egy, az országos elnök (!) által összehívott rendkívüli közgyűlésre voltak hivatalosak. Azonban nem lett belőle közgyűlés, mert a sajtóval (!) együtt is kevesen jelentek meg. Nem is csoda, hiszen megkerülte a párt helyi elöljáróit.

Az elnök szemében Árus Zsolt a botránykő, aki ráadásul működtet egy levelezőlistát, amelyet az elnök ráérő írogatók gyülekező helyének tart. De bezzeg Ő dolgozik. Csak éppen az EMNT-vel nem volt érkezése találkozni, januárban. Egyébiránt elnök úr apparátusa szorgalmasan követi a listát, és ha úgy ítéli meg, akkor Ő személyesen telefonál rá a renitenskedőkre.

Az említett cikkből megtudhattuk, hogy a párt elnöke saját birtokának tartja a pártot, és nem a romániai magyarság egy részéének. Ráadásul kijelentette: „akinek az MPP nem tetszik, jegyezzen be egy másik szervezetet”.

Szász elnök úr a párt lendületéről beszélt, és annak megtörését féltette. Azét a lendületét, amely miatt a párt nem indult a parlamenti választásokon, és a fölvállalt függetleneket sem támogatta ténylegesen. Ráadásul az RMDSZ által Tőkés Lászlónak a közelgő EP-választások kapcsán állított csapdának a kivédése mögül is kiosont.

Az MPP elnöke Toró T. Tibor személyében más ellenséget is talált, és lehetséges ellenjelöltjébe is döfött egyet azzal, hogy TTT bábjának nyilvánította.

Tiszta összeesküvés-elmélet.

De hogy ez miért javít a pártelnök közérzetén, föl nem foghatom.

Nekem visszacsengnek az egykori Reform Tömörülés megszűnésének körülményei. Szász Jenő, alelnökként, akkor sem a közösen elhatározott, építő munkát erősítette, hanem csak rombolt. Tette azt addig, amíg elérte célját. Ebben segítségére volt az Isten adta manipulátori képessége is.

Sajnos sokkal frissebb emlékem is van.

A közelmúltban aláírásgyűjtési akciót kezdeményezett elnök úr, de nevét nem adta hozzá. Akkor a cél az volt, hogy támogatókat szerezzen az MPP-RMDSZ koalícióhoz. Neves személyiségek annak reményében írtak alá, hogy Tőkés Lászlót támogatják. Amikor püspök úr megköszönte a kapott támogatást, az érintettek csak ámultak. Ámulatuk még nagyobb lett volna, ha az EMNT-RMDSZ megállapodás éppen emiatt nem született volna meg.

Most szorongatott helyzetben akarja megtartani a pártot – és annak trónját –, amely létrehozásáért lehet, hogy ő tette (le) a legtöbbet, de nem egyedül tette. Ezért abban másoknak is van jussuk. Ellenük is irányult az egyoldalú sajtó jelenlétének elnöki biztosítása a hivatkozott gyergyói összejövetelen. Arról ugyanis alig írt a cikkíró, hogy mivel érveltek a párt vezetőváltását igénylők, akiktől hűségesküt várt, de szóhoz jutni alig engedte őket.

Úgy hírlik, hogy a közelgő Országos Gyűlés az alapszabály szerintinél, és az indokoltnál jóval több küldött részvételével lesz megtartva, hiszen az első születésnap az igen fontos esemény bárki életében. Száz évvel ezelőtt, a védőoltások bevezetése előtt, különösen is az volt. Kérdés, hogy mit fognak szólni hozzá azok a küldöttek, akiknek a pártalkotmány nem engedi meg, hogy szavazzanak is. Bár szavazatukra a jelek szerint Szász elnök úrnak igen nagy szüksége lenne.

Mezei MPP-tagként csak reménykedni tudok abban, hogy a Magyar Polgári Párt méltó Országos Gyűlést tart, és – születésnap ide, születésnap oda – arra a gyanú leghalványabb árnyéka sem vetülhet másnap. És azt sem mondhatjuk majd el, hogy az egyetlen elnökjelölt megkapta a szavazatok 99,99 százalékát.

Nagy István, Pécska
http://blog.erdely.ma/nagyvarjas

admin
 

 • daniel szerint:

  Ugylatom h.te: rejtejes uzemelteto ?!azt irsz be ami neked tetszik .Nemkene kene valtoztats a szokasodon???

 • admin szerint:

  A blog admin-ja vagyok, egy cseppet sem rejtélyes és nem fogok változtatni a szokásomon, még a te kedvedért sem Daniel.
  Ha tetszik neked, ha nem.

 • Lúdas Matyi szerint:

  Eeeeeeeez aaaaaaaaaaaaaaz admin!
  Ha valakinek nem tetszik ez a blog, jegyeztessen be (indítson be, üzemeltessen) másikat… nemde? 😉

 • admin szerint:

  Helyes a bőgés oroszlán!
  … akarom mondani egyetértek Veled Lúdas Matyi.

 • leszámolás szerint:

  Törölve-admin.

 • MPP-és szerint:

  Nem jó helyen keresítek az rmdsz-propaganda szöveget, kis fanyalgók.
  Klikkeljetek a józsa laci ” Szilágyság”-ára.
  Ott rendelhettek kedvetekre valót.

 • admin szerint:

  Leszámolás szedd össze magad és ne írj alpári módon ezentúl.
  Ugye tudod a 24 órás szabályt?

 • >