107

21. századi (-nak egyáltalán nem mondható) viszonyok a Csergeték utcában- Sarmaságon II – avagy kérek 1ooo RON-t a munka ellenértékét a sarmasági RMDSZ- es polgármesterektől

  A dolognak előzménye van, hadd emlékeztessem a kedves olvasókat a jobb megértés érdekében a következőkre (klikk a linkre):

  http://sarmasagi.ro/428/21-szazadinak-egyaltalan-nem-mondhato-viszonyok-a-csergetek-utcaban-sarmasagon

  Válasz egyáltalán nem érkezett nyilvánosan felvetett kérdése(i)mre, ezen a múlt vasárnapi falugyűlésen kivűl, ami pénzügyi beszámolónak indult, de a végén listaszerű felsorolás lett belőle, különböző munkákra elköltött összegek részletezése nélkül, mondják azok akik részt vettek. A dolog pikantériája hogy fentebb említett Csergeték utca (az utca ahol lakom) is be lett (állítólag) sorolva a lekövezett utcák listájába.

  Igazából amint régebbi keltezésű (fentebb belinkelt) vitaindítómban már elmondtam, csak annyi történt mindeddig utcarehabilitálás ügyben, hogy polgármester urak lenyomatták a felső, még viszonylag jól használható réteget az utca járó felületéről, ezáltal sártengert gerjesztvén az itt élő emberek életét megkeserítendő. Íme néhány fotó ízelítőnek (vagy inkább keserűségnek):

  Sártenger-1

  Sártenger-1

  Sártenger-2

  Sártenger-2

  Sártenger-3

  Sártenger-3

  Sártenger-4

  Sártenger-4

  Sártenger- 5, a háttérben látni hogy megjött az első kamion kőzúzalék

  Sártenger- 5, a háttérben látni hogy megérkezett az első kamion kőzúzalék

  Sártenger- 6

  Sártenger- 6

  Béreltem gépeket, megvettem az anyagot és leköveztettem az utat. Mivel ez az egész munkálat kb 1ooo RON- ba került, ezért kérem a polgármester urakat, hogy fizessék nekem azt ki abból a 22 milliárdból, amit az RMDSZ lobbizott ki nekünk falufejlesztésre. Ha a 22 milliárd régi lej esetleg már elúszott,  szívesen elfogadom saját zsebből (mint ahogyan én is fizettem) fenti összeget, azaz 5oo lejt fejenkét (polgármestertől és alpolgármestertől).

  További képek (ezek már konstruktívabbak- látni a sürgés- forgást, na meg a munka (rész)eredményét):

  Munka- 1

  Munka- 1

  Munka -2

  Munka -2

  Munka -3
  Munka- 4

  Munka- 4

  Elkészülve- 1

  Elkészülve- 1

  Elkészülve- 2

  Elkészülve- 2

  Elkészülve- 3

  Elkészülve- 3

  Mit szólnak a polgármester Urak, mikor lesz az utca hátralevő része megjavítva? Vagy maradunk, mi Csergeték utcabeliek a jó öreg soha be nem tartott ígéretözönnel?

  A sártenger marad- 1

  A sártenger marad- 1

  A sártenger marad- 2

  A sártenger marad- 2

  A sártenger marad- 3

  A sártenger marad- 3

  Vagy arra várnak az Urak, hogy mindenki javítsa meg a háza előtt levő utat és nyújtsa be a számlát? Mert szerintem ezt kéne mindenkinek művelnie, hogy végre munkára bírjuk a polgármestereket, mert emígy biztos nem fog belekerülni az összes sáros utca lekövezése 22 milliárdba. Ha számításaim nem csalnak, akkor 1 méter utca lekövezése kb. 2o lejbe kerül anyaggal, munkálatokkal együtt, tehát 22 milliárdból, ami új lejben 2,2 millió RON, meg lehet(ett volna) javítani 110 ezer méter, azaz 110 km utat- amibe szerintem nemcsak az összes sarmasági, de még a szomszéd községek sáros és hegyi útjainak lekövezése is belefért volna).

  Vagy mégis mit mást tehetnénk, annak érdekében hogy fogjanak hozzá végre dolgozni kis közösségünkért, amelynek fűt- fát ígértek a választási kampányban fentebb említettek?

  Tisztelettel:

  Keresztes Zoltán István

  Csergeték utcai lakos.

admin
 

 • sarmasagi lakos szerint:

  Gratulálok Keresztes úr amit csináltál remélem evvel a cselekedettel kinyitottad a falu vezetőségnek a szemét mert nagyon bevolt csukva mikor a cseregtékröl volt szó csak ténleg nem tudom mivolt az oka hogy ugyhagyták ezt az utat, vagy azért mert sok az mpp s az utcában? És ne mindig a személyeskedést csinálják az emberekkel a polgármesterúrék hanem mindenkiben a sarmasági lakost kell nézni és tisztelni!ÉS MINDENKINEK KÖSZÖNNI mert az mpp s is EMBER ÉS MAGYAR tisztelt Ciobanca úr!

 • sarmasagi lakos szerint:

  AZ MPPSEK IS KULDHETNENEK EGY KIS PENSZT SARMASAGRA NE CSAK A SZAJUK JARJON

 • fuggetlen szerint:

  A leosztott penzek nem RMDSZ,nem MPP sot meg nem is kormanyalkalmazott zsebbol szarmaznak!
  A penzt a MIENKbol,azaz a tisztessegesen dolgozo emberek keservesen keresett berebol leakasztott dezsmabol utaljak ki!
  En meg,a ma hasznalatban levo,bankjegyeken nem lattam sem seres d. sem marko b.,szasz j. basescu vagy boc kepet sot tovabb mereszkednek: meg a dombiet,csobankaet,berki editet,dari t-et pusoket vagy a bandi pityuet sem!
  CSak,hogy tiszta legyen:a penzt nem partok bankszamlajarol utaljak sarmasagra!!!!!!!

 • sarmasági szerint:

  Úgy vagyunk ezzel a bloggal, mint a pornófilmmel:sokan nézzük, de kevesen ismerjük be.
  Tipikus sarmasági mentalitás!
  Itt lehet okos bárki.Az (úgynevezett)mpp-sek szidhtják az (úgynevezett)rmdsz-eseket és fordítva, kinek-kinek érdeke szerint.
  Mert csak az analfabéta nem látja, mire megy ki a játék.
  Például:az mpp nyitott magának blogot, hogy legyen hol komunikáljon(jót-rosszat egyaránt).Az rmdsz(vagy aki annak mondja magát)azonnal rászállt, rázúdítva minden mocskot.
  Kérdés(ek):-az utóbbiak miért nem nyitnak egy másik blogot?Ott elmondhatnák az ő verziójukat,tisztán és egyenesen.
  -miért csak a mocskolódásban partnerek? Utánanézhet bárki:egyetlen politikai-közéleti vagy kulturális témához nincs egy-két hozzászólásnál több.Viszont, ha valaki bedob egy blődséget, indul a lavina.
  -miért a névtelenség? Tegye a szívére a kezét az a zugolvasó, aki többet mer névvel mondani, mint az a pár ember, aki(igaz nem sűrűn)nevét vállalva oda-oda mondogat.A hezitálóknak javasolom,kattintsanak rá a sarmasag.ro-ra(községünk honlapja).Igaz,időtlen idők óta nincs aktualizálva,de van egy olya rovata?, hogy-AZ OLVASÓ KÉRDEZ, AZ ILLETÉKES VÁLASZOL.Mit olvashatunk ott?…Semmit.Mert még kérdezni sem merünk!!!…..
  Igen.Minden mindennel összefügg.
  Eklatáns bizonyíték erre, a Bandi Pityu fentebbi “akciója”.Tettel-szóval-képpel(névvel!!!)igyekszik felhívni a figyelmet egy(szerintem)közügyre, és máris ugrik két a”sarmasági lakos”és terelik el az aktuális témáról a figyelmet.Csobánkára meg az mpp-re.Vajon miért?…

 • alvajáró szerint:

  EMÁN DÖFI!

 • dd szerint:

  KERESZTES UR azt mutassa fel es azt tegye ki amit 8 ev alatt sikerult megvalositson!!!!had lassuk mivel dicsekedhet?????????

 • I-ZÉ szerint:

  mi van d-á d-á??????…
  eevagy tájolva? várjá gyúccsak lámpát a sötét agyadba!!!!!…
  keresztes zoltán======májszter
  keresztes istván zoltán======bandi pityu
  kapiskálod mán?vagy a gárdátu vagy oszt a pityu cégjét akarod kontrolálni?
  dönzsd ee hun aszunk oszt kezd előrű!!!!!!!!!!!!

 • elmelkedo szerint:

  Meg ha kicsit szelsoseges izunek is tunhet,ez az utcakovezes,melyek lehetnek a tanulsagai?
  Mi valthatta ki az MPP letrejottet?
  Vajon egy parton kivuli(esetunkben MPP),nem lathat esetleg olyan dolgokat amit a parton belul estleg nem vesznek eszre?
  Vajon mi az a buszkeseg vagy butasag,amiert nem tud e ket part normalisan elbeszelgetni,estleg meg tanulni is egymastol?

 • Keresztes Zoltán István szerint:

  Kedves elmelkedo!

  Tudod-e hogy mi is az igazi szélsőség? Ha véletlenül nem ugrana be hirtelen semmi neked, akkor nézz a PRM-re, WC Tudorra meg a velük számtalanszor egy padba (nagyon- nagyon sokszor) ült RMDSZ-re!
  Sarmasági, vagyis a mi esetünkben egyáltalán nem a büszkeségről vagy butaságról szól a fáma, egyszerűen csak a könnyen keresett pénz csábításáról (egyesek számára, értsd: értelmezésem szerint- kétes alakok), pont úgy ahogyan a mágnes vonzza a vasat, vagy talán még jobban…
  Ettől függetlenül, ebben a témában létezik, működik egy kőkemény szabály (vagy baj ahogyan ők értelmezik) a közpénzeket adminisztrálók számára szerte a nagyvilágban: a KÖZPÉNZEK SOK EMBER VERÍTÉKES MUNKÁJÁNAK GYÜMÖLCSE, ezért azokhoz a pénzekhez (illegálisan) hozzányúlni KAPITÁLIS BŰN civilizált(abb) helyeken.
  Vajon felismerik- e fent említett axiómát időben ,,illetékeseink”?
  Erről szól(na) az aktuális topic, na meg arról hogy ha az ember valakit megkölcsönöz a közösség jóléte érdekében (vagy úgy egyáltalán bármiért), akkor azt a pénzt az illetékeseknek illik (vagy illene) visszafizetniük (persze megint csak azt mondanám, hogy ez csak és kizárólagosan rendes embereknél működő szabály…).

 • se kep se hang szerint:

  se kep se hang primar urak?

 • primár szerint:

  Azért hagytuk ki a csergetéket, tisztelt Keresztes úr mert neked van volvó terepjáród és azzal tudsz sárban is járni.Sőt az arra való. Ahol csak dácsiások laknak ott nagyobb szükség volt rá.

 • primár szerint:

  Egyébként keresztes úr,( szándékosan kisbetűkkel) ha te lennél a primár biztosan takarékos ember lennél, ezt állítják a néhai alkalmazottaid is.

 • fuggetlen szerint:

  Ahogy fentebb elmelkedo nevu hozzaszolo kerdezte, megkerdezem en is, hogy miert nem tud a ket part leulni es megbeszelni a problemakat? Ez az egymasra mutogatas nem folytatodhat a vilag vegezeteig.
  Ez a kerdes mindket felnek szolt, es szeretnek valaszt is kapni ra, ha lehet mindket fel reszerol. Nem veszi eszre senki, egyik fel sem, hogy ez a civakodas es marakodas mennyire artalmas, es csak tonkreteszi a kozosseget?
  Velemenyem szerint mar ideje lenne osszefogni emberek, csak ugy haladhatunk elore.
  Jo ejt mindekinek.

 • néhai alkalmazott szerint:

  Én,néhai alkalmazott tképpen azért vagyok néhai primár elvtárs,mert már eltávoztam volt az örök vadászmezőkre,a túlvilágra.Nem emlékszem már,mert mi nem beszéltünk együtt ilyesmiket soha,vagy csak gyenge agyad szüleménye lenne a takarékosság nevű futó ötleted?

 • Keresztes Zoltán István szerint:

  Kihagyni egyik vagy másik utcának a rehabilitációs munkálatait, csak azért mert teszem azt; történetesen ott valakinek valamilyen (saját kereseten vásárolt) autó van a birtokában, az ürügy ám a javából Primár és te is tudod hogy kijelentésednek semmi köze a valósághoz!
  Amúgy te is vehetsz magadnak Volvót (vagy akármilyen más márkájút), ki nem engedi?
  Csak ne közpénzből, mert az nem a tiéd, hanem a közösségé, az embereké.
  Ugy- e te is így látod?

 • fuggetlen szerint:

  Skoda Superb 4X4 az a meno!!!!

 • 22 milliard szerint:

  teljesen elb…tak a primarok.bye,bye szasa,bocs.sarmasag,tobbet vissza nem jovok,most mar a mase vagyok!-szabad forditasban a padodo utan.

 • MPP-és szerint:

  “független” figyelmébe!
  Habár feltett kérdésednek semmi köze a Csergeték lekövezéséhez, mégis reflekálni fogok kérdésedre.
  MIÉRT NEM TUD A KÉT PÁRT LEÜLNI ÉS MEGBESZÉLNI A PROBLÉMÁKAT?…
  Sokkal egyszerübb lenne a dolgom, ha tudnám kitől-mitől vagy független? Sehova nem tartozol? Mennyire
  követed a politikát?…
  Mivel mindezeket nem ismerem, csak feltételezésekre
  hagyatkozom.Normális hangvételű beírásaid alapján, normális valakinek gondollak,így megpróbálok normális választ adni.
  Tehát:a sarmasági MPP-t az elóválasztások után alakítottuk meg,azzal a céllal,hogy választási lehetőséget adjunk azoknak, akik úgy érezték, hogy az RMDSZ polgármesterjelöltje nem megfelelő személy
  Szilágy megye legnagyobb magyar közösségét tömörítő
  nagyközségünknek.
  Különvéleményünkkel magunkra zúdítottuk a helyi-, megyei-, és az országos RMDSZ-vezetés haragját.
  Pedig minket csak saját közösségünk sorsa aggaszt(ott)…
  Mint ismeretes, a szavazást az RMDSZ nyerte, az MPP
  több mint 5oo szavazattal a második lett.
  Tudomásul vettük az eredményt, és a szavazás másnapján nyílt együttműködésre jelentkeztünk az RMDSZ-es vezetésnél.
  Orrunkra csapták az ajtót.
  A kirekesztés azóta is teljes erőbedobással folyik, gyakran akár törvénytelen módszerekkel is…
  Itt tartunk jelenleg.
  Lehetőségeinkhez mérten, igyekszünk megfelelni választóink elvárásainak.
  Ugyanúgy, ahogy Neked is, “független”.

 • I-ZÉ szerint:

  hé primár csicskások!!!!!!!
  aggyátok mán oda a plajbászotokat a főnökötöknek is
  azt beszélik hogy a másadik egyetemjin mán majdnem megtanult irni

 • primár szerint:

  Azért legalább Kiskasztáékig megcsinálhattad volna 🙂

 • primár szerint:

  Azért legalább Kiskasztáékig megcsinálhattad volna
  🙂

 • egy telepi lakos szerint:

  kedves polgar mester UR! CSAK ANYIT SZERENEK MONDAN KOZOLNI ONELL HOGY SARMASAGHOZ TARTOZIK A BANYA TELEP IS! MI IS SARMASAGIAK VAGYUNK!!!!

 • egy telepi lakos szerint:

  NEM HISZEM HOGY NEM LEHET FELKERNI A LAKOSOKAT HOGY TARCSANAK RANDET PORTAJUK KORULL! NEM LEHET E PALYAZATOT BENYUJTANI A HAZTOMBOK FELUJITASARA? AZ ARTEZI MELE ODA HORDOT SZEMETET MIKOR TAKARITSAK EL?
  MIKOR LESZ OT EGY SZEP PARK?
  A TELEPI KULTUR HAZAL SEM LEHET MIT KEZDENI? ADIG MEG TEJESEN ELETVESZEJESE NEM VALIK ES RADOL VALAKIRE, AKOR MAJD KI VALAJA A FELELOSEGET? KOSZONOM MEGERTESET.

 • 22 milliard szerint:

  a primarok teljesen elkoltottek engem telepi lakos,az intervencios csapatot megszuntettek,akikkel ki lehetett volna pucolni az artezi kornyekit meg minden mast csinalni,talald ki miert:penzhiany miatt.erdekes ugye, ez szo hogy penzhiany.mindent ra lehet fogni.elsosorban a lustasagot.ugyhogy a primarok szepen zullesztik,teszik tonkre meg azt is ami eddig volt.

 • Egy telepi lakos-nak szerint:

  Ez az elet rendje,hisz ezt “Onok Kertek”!-Vagy talan ezert is Keresztes Zoltan,aki onok szerin csak Tolgyiekig volt polgarmester,a hibas?
  A kerdes ,keres igenis jogos az Onok reszerol,de van egy kerdesem?-ezeket az onoket allitolag kepviselo tanacsosoktol is meg kerdeztek?mert hat mikor szavazataikert kuncsorogtak akkor bizony nagy becsben voltak tartva a telepi emberek!
  Egy tippem azert lenne:a kovetkezo helyhatosagi valasztasok elott megint lessz valami mozgas a banyatelep kornyeken,mert hat ismet szukseg lessz a szavazataikra!

 • egy telepi lakos szerint:

  en vagyis mi telepi lakosok nem hibasztatom sem KERESZTES ZOLTANT sem pedig DOMBI ATTILA polgar mester urat, hanem csak egy KERDES volt. hogy lehet e valamit csinalni a banya telep megtisztitasaer? szepsegeert? rendjeert? SZABJANAK KI BUNTETES mint a regi idokben megszokjak ha tisztasagot ha nem fizesenek meg erte.

 • fuggetlen szerint:

  Valasz MPP nevu hozzaszolonak.
  Ez a tema tenyleg nem tartozik ehhez a topichoz, de muszaly volt megkerdezzem, es koszonom a valaszt. Orultem volna egy RMDSZ -es valasznak is, de meg nem keso.
  Most en tartozom valasszal a kerdesre, a ‘fuggetlen’
  “…KITOL-MITOL VAGY FUGGETLEN? SEHOVA NEM TARTOZOL? MENNYIRE KOVETED A POLITIKAT?…”
  Nem tartozok semmilyen politikai parthoz, de a politikat viszont kovetem. Az RMDSZ -tol mar a hanyinger kornyekez, viszont nem ertek egyet az MPP bizonyos elveivel/celkituzeseivel, ennek a partnak ezert nem vagyok a tagja. Szavazaskor pedig arra a magyar partra/jeloltre szavazok amely meglatasom szerint tobbet tett, vagy a jovoben tobbet tudna tenni a sarmasagi kozossegert, a jovobe vetett hitem miatt, a mult szavazaskor az RMDSZ nem nyerte el a voksom, pont az elobb emlitett jovobe vetett hitt miatt.
  A Csergetek utca kinezete, vagy eppen nemkinezete hiven tukrozi tisztelt vezetoink gondolkodasmodjat, nemtorodomseget. Kivancsi vagyok ra, hogy hany ilyen magyar nagykozseg van amelyiknek egyik kozponti utja ugy nez ki mint a Csergetek. Es az a megkulomboztetes hogy, nem betonozzak le mert ott lakik(nak) bizonyos, az RMDSZ szerint nem kivanatos szemely(ek) teljesseggel elitelendo, es nem beszelek arrol hogy ahhoz senkinek semmi koze ahhoz ki milyen autot vagy repulogepet vesz a sajat jovedelmebol, ez pedig irigyseg es felelem. Ezt sikerult az RMDSZ vezetosegenek elernie, bravooo RMDSZ, remelem boldogak vagytok. Az pedig egyszeruen hihetetlen hogy abbol az allitolagos 22 milliardbol ne jutott volna egy 400-500 millio arra hogy ezt az utcat lebetonozzak, ezt senki ne mondja, mert nem hiheto, vagyis HAZUGSAG!.
  Vagy a polgarmester ur szavaival elve “ez mar reg elvolt ba**va?” Es ha a valasz igen, akkor mi van? Nem karjuk helyrehozni a hibat, mert azt mondjuk hogy ahhoz nekunk semmi kozunk, es aki elba**ta az csinalja meg? Ajanlom a tisztelt polgarmester uraknak, es minden tancsosnak, hogy most eso utan vegyek a faradsagot es menjenek vegig a Csergetek uton, akar autoval akar gyalog, es probaljanak atmenni az ut jardas reszerol a masik reszre, hadd lassuk kinek sikerul?….. hanynak sullyed a laba bokaig a sarba?…. es lemerem fogadni hogy Lomperton vagy Ilosvan is talalunk ilyen utakat.
  Ha ennyi penz allt a rendelkezesetekre, mit csinaltatok belole, mert en nem latok semmi ujdonsagot, amin megakadjon a szemem, (talan vak vagyok?)…… mit tudtok felmutatni abbol a 22 milliard regi lejbol?….. hol a penz? Varom a valaszokat. Kellemes estet mindekinek,

 • telepi lakos2 szerint:

  szerintem elso sorban az emberekben kene legyen kello tisztesseg a tisztasagot illetve,nem igaz hogy ne lenne barkinek egy fel oraja hogy a sajat portaja korul csinaljon tisztasagot!!!!!!!!!!!!!
  mert ha ez igy lenne minden lakas vagy blok korul akkor talan lenne jogunk kovetelozni de addig szerintem…………………..-t.Vagyis CSINALJ TISZTASAGOT A SAJAT PORTADON AZTAN SZOLD MEG A SZOMSZEDOT

 • MPP-s szerint:

  Habár minden elismerésem a Tied, tisztelt “független”,ezzel a hozzá(d)szólásommal biztos ki foglak ábrándítani.Pontokba szedve:
  1.Ha továbbra is ilyen kényelmetlen kérdéseket teszel fel az RMDSZ-nek, ebben a büdös életben nem fognak Neked választ adni.
  2.Biztos vagyok benne, hogy nem jártál mostanában sem Ilosván, sem Lompérton: a legeldugodtabb sikátoruk is különbűl néz ki, mint a Csergeték, a Part, a Jövő, a két Gyeputca,a Matt utca…és még sorolhatnám(Kiutca, Nagyutca eleje stb)
  Félreértés ne essék-nem az ottlakókat okolom, hanem azokat az RMDSZ-vezetőket, akik ilyen kiválasztást csinálnak egyazon község települései között.
  Akárhogy számolunk, Sarmaságon 5ooo ember tapossa nap mint nap a szinte járhatatlan utcákat, az említett két faluban pedig alig 5-6oo.
  Tehát, tisztelt “független”, ki is osztja meg a közösséget?…
  Az az RMDSZ, amelyre Te jóhiszeműen rászavaztál.
  Szép álmokat!

 • fuggetlen szerint:

  MPP-s figyelmebe.

  Idezlek: “Tehát, tisztelt “független”, ki is osztja meg a közösséget?…
  Az az RMDSZ, amelyre Te jóhiszeműen rászavaztál.”
  A hozzaszolasomba a kovetkezoket irtam: “….a mult szavazaskor az RMDSZ NEM nyerte el a voksom, pont az elobb emlitett jovobe vetett hitt miatt.”, vagyis en nem az RMDSZ-re szavaztam.
  A kerdesek azert vannak hogy megkerdezzuk, legyen kenyelmetlen vagy nem,bar valaszra nem szamitok, mert nincs arravalo ember aki valaszt tudna nekem vagy barkinek adni. Tenyleg mar reg jartam Lomperton vagy Ilosvan, de arra gondoltam, hogy ha Sarmasagon, ami a kozseg kozpontja,ilyen a helyzet akkor Lomperton vagy Ilosvan meg rosszabb lehet,…tevedtem.
  Kellemes napot.

 • ilosvai szerint:

  mijen bajotok van a mi uccainkkal?
  ha nektek is lenne egy Csoka Tibitek, meg Csobankatok akkor lenne aszfaltutatok.
  eddig minden penz ottmaradt sarmasagon, most kapunk mink is ez esik rosszul???

 • sarmasagi szerint:

  ilosvainak,aki stilusa utan itelve,maga csobanka lehet.de ha veletlenul nem csobanka volt,az se baj.
  ne szerepelj alprimar,mert minden idok legnagyobb de egyben a legkisebb teljesitmenye a tied meg a primare,ugyanis sikerult neked meg a primarnak az eddigi legnagyobb infrastrukturalis fejlesztesre kiutalt allami penzbol a legkevesebbet teljesitsetek.magyarul a penzbol nem csinaltatok (majdnem)semmit.
  amugy meg ha en ilosvai lennek,akkor sem vernem a mellem nagy buszkesegemben felteglaval az erdemeitekkel,mert a penz nekik jaro reszet toluk is elsinkofaltatok.szerintem nem is keveset.

 • fuggetlen szerint:

  Valasz ilosvai hozzaszolonak.

  Ne ertsd felre, nincs semmi bajom(bajunk)a ti utcaitokkal, sot orulok, hogy nektek allitolag legalabb levannak kovezve az utaitok. De Sarmasagon van egy kozponti ut, amin nem lehet vegigmenni mert olyan nagy a sar es a vezetoseg nem kepes semmit tenni az ugy megoldasa erdekeben, – tehat errol van szo.

 • dd szerint:

  sarmasaginak!!!!! jobb lenne ha befejezned a sok szemelyeskedest mert mar nagyon unalmassa valt !hagyd beken mar Csobankat!probalj valami okos dolgot felvetni es tenni valamit kozsegunkert!a szemelyes problemaidat old meg Csobankaval ,ha olyan nagy szaju es bolcs vagy valald a neved!nem pedig inkognitoban mocskold a masikat te muveletlen fajanko!csak ennyit bir az agyad!!!!!!!

 • dd szerint:

  SARMASAGINAK!!!! Fejezd mar be a sok szemelyeskedest mert mar kezd nagyon unalmassa valni!inkabb probalj meg valami okosat kitalalni es tenni valamit kozsegunkert!a szemelyes problemadat pedig old meg CSobankaval es ha olyan bolcs es vagany gyerek vagy valald a neved!!!minket nem erdekelnek a szemelyes ugyek es ez mar tul szemelyes ide erre a blogra!!!!!tokelutott FAJANKO hat nem tudod es latod mirol szol ez a blog!!!!ha nem hat megsugom nem a te szemelyes problemaidat probaljuk itt megvitatni!!!!!!

 • dd szerint:

  meg valami SARMASAGI!!!! iLOSVA nem csak Csobankabol all!!!!!!!!ha valaki ilosvai nevel ir nem azt jelent hogy biztos cSObanka irta!ugy latom neked csak ennyit bir az agyad!es megsugom CSobankanak van egyebb dolga minthogy veled bajcsevegjen a semirol!!!muveletlen csak muveletlennel tud csevegni ugyhogy keresgelj mashol!

 • sarmasagi szerint:

  most mar sajat magadat is sikerult alamulnod alprimar(vagy valami s…ggnyaloja).latom nem esett nehezedre.egyszoval no comment.

 • dd szerint:

  mar ujra nagyot tevedtel te segnyalo! mert nem vagyok sem az alprimar es sem a segnyaloja!csak egy ember aki mar nagyon unya ezt a sok szemelyeskedest!maskulomben nagyon szagod van a buszke megnyilvanulasaid alapjan itelve !!!!es ugy erzem nem tevedek!nez tukorbe alaposan mustrald at magad es utanna szolj!!!es vigyazz nehogy lebukj nagyfonok!!!!!!mert koboztal mar eleget!eseteg kifogyott a kasszatok es alprimari palyan probalnal szerencset???????es legyszives ha szolsz ne az alprimarhoz szolj hanem hozzam te genyo!!!!!!nem csak CSobankabol all a vilag!!!!!!!

 • dd szerint:

  valami kimaradt:NAGYON szeri szagod van!!!!!!!

 • dd szerint:

  mar ujra nagyot tevedtel te segnyalo!mert nem vagyok sem az alprimar es sem a segnyaloja!csak egy ember aki nagyon unya ezt a sok szemelyeskedest!maskulomben nagyon SZERI szagod van a buszke megnyilvanulasaid alapjan……….folytatas fent(a gyengebek kedveert a lenyeg kimaradt a szovegbol! sarmasagi!!!!!!!!!)

 • dd szerint:

  szeretned mi hogy o irogasson vissza SARMASAgI???

 • sarmasagi szerint:

  dd-nek.ez mar annyit se er hogy no comment.ez mar semmit se!nulla,mint amilyen te vagy.

 • dd szerint:

  beledfagyott a szo SZARmosagi?????????

 • dd szerint:

  az angol tudasod mashol fitogtasd SZERIKEM!MI tudjuk akik ismerunk mennyit ersz!ha a buszkesegbe bele lehetne hallni mar reg halott lennel!mar az iskolaba sem birtalak sosem !rad val amit muvelsz itt is, NO COMMENT!HA VALAKIVEL VALAMI BAJOD VAN ALLJ ELE es ne mind egy puli kutya szekald a masikat!!talan te szeretnel lenni a mindenhato??? csak csigaver!

 • dd szerint:

  ADMIN!egyetertek veled !!!!!de addig amig ez a sok szemelyeskedes nem lesz torolve masra ne szamits!!!!!!

 • admin szerint:

  Hátrább az agarakkal fiúk!
  Aki nem bír normálisba visszamenni, annak a hozzászólása egyenesen a Szemétdombon fog landolni! Ez dd-nek és sarmasagi-nak szólt!
  És még valami: ne felejtsük el aktuális vitaindítót emberek!
  Köszönöm.

 • Szeri Jozsef szerint:

  Szervusz kicsi dd!
  Köszönöm,hogy beirasaid miatt,barátaim,ily kesői órán csörrentik meg a telefonomat!
  Ahogy én érzem,neked van valami személyes gondod velem,vagy talán valami papnövendék lehetsz,hisz nagyon szeretsz keresztelgetni,Hazafinak,sarmaságinak,meg ilyesmi.
  Vállalom,sarmasági hazafi vagyok,azzal a megjegyzéssel,hogy csak nevemmel ellátott irásokat szokásom publikálni,nem bujdosok álnevek mögé,nem úgy mint te. Véleményemet,akár a nagy nyilvánosság előtt is,lásd falugyülések,el mondom,nem félek sem Dombi Attilától sem Csobánka Istvántol,sőt még tőlled sem.
  Szeretnék eléd állni és NYOMATÉKOSAN KIHANGSÚLYOZNI- személyesen.
  Akkor kezdjünk bele: szaga csak a trágyának meg neked van,a kassza az természetesen üres,de szerdán megint tele lessz,ugy 14 óráig,aztán megint ki ürül,%”alprimar”-i babérokra pedig nem pályázok,mert nem szeretek 2-ik lenni-csak a kultúrád kedvéért:elősször én voltam fel kérve,hogy induljak polgármesternek,de nem vállaltam egy azon oknál fogva,hogy abbol a beosztásból ahol én vagyok,sokkal de sokkal többet tudok segiteni községemen mint a polgármesteri székből,természetesen,ha hagyják.
  Hogy büszke vagyok?Hát igen,az!A salyát munkám gyümölcsére,a családomra,arra,hogy nem kellet vegig puskáznom iskoláimat,sem disznókat,vagy németmárka hegyeket a tanaroknak hordanom.Nem loptam,nem csaltam és még nem is koboztam(fogalmam sincs mit jelent),mint ahogy te állitod,egyedül Isten segedelmében biztam,ami meg is hozta a gyümölcsét!
  Hogy nem birtad a burámat,az iskolában,azt kétlem: az én iskolatársaim meg tanultak irni,tisztességes felnőtteké cseperedtek,ezen egyszerű okoknál fogva nem ismerhettél az iskolában!
  Az angol tudasomat külföldön szoktam fitogtatni,ahol büszkén tisztességgel öregbitem községem,megyém,országom népem hirnevét,Luca lányommal karöltve!
  Segnyaló? neeeem! Ezt a szakmát meg hagyom neked és pereputtyodnak,élvezkedjetek csak!Ennyivel maradtok,szégyene minden közösségnek,bármilyen politikai szervezetnek!
  A replika jogán csak még annyit: akkor és csak akkor,ha egy tizedét ,még ha bérért is,teszel községünkért,mint amennyit én teszek ingyen és bérmentve,ha árnyékomnyi gerinced lessz,nyiltan ki állni igazadért,embertársaidért-akkor meg engedem,hogy minősits,hogy vádaskodj!
  Nem politikai hovatartozása szerint,nem magyar,vagy románsága szerint,hanem Emberi mivolta,egyenessége,Istenbe vetett hite szerint értékrendelem embertársaim,a férgeket pedig meg vetem bármely nem,náció,faj,szervezet csatlosai is legyenek azok!
  Hozzád szólok igy,”genyó” mivoltomban,névtelen dd,és azt mondom:utálj csak bátran,eddig sem érdekelt és ez után sem fog zavarni,de azért meg kérlek állj elém,ha már olyan tökös gyerek vagy és úgy küldj el a “kurva anyá”-mba(idézet egy telefonos beszélgetésböl)
  Bátorság!
  Tisztelettel Széri József

 • sarmasagi szerint:

  ,,beledfagyott a szo SZARmosagi?????????” mondod dd.gondolod hogy ezek utan barki is elhiszi h te sarmasagi vagy,hogy igy csufsagolsz a falunk nevivel?esetleg tenyleg te lennel az alprimar?

 • egy telepi lakos szerint:

  dd nem meri a nevet valalni? bisztos hogy nem SARMASAGI!! SZEP VOLT SZERI JOZSEF. ne hagyd magad hogy ki gunyojanak, foleg ha nemis terolad van szo. DD nek uzenem hogy ujon le a kis segere es ne a sarmasagiakat szolja meg inkab nezen tukorbe.

 • egy telepi lakos szerint:

  es egyet ertek a sarmasagi nevu szemeljel. DD talan TENYLEG te lenel az alprimar?

 • 0260656556-zorilor utca szerint:

  Kereskedelmi jellege miatt, hozzászólás törölve! – admin.

 • admin szerint:

  0260656556-zorilor utca -nak!
  Ez egy politikai blog!
  Legyen türelmed mert nemsokára működni fog az apro.sarmasagi.ro , amit pont ezért, vagyis kereskedelmi célra fejlesztünk.
  Addig is minden kereskedelmi beírást törölni fogok, mint nem idevaló információt.

 • 0260656556-zorilor utca szerint:

  ADDIG IS TEGYE KOZZE ! VEGEZE DOLGAT VAGY TEGYEN SEPRUT AZ AJTOBA…

 • dd szerint:

  sajnos nagyon is ismertelek az iskolabol es megsugok valamit osztalytarsak voltunk ,sosem birtam a kepedet!es csak hagyuk ezt a disz szoveget olyanaknak akik nem csak muveltnek valja magat hanem az is!!!!!!

 • dd szerint:

  sarmasagi lakosnak!!!!!!nagyon remelem egyszer en leszek az alprimar!!!!!!!!

 • dd szerint:

  sarmasaginak!!!!!!!!!nem vagyok az alprimar es ha megkerhetnelek benneteket ne mind higyetek azt hogy o irogat mert szerintem meg bele se nez ebbe a pletykarovatba!!!!!

 • dd szerint:

  telepi lakosnak uzenem hogy mig irogat inkabb mennyen es szegye a szemetet mert ugy nez ki a telep mint egy ciganytelep!vagy varod mig en leszek az alprimar es oszeszedem?

 • fuggetlen szerint:

  szeri fiu mit tettel te olyan nagyot kozsegunkert?????????nagyon kivancsi vagyok!mert a beirtak alapjan elvarnad hogy szobrot allitasunk neked!mit tudsz te onnan tenni?esetleg arammal tamogatod a raszorultakat ????????sehogy sem ertem kerlek segits?????????

 • egy telepi lakos szerint:

  dd nek irom hogy lejoht hozam es megneszheti hogy elotem oszevan szedve a szemet es ha gondolod dd megadom a cimem! vagy felsz mert ugynezunk ki mint a ciganyok? mocsook

 • I-ZÉ szerint:

  ez a dödö ojan mind a segbe a tövisk!!!!!!!
  mindenkibe beléköt utána meg ö áll az erdő felől
  nekem nincs sok iskolám de legaláb nemis verem magam a fődhöz mind az a mocsok febérelt senkiházi
  üjj mán a segeden!!!!!!!ha nem teccik eza blok
  irjá haza!!!!!

 • egy telepi lakos szerint:

  ezaz uj man a segeden dd

 • admin szerint:

  0260656556-zorilor utca -nak:

  Azt hogy mit teszek közzé, azt nem te fogod eldönteni. Amint már mondtam, légy türelemmel!

  dd- nek:

  Te tényleg azt akarod hogy szemétdombra kerüljenek a hozzászólásaid?

 • Szeri Jozsef szerint:

  Hivatali óra : 07.30-15.00 között! Ha kiváncsi vagy,nagyon szivesen elmesélem!Személyesen!Hogy mit tudok tenni a községért?Ebböl látszik,hogy halvány fogalmad sincs a közigazgatási rendszerről!Nem vágyom dicshimnuszra,ódákra!Köszönöm,én meg elégszem a vatikáni valutával!Szobrot pedig állitats magadnak,a közösség pénzén,természetesen ahogy már megszoktad!
  Kicsi dd. már mondtam: az én osztálytársaim egytöl eggyig meg tanultak irni,de még olvasni is,tisztességes,becsületes felnőtteké,családapák-anyák-ká értek,még azok is akik meg buktak,vagy idő előtt férjhez mentek!Tisztelem és becsülöm mindnyájukat!
  Keress magadnak más játszópajtárst,korban,civilizációban hozzád illőt!-vagy tudjátok mit? irjatok csak bátran hisz az a hir járja,hogy aki a blogon van az számit… 😀

 • Szeri Jozsef szerint:

  2008-ban,Soltvadkerten jártunk,Prezsbiter testvéreinkel!A rend,a csend de főlleg az összefogás,úgy politikai mint egyházi”ellenfelek” részéről,mikor közösségük sorsáról van szó,hát az valami csodálatraméltó!
  Javasolnám,hogy ne csak a rászoruló,dolgos emberek,hanem az idő milliomos,kákán is bököt kereső hencegők is látogassanak el a kis mezővárosba,hátha meg ihleti őket az összefogás szelleme!
  Az emberek viselkedését figyelve(szándékosan nem irtam tanulmányozást),arra a következtetésre jutottam,hogy soha nem,a maga kenyerét keserves verejtékkel meg kereső,avagy a lentről indult ember elégedetlenkedik,nem ő várja a sült galambot a szájába(nem feltétlenül kétkezi napszámosra gondolok,hisz a tisztességes üzlet ember stb.is meg izzad a keresetéért),hanem azon embertársaink akiknek”csak úgy” az ölükbe hullik a jólét!
  A “kis” embernek nem kell sehova szaladgálni,hogy elősször adni és csak az után kérni tanuljon meg,hogy rendet tartson környezetében!
  Tanuljuk,gyakoroljuk hát az összefogást,hogy előre tudjunk lépni a fejlődés útján!
  Ha továbra is a marakodásra,útálkozásra forditjuk energiánk javát akkor hamarosan a szenny és mocsok mocsarába süllyed az 13OO-as évek óta jegyzett szűkebb pátriánk!

  Vörösmarty Mihály
  Szózat

  Hazádnak rendületlenűl
  Légy híve, ó magyar;
  Bölcsőd az s majdan sírod is,
  Mely ápol s eltakar.
  A nagy világon e kivűl
  Nincsen számodra hely;
  Áldjon vagy verjen sors keze:
  Itt élned, halnod kell.

  Ez a föld, melyen annyiszor
  Apáid vére folyt;
  Ez, melyhez minden szent nevet
  Egy ezredév csatolt.

  Itt küzdtenek honért a hős
  Árpádnak hadai;
  Itt törtek össze rabigát
  Hunyadnak karjai.

  Szabadság! itten hordozák
  Véres zászlóidat,
  S elhulltanak legjobbjaink
  A hosszu harc alatt.

  És annyi balszerencse közt,
  Oly sok viszály után,
  Megfogyva bár, de törve nem,
  Él nemzet e hazán.

  S népek hazája, nagy világ!
  Hozzád bátran kiált:
  “Egy ezredévnyi szenvedés
  Kér éltet vagy halált!”

  Az nem lehet, hogy annyi szív
  Hiába onta vért,
  S keservben annyi hű kebel
  Szakadt meg a honért.

  Az nem lehet, hogy ész, erő
  És oly szent akarat
  Hiába sorvadozzanak
  Egy átoksúly alatt.

  Még jőni kell, még jőni fog
  Egy jobb kor, mely után
  Buzgó imádság epedez
  Százezrek ajakán.

  Vagy jőni fog, ha jőni kell,
  A nagyszerű halál,
  Hol a temetkezés fölött
  Egy ország vérben áll.

  S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
  Népek veszik körűl,
  S az ember millióinak
  Szemében gyászköny űl.

  Légy híve rendületlenűl
  Hazádnak, ó magyar:
  Ez éltetőd, s ha elbukál,
  Hantjával ez takar.

  A nagy világon e kivűl
  Nincsen számodra hely;
  Áldjon vagy verjen sors keze:
  Itt élned, halnod kell.

 • mpps szerint:

  nem kell megijedni emberek,csak annyi van hogy az rmdsz, persze csak szinleg atment magyarkodasba.erdekes hogy 18 eve nem volt ideje ezt csinalnia,csak most hogy szakad a kotel.
  szeri jozsi meg csak annyit csinal hogy koveti partja utasitasait(vagy csak nyal az rmdsznek).hat tudom en mi van a fejiben?

 • admin szerint:

  Aktuális topic emberek!
  Utcák elhanyagolása, erre kapott pénzek elillanása, lehetséges megoldások keresése,…
  Ugy- e emlékszünk még?

 • kirugoro szerint:

  Le a kalappal tisztelt Szeri Jozsef, en messzirol figyelem (olvasom) a blogg-ot, mint on mondja valalja mindenki a nevet az ilyen ragalmazasokban. Mi aki ismerjuk ont mar regota tudjuk hogy ahova eljutott onerobol es “protekcio” nelkul jutott el.Nem mint mostansag mindenki egyetemet vegez Zilahon ahol mar penzert egyenesen a 2 evbe lehet beiratkozni es ismerosok altal vezeto beosztasba kerulnek (ne csudalkozzanak a Sarmasagiak hogy ide jutottak.Tudomasom szerint Szeri urhoz akarki mehetett segitsegert (marmint olyan dolgokban ami egyenesen otet erinti/viilamossag)mert mindenkinek segitett vagy legalabb elmagyarazta hogy mit csinaljon hogy minnel jobb legyen.
  DD-nek pedig uzenem hogy szaljon magaba es gondolkozzon el azon hogy vajon o mit es hogyan csinalna hogy mindenkinek elegitse ki “vagyait”
  Tisztelt Szeri ur ne engedje hogy ilyen emberek akiknek csak szajuk van megrengessek “buszkeseget”.
  Udvozlet!!!

 • rmdsz szerint:

  Latom nagy vetejtarsatoknak tekintitek CSobankat!aminak termeszetesen nagyon orulunk!hajra cSOBANKA!HAJRA RMDSZ!

 • mpps szerint:

  ide figyelj rmdsz,csobanka nem a vetelytarsunk hanem a kozseg alprimarja es nem akar dolgozni!
  en neked nem eleg baj?

 • fules szerint:

  Ahoz,hogy a sorvatkertiek eletvitelet,stilusat, egymashoz valo alkalmazkodast es meg sorolhatnam,atvegyuk szukseges lenne a sarmasagi emberek mentalitasan valtoztatni!Ez a falu sosem volt arrol hires, hogy mennyire osszetarto!Amint ez a blog is bizonyitja ,itt nagy versengesnem vagytunk szemtanuji.A cel akik tenni akarnak valamit, azokat mocskolni a becsuletuket sarba tiporni!Lesni ki mit csinal, esetleg mikor csinal olyan dolgot ami altal jo bemocskolhatjuk!Nezni ki mit tudott megvalositani,milyen anyagi javakat tudott megszerezni!Nehogy tobb legyen a szomszednal mint nekem,nehogy jobb kocsival jarjon mint en…………stb!Nagyon rossz indulatuak itt az emberek ez mar kezd katasztrofalis lenni foleg amiota megprobaljak egyesek keteszakitani a falut politikai szempontbol!Egyetertes nem volt es nem is lesz ebbe a faluba egesz addig amig nem probalunk meg egymasra figyelni,es osszefogva vegre tenni is valamit, ahoz hogy a gyerekeinknek ,unkainknak a kesobbiekbe jobb legyen!de mivel ebben a gonoszsagba nonek fel ezt halljak ,latjak semi jora nem szamithatunk!

 • mpps-nek! szerint:

  kijavitanam tevedesed:nem akar,ugy tancolni ,ahogy mi futyulunk!nem eleg baj?

 • mpps szerint:

  fules-nek:
  osszefogas alatt azt erted hogy fogjunk ossze,nyuljuk le kozosen az osszes penzeket,aztan majd lesz utca az istenadta nepnek ugy 3000 korul??
  vagy mi ez a suket duma megint az osszefogasrol?tetteket lassunk,ne csak suket dumat osszefogasrol!

 • MPP-s szerint:

  Akármennyire is próbálom visszatartani magam, csak kihoznak a béketűrésből egyes blog-vírusok.
  Fúják a magukét, hogy: pletykarovat, személyeskedés, mocskolódás, megosztás stb.
  Bunkócskáim!Hozzászólásaitok tartalma, helyesírása, fényes bizonyítéka műveltségi színteteknek, olvasottságotoknak.
  Ez a blog nem azért volt megnyitva, hogy néhány gyáva, törtető, segnyaló senkiházi a szubkultúráját fitogtassa, névtelenségbe burkolózva, vagdalkozzon jobbra-balra.Ezek az emberszabású nekrofágok, valósággal lesben állnak, hogy mikor, kit lehet mocskolni, kritizálni, elásni.Sajnos egyesek felveszik a mocskos kesztyűt, amivel leereszkednek ezeknek a bérenceknek a szintjére.Mindezeknek a blog szinvonala látja kárát.
  Következésképpen: felkérem mindazokat, akik magukra ismernek a fenti jellemzésben, kíméljék meg jelenlétüktől ezt a blogot, tálentumjukat, finnyásságukat a továbbiakban fitogtassák a nemlétező rmdsz-blogon.
  Ugyanakkor, szeretettel fogadunk minden olyan látogatót, aki azért klikkel ránk, mert szeretné elolvasni-megvitatni a blogon megjelentetett anyagot.Már csak azért is érdemes, mert Szilágy megyében ez az egyetlen fórum, amely nem (csak) az
  rmdsz propagandáját jeleníti meg, hanem a másképpgondolkodók írásait, véleményeit is.
  Nem vár(hat)juk el,hogy minden látogatónk egyet értsen blogunk írásaival, de a minimális jóérzést-igen!

 • Dari Zoltán szerint:

  Jól beszéltél csak kár, hogy vizet prédikálsz és bort iszol. Én is olvasgatom a blogot esténként, és ezáltal a te hozzászólásaidat is. Mi is a te neved? Ha már a névteleneket bírálod.
  Itt mindenki bátor katona aki sarat dobál és kultúrálatlan barom aki mást mond vagy megvédi magát. Még az admin is elfogult. törlés jár a pórnépnek és szóbeli figyelmeztetés a Tőkés híveknek.
  Back to topic
  Az ellenzék dolga a kritika, mondjátok ti, lehet így is van, csak ügyeljünk rá, hogy maradjuk már egy kicsit valóság közelben. A polgármester vezetése alatt történtek beruházások, ezek gazdaságosságát lehet vizsgálni, szerintem nem zárkózik el előle. De tüntetőleg lekövezni egy útszakaszt és utána politikai ügyet csinálni belőle, szerintem a közvélemény manipulálásának jobban beillik mint a faluvezetés bírálásához alapnak.
  Más:
  Széri Józsival egyet értek, Akinek van mondanivalója „hangosan” mondja el. A lesből, sunyin csipkelődő honpolgárok pedig, gerinc híján támaszkodjanak egymásra.

 • Dari Zoltán szerint:

  Ok, átfogalmazom. „A személyeskedés törlendő” mondod te. Olvass vissza csak ebben a topicban hány személyeskedő megnyilvánulás van. És kitől.

 • Keresztes Zoltán István szerint:

  Dari Zoltán- nak:

  ,,A polgármester vezetése alatt történtek beruházások, ezek gazdaságosságát lehet vizsgálni, szerintem nem zárkózik el előle.” – szerintem viszont mindenki kíváncsi lenne rá, itt a blogon, számszerűen (is) megteheti, ha akarja. Inkább itt mint a falugyűlésen, ahol tudomásom szerint semmi (számszerű) konkrétum nem hangzott el… Számok nélkül meg ki lehet bármit fejezni? Pláne egy elszámolást! Nem tom ha észrevetted, utóbbi szavunkban benne is van a szám szavunk!

  ,,De tüntetőleg lekövezni egy útszakaszt és utána politikai ügyet csinálni belőle, szerintem a közvélemény manipulálásának jobban beillik mint a faluvezetés bírálásához alapnak.” – jártál-e már nyakig sárban Dari Zoltán? Hát mi, igen… éveket, sőt évtizedeket! Nem ,,tüntetőleg” köveztem le négy- öt ház előtt az utcánkat, hanem nagyon is objektív okok miatt, pld. azért mert szívből megutáltam azt hogy nem voltam képes még az autóba se beülni (pedig direkt mindig jó közzel húztam a járdához) anélkül hogy ne lettem volna nyakig sáros! Egyékbént többnyire városon dolgozom, ahol sáros külsődet lehet még neked sem nézték volna jó szemmel az emberek, mert nekem biztos hogy nem! Nem beszélve a gyerekekről meg azokról a szomszédokról akik állandóan gyalog szoktak járni! Vagy ők is csak tüntetőleg útálták a sártengert amivel minden nap meg kellett küzdeniük Dari Zoltán?

  Tévedsz, ez nem politikai ügy! A emberek életkörülményeinek javítása az nem lehet politikai ügy egy közösség vezetésének! Hanem az egy állandó és soha meg nem szűnő ,, civil, vagy ha úgy tetszik polgári- habár valószínüleg te ezt a szót nem szereted- ” tevékenysége kell legyen minden önkormányzati vezetőnek!

  A korrekt pénzügyi elszámol(tat)ás viszont az már igen! Az már politikai ügy! Ebben igazad van! Ezért találták ki a demokráciát, a politikai sokszínűséget, na meg persze a politikai ellenzéket! Ugyanis utóbbinak pont ez a dolga, ha rendesen akarja munkáját végezni! Megint csak az átlagpolgár érdekében! Értjük-e?

 • admin szerint:

  Dari Zoltán- nak:

  ,,Még az admin is elfogult. törlés jár a pórnépnek és szóbeli figyelmeztetés a Tőkés híveknek.”
  Az elfogultság mint vád nem kis dolog, ezt kikérem magamnak!
  De a teljesség kedvéért, mi lenne ha legalábbb megpróbálnád illusztrálni kijelentésedet?

 • MPP-és szerint:

  Dari Zoltán ?-nak!
  Végre egy bátor hozzászóló!
  Igaz, egy kicsit szépséghibás, mert a név mást takar. Ezt a névtévesztést(!) már máskor is bedobtad,akkor sem tévesztettél meg…de kicsire nem adunk.
  Ha olvasod a blogot, arról is értesűlhettél, hogy átlátunk az ilyen és ehhez hasnló ún.” elvezető hadműveleteken”.
  Az előbbi hozzászólásomban, azért koptattam a billentyűket, hogy:
  1- próbáljam rábírni az olvasnitudókat, hogy olvassák, és szóljanak hozzá a többi topic-hoz is, mert Szilágy megyében ezt más helyen nem teheti
  2-bunkók és egyébb tévelygők kerűljenek
  Amit hozzá(m)szólásodból érdemlegesnek tartok, arra annyit tudok mondani, hogy igazad van: a polgármester vezetése alatt történt (és történő!)beruházások gazdaságosságát lehet vizsgálni.Én ezt a gondolatot tovább viszem: lesz is vizsgálva, nem is sokára!
  Visszatérve a topic-hoz…
  Ha naponta a képeken látható utcán kellene kocsikázzál,
  te kit bírálnál?
  Más:
  Semmi újdonságot nem mondtál: tudjuk, hogy egyet értesz Széri Józsival.Vajon Ő is veled?…

 • admin szerint:

  Dari Zoltán, konkrétan lehetne, csak a pontosság kedvéért.
  Köszönöm.

 • admin szerint:

  Értsd kérdésnek, tehát:
  Dari Zoltán, konkrétan lehetne, csak a pontosság kedvéért?

 • Dari Zoltán szerint:

  Sok más utca is sáros. A mi utcánk is sáros. Volt valamennyi pénz, abból megcsináltak valamennyi munkát. Hogy jól vagy rosszul lett az a pénz elköltve, lehet vizsgálni, és amint mondjátok vizsgáljátok is.
  Pityu szerint az a szakasz 1000 Ron-ba került , akkor ti is ki tudjátok számolni, hogy a rendelkezésre álló összegből mennyit lehetett volna megcsinálni és ehez képest mennyi készült el.
  Ja és még egy dolog. Ha a falu sorsa a fontos akkor miért csak a saját utcád ügyében emelsz szót kedves Pityu?

 • Dari Zoltán szerint:

  MPP-s kérd meg az admint, hogy nézze meg az IP címet amiről írok és rájösz, hogy tévedtél.

 • Bandi Pityu szerint:

  ,,Pityu szerint az a szakasz 1000 Ron-ba került , akkor ti is ki tudjátok számolni, hogy a rendelkezésre álló összegből mennyit lehetett volna megcsinálni és ehez képest mennyi készült el.” – mondod Dari Zoltán. Nézd csak meg rendesen az aktuális vitaindító témát, ki van az számolva már. Kicsit több figyelem kéne a vitaindítók olvasásához! Igaz-e Dari úr?
  ,,Ja és még egy dolog. Ha a falu sorsa a fontos akkor miért csak a saját utcád ügyében emelsz szót kedves Pityu?” – kérdezed…
  Az ok borzasztóan egyszerű: magánemberként írtam, nem volt szándékomban ahogy te írtad ,,tüntető” politikai ügyet kelteni, ,,a közvélemény manipulálása céljából”.
  Rá szerettem volna világítani hogy az emberek a mi utcánkban azért járnak nyakig sárban mert a kapott pénzek felszívódtak valahová, nem oda jutottak ahova azoknak jutniuk kellett volna.
  De ha már így szóba hoztad, akkor engedd meg hogy általánosítsak és azt kérdezzem Tőled; tudod-e milyen óriásit lökött volna az itt élő emberek életének minőségen, jövedelmi forrásaik nagyságán ha az a bizonyos 11o km kövezett út legalább bizonyos hányada, mondjuk legalább fele (hegyi utak- községi utak. stb.) elkészült volna?

 • admin szerint:

  Dari Zoltánnak és MPP- és nek!

  Téma: hozzászólók IP címei.

  Internetről ingyenesen letölthető programok segítségével mindenki olyan IP címet állíthat be saját magának, amilyent csak akar. Másrészt az internet szolgáltatók szerverei állandó jelleggel (majdnem minden alkalommal) más-más IP címet osztanak ki a klienseiknek.
  Ezért azokra mint megbízható adatokra hivatkozni szerintem minimum komolytalanság.
  Figyelembe venni őket meg egyszerű időpazarlás.

 • kirugoro szerint:

  Mit kell azt az utcat anyit hurcolni. Regen is emlekszem az emberek sajat erejebol, penzebol kik hogy tudtak rendezni egy kis homokot, kavicsot (az olyan utcakat ameikeknek nem jutott aszfalt vagy beton).Az emberek sajat erejebol elhoztak es elegyengettek lapattal es nem buldoexcavatorral.Es senki nem sirt.Most egy kicsit dolgoztunk vagy penzt fektetunk bele (ha van mibol).
  Egy repros a masik felnek is: miert van az hogy az ember bejarja a fel vilagot az autojat nem sarozza, viszont miest beer szulofalujaba meg a fout is tiszta sar.Miert nem lehet egy kicsi az utak mellett a sart letakaritani.Uraim inkabb a sok beszed es ragalmazas helyett dolgozzunk egy kicsit.
  Meg egy javaslat: sokunk szerint az alpolgarmester ur nem valo oda, sem tudas, sem megjelenes.Inkabb tennenek oda egy komoly embert mert o az aki a Polgarmesteri Hivatal kepet elrontja es sarba tiporja.

 • Dari Zoltán szerint:

  Igazad van Pityu, nem olvastam végig. Nos neked van vállalkozásod, vállalnád, hogy adsz be árajánlatot a polgármesteri hivaltalnak az utak javítására az általad említett áron?

 • Pályázó szerint:

  Kedves D. Z.!
  Kérdéseddel igen kényelmetlen témát érintettél, darázsfészekbe nyultál. Az esetleges (majdnem láthatatlan munkák) milliárdokba kerültek (régi lej), de sem a pályázás, sem kivitelezés, sem a kifizetett összeg – elvégzett munka aránya nem teljesen OK. Az tuti, hogy, ha nem a somlyói buldex. terít, ha nem a DAY hordja a követ, ha nem kell egy bizonyos százalékot visszacsorgatni a lóvéból, akkor jutott volna a csergetékre is a 22 milliárdból. Nem tudom, Pityu a menő vállalkozását felcserélné-e OIF-os alvállakozásra, de a látszat szerint neki megért 1000 ront költeni a sáros utcájára, biztos mások is tettek ilyet, régen is, ma is. Ebből egy a tanulság: van két véglet: 20 ronból le lehet kövezni 1 m. utcát, ehhez képest a rengeteg milliárdból leköveztek (jóindulattal) 1 km.-t
  A Pityu számolását ismerjük, már csak azt kellene megkérdezd Z. (kérdem én is veled, fogjunk össze 🙂 )milyen számokkal dolgozott a néptanács…
  Hátha tisztába teszi az ügyet valaki…
  Remélem senkit nem bántottam meg…

 • Bandi Pityu szerint:

  Nagyon szívesen Dari Zoltán, ezért számoljunk hát:

  – hozattam 3 (azaz három) nagykamionnyi követ Ádival (32 tonna kapacitás) Újlakról 250 ron áron darabját, eddig ez 750 ron,
  – fizettem 200 ront a buldósnak (igaz Sanyika csak 100-at kért, de mivel még dolgozott máskor is nekem, amit szokása szerint nem akart beleszámolni, de ezért 200-at adtam neki mert szerintem megérdemli, meg amúgy is jó fiú).

  Ez összesen 950 ron eddig.

  Namármost, leköveztettem fent említett összegből Hosu, Gyuszi komám, saját magam, Lakatos szomszédok háza előtti utcát kb. 5 (azaz öt) méter szélesen, kb. 5 cm vastagságban (vastagság így letaposás után értendő!).
  A négy telek szélessége összesen kb. 50 méter, mert minden telek egyenként 12 méter széles (ceausescu féle 250 négyzetméteres telkekről van szó).
  Fent említett összegből a harmadik kamion 90 százaléka már (figyelem!) nem fért be az utcánkba, meg amúgy is szerettem volna a (be)fordulót is megcsinálni mert a feleségem állandóan panaszkodott rá esős idő(k)ben, meg a gyerekek és az emberek amúgy is ott szoktak gyalog átkelni a sártengeren, ezért ez már a klasszikus Csergeték utcára került, annak is a kanyarjába. Ebből a harmadik kamion kőből Benkő Pista bátyám kért egy buldoex. kupányit a saját udvarára mert azt mondja hogy sáros az neki, de nagyon. Adtam hát…
  Ami maradt, abból a kőből tulajdonképpen az egész fordulót (Sánta Eszti néném előttiről van szó) rendesen le tudtam kavicsolni. Ez széltében- hosszában még minimum 10 X 10 méter.

  Tehát, tulajdonképpen 4 ház előtti utca lekavicsolását 5 méter szélességben megúszhattam volna két kamionnyi kővel (ami 500 ron) plusz Sanyika munkájával amiért (ne felejtsük!) 100 ront kért. Eddig összesen az hatszáz ron. Ha erre rátesszük az áfát, az akkor is kevesebb mint 750 ron.

  Namármost én amikor 1000 ront kértem a primároktól azt úgy kaptam meg hogy a 950 ront felkerekítettem ezerre, mert nem akartam csonka összeget írni (na meg az én szervezéssel, telefonálással járó munkámat is ki kéne fizetnie a primároknak és akkor még nem említettem az időt amit a munka kivitelezésébe -mellettük álltam egész idő alatt- belefektettem, és ami tulajdonképpen nekem legalábbis a legdrágább kincs!).

  Ezek után ha kivonod az 1000 ronból a 750- et, rájöhetsz hogy ez 25 százalékos (bruttó) profit, ami tapasztalatom szerint az építőiparban (ebben dolgozom több mint tíz éve) rendkívülien nagynak számít, ahol az 5- 10 százalékos bruttó profit a ,,normális”!

  Azt még szerénységem hozzátenné, hogy ha teszem azt nem három kamion kavicsról lett volna szó, hanem mondjuk legalább 100- ról, szerintem Ádi- val le tudtam volna a kamion kavics darabját alkudni legrosszabb esetben (is) 200 ron-ra.

  Ezek után, mit is mondjak Dari Zoltán? Talán azt hogy számíthatsz az árajánlatomra!
  Na, mi van, esetleg meglepődtél?

 • Bandi Pityu szerint:

  Primár urak mi lesz? Lesz- e suska?

 • polgártárs szerint:

  Ez az !
  Bandi Pityu for president ! 🙂

 • D.Z. szerint:

  És, hogy néz ki ugyan ez a számolás a polgármester által végzett munkára? legalább ennyire korrektűl!

 • Blackadder szerint:

  D.Z. az előbbi, utolsó mondatod, kérdés akart lenni vagy kijelentés ? Legalább annyira érdekel minket is…

 • Dari Zolinak szerint:

  szamold ki,egyszeru:valaki azt irta hogy kb 1 km ut lett(joindulattal,mondja)lekovezve.szorozd meg tehat 1000 metert 20 ron/m, egyenlo 2o ooo ron,azaz 200 millio regi lej.ennyi penz lett elkoltve utkovezesre realisan.

 • Bandi Pityu szerint:

  De akkor hol van a többi?

 • 22 milliard szerint:

  itt votam,de man nem vagyok.

 • erdekes szerint:

  erdekesnek talaom itt egyes emberek megnyilvanulasat!

 • mi van szerint:

  mi lesz ha a penzel primar urak,adjatok ha a pezt pityunak az uccakovezeser?de megis mi let ava a sok penze amit katatok?

 • kpi szerint:

  halli: B Pityunak jó gondolatai vannak de inkább ő elmeleti síkon nagyfiu
  Sz tem ha Ő lenne most primár inditvanyozná h mindenki Volvot vegyen

 • kpi szerint:

  az utcarol pedig ha nem vett volna annyi autot ( fölöslegesen) akár az egesz utat is le betonozhatta volna
  1 darab ára is elég lenne rá
  Ülhet ott le parkolva

 • kpi szerint:

  dehát az Ő pénze arra költse amire akarja

 • bunko kpi-nek szerint:

  ugye tudod mi a kulombseg a kozpenzek meg a sajat penz kozott?
  ha nem tudnad,mert bunkokam nem is tudhatod,az a penz amit a primarok elcszesztek az kozpenz,magyaran az mindenki penze es nem az ovek.a tobbit meg akarmilyen bunko lennel,akkor is kene tudjad.

 • Bandi Pityu szerint:

  Ha már olyan zseniális vagy hogy jobban tudod mint én hogy történetesen hány autóra van szükségünk nekem és a kollégáimnak, akkor tedd meg már a szívességet áruld el nekem kit is tisztelhetek nagyreményűségedben. Komoly szakember lehetsz, ha véleményt mersz mondani ilyen jellegű kérdésekben, vagy talán mégse? Bátorításul mondom: nyugodtan jelentkezhetsz saját neveden és ne izgulj, mert nem harap a bácsi:)

 • Bandi Pityu szerint:

  Bandi Pityunak esze ágában sincs hogy primár legyen. Azok akik közelebbről ismernek igazolni tudják ezt. Amúgy bátorkodni fogsz- e saját neveden jelentkezni üzleti befektetési ,,expert” uram ?

 • admin szerint:

  bunko kpi-nek nevű hozzászóló. Ugy- e tudod a 24 órás szabályt?

 • >