Mpp-Karácsonyi köszöntő

„Adjon az Úristen szerencsés új évet,

a jó földieknek fénylő reménységet!

Adjon az Úristen hosszú vigasságot,

Igaz magyaroknak végre igazságot!”

(régi kalotaszegi köszöntő)

Köszöntő

Az ünnepek közeledtével mindannyian jobban odafigyelünk embertársainkra, szűkebb vagy tágabb környezetünkre, nagyobb érzékenységet tanúsítunk rászoruló felebarátaink irányába.

Napjainkban minden eddiginél nagyobb szükség van az egymással szemben megnyilvánuló szolidaritásra. Rohanó világunkban gyakran megfeledkezünk a családi, közösségi, sokszor az alapvető emberi értékekről is, cselekedeteink során mellőzzük azokat.

Karácsony üzenete legyen azonban mindannyiunk számára követendő példa!

A szeretet, az egymás iránti tisztelet, a megbecsülés, az őszinte segítő szándék jegyében igyekezzünk segítő kezet nyújtani az elesetteknek, a rászorulóknak, az időseknek és betegeknek, a nehéz sorsú családoknak és gyermekeknek. Tegyük félre mindannyian önös céljainkat, álljunk meg egy pillanatra a tisztségek, javak vagy egyéb hasznok elérésének útján, keresztényi kötelességünk alapján tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy az idei Karácsony szebb, meghittebb, igazibb legyen valamennyi embertársunk számára.

Ha a szeretet evangéliumi parancsát valóra váltanánk, további parancsolatokra talán nem is volna szükség. E gondolat jegyében kíván a Magyar Polgári Párt minden magyar honfitársunknak Istentől áldott, békés Karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog Új Esztendőt!

a Magyar Polgári Párt Sajtóirodája

Székelyudvarhely, 2008. december 22.

admin
 

>