Szász Jenő ellenzékbe küldené az RMDSZ- t!

Szász Jenő, MPP-elnök úgy véli, hasznos lenne a magyar közösség számára, ha az RMDSZ ellenzékbe vonulna, mivel szerinte a magyarok ugyanúgy tekintenek a Szövetségre, mint a FSN-re: „a totalitárius rendszer leverése után született, 18 évig hatalmon volt és akadályozta a demokratizálódást”. Szász Jenő kijelentette, politikai szemszögből korrekt a PSD azon döntése, hogy az RMDSZ nélkül akarna koalíciót alkotni a PDL-vel. „Az RMDSZ elárulta a szövetséget a PSD-vel. Négy évig a szociáldemokraták oldalán állt a parlamentben, Adrian Năstaseval és más erős pártbeli emberrel kötött egyezségeket, és amikor erről lemondott, konzekvencia-hiányról tett tanúbizonyságot. Úgy tűnik, hogy a PSD memóriája jobb, mint az RMDSZ vezetőségéé, és ezek szerint korrekt és érthető azon döntésük, hogy többé nem akarnak a Szövetség képviselői mellett állni” – mondta a Magyar Polgári Párt elnöke. „Amikor a PSD-PDL kormány-többségről beszélnek, mindenki önkéntelenül is a FSN újjászületésére gondol, mindarra, ami kapcsolatban áll a volt kommunista rendszerrel és egy olyan vezetőségre, amelyről azt gondoltuk, elmúlt.

A magyarok szerint az RMDSZ ugyanolyan, mint a FSN: a totalitárius rendszer leverése után született, 18 évig hatalmon volt és akadályozta a magyar közösség demokratizálódást. Az RMDSZ ellenzékbe vonulása hasznos lenne a magyar közösségnek” – mondta Szász Jenő. „Az RMDSZ mindig fordítva cselekszik, mint kellene. Amikor ellenzékben kellett volna lennie a NATO és az EU-csatlakozás előtt, amikor az amerikaiak és az Európai Unió tagjai jobban odafigyeltek volna, ha azt mondja, hogy nem lettek megoldva teljesen a magyar közösség jogai Romániában, akkor kormányon volt, és támogatta a hatalmat. Most pedig, szintén a hatalom miatt, fordítva cselekszik” – tette hozzá Szász.

Hangsúlyozta, ha az RMDSZ nem fogadta volna el, hogy az utóbbi két évben a PNL mellett kormányozzon, előrehozott választásokra került volna sor, és más lett volna a helyzet a romániai politikai porondon, de a magyar közösségen belül is. Szász kifejtette, ha az RMDSZ elfogadja az MPP-vel a szövetséget a választások előtt, bebizonyította volna, hogy egyetért a magyar közösség demokratizálásával, és sokkal több szavazatot kapott volna, mivel a magyarok közül többen mentek volna el szavazni.

nyugatijelen.com

admin
 

>