8

Tiltakozás

Tiltakozás
A demokrácia és a választás szabadsága nevében
A diktatúra és a félrevezetés ellen.
Sebestyén Csaba-István független képviselőjelölt

Az RMDSZ egyik szórólapján szószerint ez áll: ,,A függetlenekre leadott szavazatok elvesznek. Ők nem tudják megszerezni a bejutáshoz szükséges szavazatszámot”.
Előre kijelentik, hogy a kocka el van vetve?
Hogy csak színjáték és cirkusz az egész választás?
A demokrácia eljátszása?
Vajon az is benne van ebben a kijelentésben, hogy az elmúlt választásokon már előre megvoltak az eredmények, csak el kellet játszatni a választókkal a demokráciát?
Nem hiszem, hogy ezt építettük 18 év alatt. Nem hiszem, hogy a politikum egésze ennyire romlott lenne. Nem hiszem, hogy a választók egyáltalán ne számítanának.
Nem az esélyeket latolgatni, hanem megmondani, leírni, hogy ki fog bejutni és ki nem, a demokrácia legapróbb szabályainak az elvetése, a diktatúra újrahonosítása.
Nyílván arra akarta felhívni a figyelmet az RMDSZ, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy a függetlenek ne juthassanak be. Azt is a választók tudomására akarták hozni, hogy most is mindent megtesznek, hogy a pártideológián felülemelkedő jelöltek a legkisebb eséllyel szerezhessenek mandátumot. De innen a kijelentésig, hogy mi már előre tudjuk az eredményt, nagy merészség, vagy nagy szélhámosság.

A függetleneknek a leadott szavazatok fele szükséges. Ennél sokkal több is összegyűlhet. Ennél sokkal többen vagyunk, akik felelősen gondolkodunk közösségünk sorsáról, önmagunk jövőjéről. Bizonyítsuk be, hogy egy szűkkörű politikus csoport nem mondhatja meg előre, hogy ki jut be és ki nem. Ez a választók kizárólagos joga. Éljünk vele. Mutassuk meg november 30-án, hogy vége az előre megrendezett színdaraboknak, az előregyártott választási eredményeknek. Döntsünk mi és ne a politikusok arról, hogy ki  fog minket képviselni! Tegyük félre a politikai csömört amit az ilyen és az ehhez hasonló kijelentések okoztak. Menjünk szavazni és bátran üssük a ,,VOTAT” bélyegzőt a függetlenre. Szabadon és felelősen!
Sebestyén Csaba-István független képviselőjelölt

admin
 

 • kacsacj szerint:

  Hajrá szamárság!:))

 • sarmasági ember szerint:

  Igazad van, kacsa vagy te ott kicsi fiam kolozsváron mégpedig a javából!!!!!
  Vagy esetleg az amit írsz, az nem kacsás, és nem pont téged minősít, akarod mondani?

 • sarmasági ember szerint:

  cj=Kolozsvár?

 • kacsacj szerint:

  Akarjam e mondani? 🙂

 • Valaki szerint:

  Ha mar itt tartunk, nekunk Odorhejben mar eleg volt a mellveregetos Polgar Jenokbol….s szereny velemenyem szerint a csicskasai meg olyanok sincsenek…s nekem lassan csomorom a nyakkendos taknyadi hulyektol..

 • RMDSZ szerint:

  Valaki, te az RMDSZ ellensége mersz lenni?

 • gabora szerint:

  Tisztelt választók!
  A határon túli magyar közösségek közül, mi erdélyiek vagyunk az egyedüliek akiket politikai korlátok közé akarnak szorítani. És teszi ezt az RMDSZ, az a szervezet amelyik eddig egyeduralkodó volt a belmagyar politikai szintéren. Be akarják vinni a köztudatba (sajnos elég nagy sikerrel), hogy csak a hozzájuk tartozók képviselhetik a romániai magyarság érdekeit, és mindenki más ellen határozottan fellépnek. Eddig csak az MPP-sek ellen vetettek be minden lehetséges eszközt , most már a függetleneket is ellenségüknek tekintik. És logikájuk szerint akit ellenségüknek tartanak az a romániai magyarság ellensége is. Mintha rémlene valami a múltból , ugyanis aki nem értett egyet a kommunista párttal az jobb esetben a nép ellenségeként volt nyilvántartva, rosszabb esetben, hosszú évekig börtönben ült. Sikerült átmenekíteni a kommunista párt magyar részlegét? Nagy a valószínűsége, hogy igen, sikerült. A kommunista párt sem tűrt meg különvéleményt, az RMDSZ sem. A kommunista párt is kikiáltotta magát a nép egyedüli politikai képviselőjének, az RMDSZ ugyanezt tette a romániai magyarsággal kapcsolatban. Addig amíg nem volt választási lehetőség én is rájuk szavaztam, de miért kellene most megbélyegezni engem, vagy mást, azért mert független képviselőt illetve szenátort akarok választani. A független nem a magyarok érdekeit fogja képviselni a parlamentben, ezen érdekek védelmében szövetkezve az RMDSZ színeiben bejutottakkal? Szerintem igen. Akkor mégis mi lehet az oka az ellenségeskedésnek? Véleményem szerint hat-nyolc év alatt minden pártban kialakulnak a láthatatlan maffia típusú kapcsolatok amelyek kizárólagosan a politikusok egyéni érdekeit szolgálják. Az RMDSZ-nek majdnem 20 éve volt ezen kapcsolatok kialakítására, és bármilyen erősek is legyenek azok , az esetlegesen bekerülő porszemek ( RMDSZ-en kívüliek) megnehezítenék az olajozott működést, károsítva az egyéni érdekeket. Az RMDSZ azzal védekezik, hogy sok parlamenti képviselő kicserélődik, el akarván kendőzni azt, hogy egyetlen egy felső vezető sem fog távozni, sem a parlamentből, sem a párt vezetőségéből. Mindig vallottam és most is vallom, hogy az RMDSZ alsó – helységek és részben megyék – szintjein tevékenykedő pártkatonákkal nincs különösebb baj, ők ismerik a helyi problémákat, és ha a felső vezetés nem gördít – egyéni érdekek diktálta- akadályokat , igyekeznek orvosolni is azokat. A probléma azokkal a felső pártvezetőkkel és parlamenti képviselőkkel van akik 15-18 éve ugyanarra a névre hallgatnak és esetleges viselt dolgaikról a tisztelt választók és persze a párt alsó szintjein tevékenykedők, nem szabad tudjanak. Bármelyik párt (az MPP is) ugyanilyen helyzetbe kerülne 10-15 év múlva ha az RMDSZ-hez hasonlóan ellenzék nélkül tevékenykedne. Azért kellene a szavazóknak a mindenkori belmagyar vezető politikai párt mellé egy ellenzéket rendelnie, hogy a jelenlegihez hasonló politikai diktatúra ne jöhessen létre, minden hátrányával együtt.
  Tisztelt választók!
  Próbáljunk meg különbséget tenni pártérdek és nemzeti érdekünk között.Ezek az érdekek nem mindig fedik egymást. Ne a párt mondja meg, hogy ki a magyar és ki nem. Remélem , hogy politikailag is eléggé felnőttünk már ahhoz , hogy egyedül döntsünk.
  Gábor András – Zilah
  (Véleményem szerint másoknak sem kellene állnév mögé bújniuk. Ismerjük meg egymást és próbáljuk tisztelni a másik véleményét is. A fentről szított gyülölet táplálásával, MAGYAR KÖZÖSSÉGÜNK csak veszíthet)

 • >