Sajtóközlemény nov. 26.

Sebestyén Csaba-István független képviselőjelölt tegnap, november 25-én részt vett a székelyudvarhelyen és székelykeresztúron rendezett: “Kihívás és felzárkózás – mezőgazdaság és vidékfejlesztés az EU-tag Székelyföldön” című közéleti fórumon, ahol elmondta: “A szervezők, a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete és Tőkés László EP-képviselő jó időben szervezik ezeket a fórumokat, hiszen a csatlakozás után eltelt idő bebizonyította, hogy a közös agrárpolitika igen nagy kihívást jelent a mezőgazdaság és a székelyföldi vidék számára, a felzárkozásra tett kormányzati és politikai erőfeszítések igen szerények, majdnem láthatatlanok.
Azért is aktuális a téma mert most folyik a közös agrárpolitika reformja és az előbbi képviselőinkkel ellentétben a nemzeti és erdélyi érdekeinket jobban képviselve, erősebben védve több kedvező szabályzást bevihetünk a jövő agrárpolitikájába. Ehhez hiteles képviselőkre, hozzáértő szakemberekre van szükség.
A mezőgazdaság már rég túlnőtte a szántóföld és az istálló határait. Az agrárploitikát brüsszelben írják és bukarestben alkalmazzák. Mindenütt ott kell lenni. A mostani és a jövü évi eEurópai Parlamenti választás jó esély arra, hogy mindkét helyen a megfelelő személy képviselje érdekeinket.” – mondta Sebestyén Csaba-István független képviselőjelölt.
A fórum további előadói voltak: Ft. Tőkés László püspök, Európai Parlamenti képviselő, az EP Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési bizottságának tagja, és Garda Dezső parlamenti képviselő.

A “Kihívás és felzárkózás – mezőgazdaság és vidékfejlesztés az EU-tag Székelyföldön” című forum további udvarhelyszéki településeken folytatódik ma és holnap. Az előadókhoz Jakab István magyarországi országgyűlési képviselő, a Magyarországi Gazdakörök Országos Szövetségének elnöke is csatlakozik, aki a magyar gazdák tapasztalatait ossza meg a székelyföldi magyar gazdákkal.

Sebestyén Csaba-István független képviselőjelölt kampánykörútját ma Oklándon folytatja. Reményei szerin este fél kilenckor a Digital3 TV által is közvetített vitán vesz rész az RMDSZ jelöltjével.
Sebestyén Csaba-István kampányiroda