15

Rejtett kamera Erdélyben: 80 emberből 90 az RMDSZ-re szavaz, hanem agyonverem az egészet – mondja a pap a bólogató Markónak

Nem politikai beszéd ez, hanem egy pap mondja, egy közösségnek a vezetője: gyerekek, miért vagytok beszarva? – magyarázza Markónak Deményháza papja, Rózsa Gáspár, milyen módszerekkel éri el ő, hogy 180-ból 160 ember elmenjen szavazni az RMDSZ-re. Újabb kupica után már határozottabban fogalmaz: 80-ból 90 ember fog Markóra szavazni, különben vasárnap megmondja nekik, hogy agyonveri az egészet. Így megy ez Erdélyben már jó ideje, ez a kis videó pontos keresztmetszet. (Mint ismeretes, Markónak kemény ellenfele lesz ezúttal Tőkés egykori ügyvédje, Kincses Előd személyében.) Ahogy az is, amint a pap szidja Tőkést és a reformátusokat, amiért annak idején rendet akartak rakni a velejéig romlott katolikus egyházban (válaszként Rózsa szerint agyon kellett volna ütni három püspököt s két papot). Hitvitákba nem megyünk bele, azonban tény, hogy napjainkban és a közelmúltban éppen a katolikus egyház vezetése hagyta cserben népét, nem vállalva a nemzet szolgálatát, elég ha csak a csángók ügyére, az erdőpéterekre, az erdélyi nemzeti érzelmű papok elmozdítására vagy mindennapjainkra gondolunk. Rózsa alázkodása sajnos tipikus példája a mindenkori hatalom előtt (legyen az Habsburg vagy Markó) alázkodó jellemtelen katolikus papnak. Márton Áron példája valahol elvész a sűrű hóesésben…

kuruc.info

admin
 

 • kolozsvari szerint:

  ha ezt csinaljak az rmdsz papjai,akkor mit varhat az ember az iskolaigazgatoktol es mas ugynevezett ,,ertelmisegiktol” akiket felpenzen, kegyelemkenyeren megvett szorostul-borostul az rmdsz?a legszebb az egeszben hogy pont a tiz eve hatalmon levo rmdsz az akinek ,,munkaja” leszegenyitette oket,hogy most meg tudja venni kilora az egesz bagazst.hej politika,politika balkani modra,jol megtanulta az rmsz azt a dambovita partjan.hat nem szegyellitek magatokat disznok?

 • kolozsvari szerint:

  rmdsz-t akartam irni.

 • Ich szerint:

  Ez a Rozsa, miert nem keresztelkedett att Tulipan-a?
  Sajna nekunk is meg vannak a sajat Rozsaink,(mak)viragaink kiket mi szakitottunk es mi szagolunk!Nem csask a katolikus papaok uzik ezt a diktatorikus nepfelrevezetest! Sajat,reformatus papjaink is gyuloletre szitjak a hiveket! Arra tanitjak oket,hogy a sajat puspokunket,felebarataikat is gyuloljek!Miert is? azert a nehany rongyos milliardert?-vagy a urasagok kegyeiert? Mivel lessz tobb a banyatelepi,vagy a lomperti embernek,azzal,hogy egyhazi vezenyszora,ugymond “oltalmazo kezek “vedelme alatt gyakorolja a gyuloletet felebaratai ellen! Ilyen aron is meg eri onoknek uraim?-igaz: tobb penzbol tobbet lehet zsebre vagni,magasabb letran feljebb lehet maszni!- nem tudom milyen szemmel nezi ezt odafontrol a papok,lelkeszek,hitoktatok es mindannyiunk”FONOKE”!-vagy a szent konyvnek csak az o testamentuma szerint kell elniuk?-Szerintem eleg lenne,ha mindannyian be tartanank a Tiz parancsolatot,es akkor nem kellene semmitol sem felnunk!
  I love you:igazsag!

 • Karesz szerint:

  Nem éppen, mert itt csak az egyik olyan mint a kutya, amelyik persze eb is eközben!
  A Szász-féle videó egy rosszindulatú szemétkedés, és gyanúsításokon túl, semmit sem jelent! Ahogy a feltöltő elmondja, az egész csak egy pöcs! Semmi több!
  A Markó-féle bulit nem komponálta senki, az maga a valóság! Nem kell hozzá kommentárt fűzni, magától beszél, illetve ugat!
  Nem szerepem Szászt védeni, de a sunyi vádaskodásokon túl, még mindig nem láttam bizonyítékokat arra, hogy bűn is lenne! Ez olyan, mint Tőkés László tavalyi mocskolása, hogy ellopta az egyház javait!
  Ennél többet kellene bemutatni, mert akár hogyan is forgatnánk a dolgokat, még ellenzéki, MPP-s embertől még senki sem hallott hasonló kijelentéseket, és egyetlen egy esetről sem hallottam, hogy az anyja és felesége udmrés plakátokat tépdesne, miközben a kamera objektíve előtt az ülepét csapdossa, mikor rajtakapják!
  Úgy, hogy egyelőre azt tudom mondani annak, hogy aki ilyen bandába keveredett, annak pofa be, de nagyon!

 • egyik kutya masik eb szerint:

  Erre varjál gombot Karesz, aztán pofa be!

 • egyik kutya masik eb szerint:

  Az UMDR egy soviniszta, terrorista part (Funar szerint), ezért ő inkább barátkozik az MPP-vel. Hát madarat tolláról, ember barátjáról.
  Karesznek valók az ilyen barátok.

 • egyik kutya masik eb szerint:

  Ha Marko a kulturális autonómiájával extrémista gondolkodású (Funar szerint), akkor milyen lehet az MPP a területi autonómiájával?

 • kolozsvari szerint:

  ha,ha,ha hat persze hogy szart sem er a kisebbsegi torveny javaslat, hiszen benne van az rmdsz keze is.
  persze hogy azt prm-es nacionalista soviniszta bunko funar belekot mert szeretne sok penzt keresni azzal hogy hirdeti az iget a rommagyarsag ellen.
  csakhogy visszaterjek elso mondatomra,hat persze hogy szar az a bizonyos javaslat, hiszen az udemeraj ugy csinalta meg hogy az nagyon megfeleljen a roman tobbsegnek, meg egy icipicit a magyar kisebbsegnek is. latod ebadta ide meg oda baratom,pont itt a kutya elasva,mert amig funar abba kotott bele ami csak kicsit felelne a magyar kisebbsegnek (ha az a bizonyos javaslat torvenyerore emelkedne), addig Szasz Jeno meg abba a sok szarba kotott bele ami meg a roman tobbsegnek felelne meg, udemerajos bacsiek ketkulacsos jateka folytan es altaluk kitalalva.
  de ki hisz mar a reg volt funaroknak, wc tudoroknak, a nacionalismus mar nem divat sem europaban,sem pedig itt nalunk, persze hogy ebadta szandekosan rossz peldat adott felrevezetes celjabol.
  de hat persze mit varhat az ember az ilyen meg olyan fajta egyik kutya masik ebadta emberektol. semmi jot pont ugy mint markotol meg tarsaitol.zero tarsasag, nem mondom…

 • Karesz szerint:

  Most aztán se köpni se nyelni nem tudok! Ez nagyon kiakasztott! Becsszóra!
  Én mindig mondtam, és nem csak itt, hogy udémérésnek lenni azt jelenti, hogy “csak” ennyire futja! A “csak” itt egyáltalán nem kötőszót jelent!
  Ha elolvasod a fenti beírást, akkor ott világosan kifejtettem, hogy a linkelésnél valamivel többet kell bemutatni, ha már bizonyítani igyekszik valaki valamit!
  Persze, ezt csak egyesek értik, mert ugyebár vannak udémérések is a világon, akik nem jutottak még a fejlődésnek ilyen fokára! Ezért is “csak” udémérések!
  Erre mit produkál az egyik kutya és egy másik eb, hogy Funar azt mondta, hogy…! Dörzsölöm a szemem, de én ebből csak azt értem, hogy itt valaki erősen nem normális, vagy persze udémérés! Mióta lett Funar véleménye etalon, vagy egyáltalán mérvadó? Egyáltalán ki ez a Funar?
  A fenti logika szerint, hogy madarat tolláról, nagyon érdekes, mert egyrészt Szász egyetlen szóval sem említi Funart, és a barátság ilyenformán még csak fel sem merülhet, legfeljebb egy kutya IQ-jának a szintjén. Ellenben, aki Funar véleményére alapoz, és egyáltalán hivatkozik rá, az mégiscsak jóban lehet vele, vagy szereti is, ha hivatkozik annak mondanivalójára, mint perdöntő tényezőre!
  Szóval, akkor ki haver a vén nácival? Szász, akiről Funarnak jó véleménye van, vagy az, aki lesi a szavait?
  Gondolom, hiába fejtegetem itt a dolgok lényegét, mert aki ilyen baklövéseket követ el, az legfeljebb annyit fog ebből megérteni, hogy itt valaki nincs csendben!
  Aki a száját befogja, az okosnak tűnik addig, amíg csendben marad! Korábban már írtam, hogy pofa be, de hiába, és most akkor itt az eredmény: kiderül, hogy Funarnak van mondanivalója!
  Eszem megáll! Ilyen nincs!
  Funar azt mondta, hogy…

 • szurkebarat szerint:

  Karesz, igazad van. Attól amért egy balfasz vállon vereget, még nem a barátod.
  Funar mondhat amit akar, számunkra erkölcsi halott. Akkor is ha történetesen tetszik amit mond. Jó eséllyel nem azért mondta, amért mi egyet értenénk vele. Nem kell politológusnak lenni, hogy kitaláld: Funarnak fix ellenkező okból nem tetszik a kisebbségi törvény mint Szásznak.

  De Karesz, ha tetszik ha nem, mégis csak rácsaptál a szarra, és “egyik kutya masik eb” görbe tükre nagyon találó.
  Pont ahogy Szásznak nem cimborája Funar, ugyanúgy Markónak sincs semmi köze a lelkész hőzöngéséhez.
  A videón jól látszik milyen kényszeredetten mosolyog. Kampányban gyakran kerül ilyen helyzetbe az ember.
  E honlap szerkesztője is gyakran átérezheti a helyzetet némely túlbu(zg/nk)ó szimpatizáns hozzászólása miatt.

  Voltam egyszer életemben egy RMDSZ falugyűlésen. Még a múlt évezredben.
  Amit ott láttam, az nagyon jól összegezhető ezzel a viccel (asszem eredetileg Hofi):

  – Mi a különbség a balfasz és a jobbfasz közt?
  – ???
  – Nem sok. Mindkettő feláll, de a balfasz hozzá is szól!

  Szóval, ha valakinek a videó alapján magyarázkodni kell, az az erdélyi Római Katolikus Egyház.

 • Ajjaj... szerint:

  Szemely szerint teszek az egyhazra, barmilyen is legyen, de ezt a kretent azert kerdore kellene venni… (A tiszteletesre gondolok a videobol)

 • sarmasagi szerint:

  olvastam kesobb kiderult,ez nem rejtett kameras felvetel.az rmdsz hivatalos valasztasi propaganda resze volt.le is vetitettek a filmet a kukullo menten a szekelysegben a helyi televiziokban.nem is egyszer.
  szep dolog ez rmdsz,kihasznalva azok szukos helyzetet,megvesztegetni a papokat parterdek cimen?

 • >