Sajtóközlemény nov. 22.

Miután különféle kifogásokat találva a helyi illetékesek minden közintézményből kitiltották Sebestyén Csaba István független képviselőjelölt fenyédi fórumát, a helyi Diófa Panzió és Étteremben találkozott szimpatizánsaival Sebestyén Csaba.
A szervezők szerint a község frissen megválasztott elöljárói a találkozó előtt járták az utcákat, hogy megpróbálják otthon tartani azokat, akik kíváncsiak ,,egy más fajta politikus” mondandóira, ,,de attól sem riadnak vissza az RMDSZ-t kiszolgálók, hogy név szerint feljegyezék azokat akik mégsem hajlandók figyelembe venni az intő szót és később bosszút álljanak rajtuk”-mondta egy helybéli.
A történtek kapcsán Sebestyén Csaba István független képviselőjelölt egy hasonlóan szomorú és elitélendő tapasztalatáról számolt be. Az RMDSZ kampány csak Hargita és Kovászna megyékben ilyen hangos, ilyen pompás. Csak itt nyom el mindent a tulipános plakát, csak itt van tele a sajtó a megrendezett, sok millóba kerülő műsorokkal, dícsőítő írásokkal. Ahogy kimegyünk a megyéből Segesvár felé, de Radnóton, Ludason , Aranyosgyéresen, vagy Tordán is igen szerény az RMDSZ kampány-jelenlét. Fájó az, hogy ezekben a településekben, ahol a magyarok aránya már egynegyed alatt van és ahol igazán szükségét éreznék a képviseletnek, alig jelenik meg egy-egy szerény RMDSZ plakát, alig tépik a más pártok hírdetéseit. Senki mást nem akarnak legyőzni csak a független magyar jelölteket, a Sebestyén Csabákat, Garda Dezsőket és Kincses Elődöket.
Ezek az esetek mind azt bizonyítják, hogy szükség van egy más fajta politizálásra, az erőszak és intolerancia ideológia helyett a bizalom és a remény politikája kell következzen – mondta Fenyéden Sebestyén Csaba.

A ma reggeli havazás nem tartotta otthon a képviselőjelöltet. Már kora reggel meglátogatta a telekfalvi tejcsarnokot, ahol a tejtermelő gazdák és általában a mezőgazdaságból élő kistelepülések lakóinak gondjairól beszélgettek. Telekfalva után Sándorfalvára is átutazott Sebestyén Csaba független képviselőjelölt.

Az egész hétvégét a környező településeken tölti Sebestyén Csaba-István. Főleg a községközponton kívüli falvakba szeretne ellátogatni,  az ott lakó emberekkel elbeszélgetni, biztosítani Őket is, hogy megválasztása esetén jó képviselője lesz a térségnek.
Vasárnap délben, a Szentmise után Kápolnáson tart lakóssági fórumot Sebestyén Csaba.
Sebestyén Csaba-István  kapányiroda

admin
 

>