Sajtóközlemény

Kampánykörútja során SEBESTYÉN CSABA-ISTVÁN független képviselőjelölt ma délelőtt a homoródkarácsonyfalvi tejtermelő gazdadákkal találkozott. Egyre kevesebben foglalkoznak állattartással, mert nem kijövedelmező és nem biztonságos a termelés – panaszkodtak a gazdák. Még a tavalyi támogatást sem kapták meg, így nemhogy hátrányos helyzetben vannak az uniós társaikhoz viszonyítva, de a gazdaság további fenntartása is kérdéses.
,,Ha nem képviselik a gazdákat kellőképpen, elhanyagolják a mezőgazdaságot, akárcsak eddig nemsokára olyan tej kerül a fogyasztók asztalára, ami hetek alatt sem savanyodik meg – és ez nem természetes. Már most több a magyar, szlovák és a más külföldi tejkínálat, mint a hazai. Tartósítószereket, kémiai anyagokat, természetazonos mindenfélét fogyasztunk és közben fogy a falu.”  – hívja fel a figyelmet a képviselőjelölt.

Holnap, péntek délután a felsőboldogfalvi választóival találkozik SEBESTYÉN CSABA-ISTVÁN független képviselőjelölt, majd szombaton, november 15-én az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kolozsvári küldöttülésén vesz részt, hiszen Udvarhelyszék, a gazdák és a vidék  képviselete mellett SEBESTYÉN CSABA-ISTVÁN független képviselőjelölt a polgári értékek és a belső önrendelkezés elvén alapuló közösségi autonómia következetes szószólója és cselekvő résztvevője is kíván lenni.

Kampányiroda

admin
 

>