1

Választási hírek- Sebestyén Csaba független képviselőjelölt

Vasárnap, november 9-én Zetalakán találkozott választóival SEBESTYÉN CSABA- független képviselőjelölt.
Közel 100-an, többnyire gazdálkodók vettek részt a helyi kultúrotthonban tartott rendezvényen. A beszélgetés során a mezőgazdasággal, az EU szigorított szabályzási rendszerével, a vadkárok megtérítésével, a birtoklevelek kiosztásának lassú ütemével, a vidék elhanyagolásával, a szociális problémákkal, az alacsony nyugdíjakkal, a kárpótlások igazságtalanságával kapcsolatos kérdések kerültek előtérbe. A résztvevők közül több felszólaló fejezte ki reményét, hogy talán most olyan képviselője lehet az agráriumnak, aki politikailag függetlenként kívánja szolgálni az erdélyi magyar gazdák és az erdélyi magyar vidék érdekeit, aki a szakmai-civil társadalom tagjaként ismeri a falu hétköznapjainak helyzetét és problémáit, védi a mezőgazdaság szereplőinek érdekeit.

SEBESTYÉN CSABA- független képviselőjelölt hétfőn részt vett a székely-udvarhelyi tanács november 10-i rendkívüli ülésén, amelynek egyetlen napirendi pontja volt: a Székelyföld Autonómia Statútum-tervezetének törvényerőre emeléséhez szükséges közigazgatási határok módosításáról szóló népszavazás kiírása.
A tanács határozatával kapcsolatos véleményét egy közleményben fogalmazta meg.

Közlemény

Üdvözöm a székelyudvarhelyi tanács mai – rendkívüli ülésének- határozatát, melyet a Székely Nemzeti Tanács népszavazás kezdeményezésével kapcsolatosan hoztak.
A mai döntés bebizonyította, hogy a ,,székely anyaváros” továbbra is élen jár a közösségi jogaink érvényesítésének kivívásában.
A példamutató határozat iránymutató minden érintett önkormányzat számára, arra szólítsa, hogy pártérdek fölé emelkedve, a közigazgatási határok módosításához szükséges népszavazás kiírásával elhárítsák az akadályt a Székelyföld Autonómia Statútumának törvényerőre emeléséhez.
Dicséretes a határozat tervezetet benyújtó és a rendkívüli ülés összehívását kezdeményező Magyar Polgári Párt tanácsosainak következetessége és kompromisszum készsége, a határozat mellett szavazó két RMDSZ-es és egy Zöld Párti tanácsos bölcsessége, aminek köszönhetően elfogadták 2009. március 15-ét a népszavazás kiírásának időpontjaként.

Amennyiben a nemzeti ünnepünk alkalmából kiírandó népszavazással elhárul az autonómia-tervezet benyújtásának az akadálya, parlamenti képviselőként vállalom a Székelyföld Autonómia Statútum-tervezetének harmadszori benyújtását Románia Parlamentjébe, ígérem, hogy következetes szószólója és cselekvő résztvevője leszek a székelyföldi autonómia-törekvéseknek, a törvénytervezet elfogadásáért szállok majd síkra.
SEBESTYÉN CSABA- független képviselőjelölt

admin
 

  • tomi szerint:

    Nagyon sajnalom hogy itt Szatmaron nincs fuggetlen jelolt,igy nincs kire szavazzak,tanacstalan vagyok.Legszivesebben elutaznek Kincsesre szavazni,ha lehetne.

  • >