8

18 milliárd írta…

 1. Sarmaság ekkora összeget még nem kapott soha a román kormánytól, pedig az rmdsz eddig is kormányon volt nem is rövid ideig. Eddig mindig Kraszna volt ugyanis a sztár hepehupás Szilágyságban rmdsz körökben, de megjelent az MPP, ráadásul nem is akármilyen szinten. Nem is lenne semmi baj a fenti összeggel,mert ráfér a falura az, hacsak
  1. nem lopnák el jókora részét az ,,arra illetékesek”,
  2. nem táplálnák vele (is) azt a másság ellen indított gyűlöletpolitikát amit gyurcsány már jó rég elültetett az anyaországban, tételesen azt hogy az aki nem velünk az ellenünk.
  Politikai konjunktúra ide vagy politikai konjunktúra oda, ha nincs Sarmaságon MPP akkor ez a pénz soha nem fog ide jönni.
  Hajrá MPP-sek, ti vagytok a legjobbak!

admin
 

 • még egy sarmasági szerint:

  Nem csak Sarmaságon van jó hatása az MPP megjelenésének. Az ellenzék megjelenése miatt az egész ország szintjén az RMDSZ sokkal aktívabb mint eddig,és ez az ellenzék nagy eredménye. Érzik ezt a “terepi” RMDSZ-esek is , vagyis a helységek és a megyék szintjén tevékenykedők. A támadás az MPP ellen nem is tőlük, hanem az RMDSZ központi vezérkarától indult, és akárhogy is hívták volna az ellenzéki pártot, akármilyen programmal jelenkezett volna, vagy bárki vezette volna, a támadás akkor is beindult volna. A RMDSZ a kommunista egypártrenszert a belmagyar politikai szintérre mentette, ezt tanulták (tisztelet a kivételnek)ezt tudják csinálni és mivel a nemzetiségi politikában a kicsi( és bármikor visszafordítható) lépések hívei, élvezik a mindenkori román kormány és a román társadalom támogatását. A 19 éves tevékenység (amiből 10 év kormánytényezőként)eredményéből feltételezni lehet, hogy létezik egy egyezség a román társadalommal/kormánnyal, olyan értelemben, hogy a kampány idején mindent lehet (akár a románokat is magyar iskolába kűldeni)de választás után még azt a kevés romániai magyart is fékezni kell akik akarnak tenni valamit a romániai magyarság stratégiai céljainak elérése érdekében. Persze nem ingyen tehetik.Ezért nem lesz belátható időn belűl államilag finanszírozott Magyar Egyetem,vagy Székelyföldi Autonomia, pedig csak ezek garantálhatják a romániai magyarok hosszútávú tulélését. Anyaországra nem lehet számítani mert az nincs, azt tönkretették az RMDSZ kebelbarátai az MSZP-sek. Egy erős ellenzéknek sok tennivalója lenne, de a jelenlegi-viszonylag gyenge- MPP-nek is van mozgósító hatása a belmagyar politikai életben. Hajrá MPP.

 • Valaki szerint:

  Amúgy azt a 18 milliárdot a dombi kezére adják? A pénz elköltése azt jelenti ugyanis hogy egy folyamatot kell(enne) annak követnie. A tanács megszavazta már, ez volt az első lépés. A második lépés az elvégzendő munkák kiírása, azok leszerződése, amikor pedig azok elkészülnek, vissza is kell azokat minőségileg és mennyiségileg ellenőrizni. Ha jól tudom ezeket mind az aktuális polgármesternek kell elvégeznie. De ki ellenőrzi le a polgármestert?
  Létezik-e valamilyen törvényes lehetőség, esetlegesen a körmére nézetni? 18 milliárdot elkölteni azért nagy felelősség mert óriási az összeg. Meg nagy a kísértés is…
  Ha tudja valaki, hogy megy ez a dolog, írjon két szót, hogy én is tisztán láthassak.

 • R szerint:

  Hat elsosorban a tancsosok kerhetik szamon, masodsorba meg ahonnan a penz jott. 🙂

 • R szerint:

  De milyen 18 milliard?
  Uj lejbe boduletes osszeg, regi lejbe lepkefing.
  🙂

 • sarmasagi szerint:

  igazad van R,ez az osszeg lepkefing ahhoz kepest hogy a kozossegnek mekkora osszegre lenne szuksege tovabbi falufejlesztesre,lenne itt hely boven nagyobb osszegeknek is,de aszem pont Valaki celzott arra hogy az osszeg idealis,hogy maganszemelynek erdemes legyen rahajtania.mert ugye annak mar bizony nagyon is tul komolynak szamit.fenti osszegnel sokkal kisebbek is megkisertek mar komolyabb embereket.aszem Valaki mondta azt is hogy ugyesek vagyunk mi sarmasagiak mert a penzt megkaptuk.kozpenznek a koz javara kene forditodjon.ugye emberek?

 • Megkérdezzük a polgármestert... szerint:

  Polgármester úr! Én és még sokan mások azért szavaztunk terád, mert azt gondoltuk, hogy valami újat, jobbat hozol a polgármesteri hivatal munkájába is.
  Ezzel szemben, szomorúan tapasztaljuk, hogy minden maradt a régiben.
  Csak egy példa a sok közül: Balog Zoli az ő uralkodása idején aprópénzért rátette a kezét a suszteráj épületére. A Májszter uralkodása idején kizárólag a tanács embereivel bárt csinált belőle. A Dombi- uralom elején még meghúzódott a Nyuszi, de az utóbbi időben megint teljes gőzzel folyik az építkezés, természetesen a hivatal embereivel.
  Kérdés:
  – van építkezési engedélye? Mert a felesége mástól nagyon meg tudja kérni!
  – Az építőanyagok nem hiányoznak véletlenül a polgármesteri hivataltól?
  – Az építkezésen dolgozó emberek a polgármesteri hivatal, vagy Balog Zoli magáncégének alkalmazottai?

  (ALSZEGI)

 • Dr.Angyal Márta szerint:

  Nem a témához kívánok hozzászólni, Seres Klára doktornővel szeretném a kapcsolatot felvenni.
  E-mail:angyalmarta@yahoo.com

 • Empépés szerint:

  Szórjon hamut a fejére minden MPP-és blogos, aki kétségbe meri vonni Dombi Attila – Ianoş magyarságát és RMDSZ-hez való tartozását.
  Miért?
  Mert nap mint nap tanúi lehetünk a nagy pálfordulásnak. A még mindig kételkedőknek javasoljuk- nézzen be a felújított polgármesteri irodába: zöldre meszelt falak, fehér bútorok piros és zöld tulipán- mintázattal. Tiszta RMDSZ!
  Csak a vitrinbe kitett lila plüss-szamarat nem tudjuk hová tenni. Talán az átverteket jelképezi?

 • >