9

2008. október 28.-án 16 órától tartotta a Sarmasági Helyi Tanács a hónapos rendes gyűlését a Faluházban

2008. október 28.-án 16 órától tartotta a Sarmasági Helyi Tanács (továbbiakban SHT) a hónapos rendes gyűlését a Faluházban. A gyűlés elején mutatta be a Babes – Bólyai Egyetem tanára Prof. Dr. univ. Pompei Cocan a SHT által korábban megrendelt és végül elkészült „Fejlesztési Tervet”. A bemutató elnyerte a jelenlévők tetszését, olyannyira, hogy egyhangúlag el is fogadták. Kicsit drága, kicsit tudományos, … de a mienk.

Ezután került sor a napirendi pontok alapján előterjesztett határozattervezetek tárgyalására valamint azok megszavazására. Sorba jöttek előbb a kis pénzekről, majd később a nagy pénzekről szóló határozatok. Ennek értelmében megtudhattuk a határozatokból és a tervekből, azaz a határozattervezetekből, hogy polgármester úr egy újabb bizottság tagja lesz (Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Valea Zalaului”), a meglévő iskolabuszra egy sofőrt fognak alkalmazni, a felmondás útján megüresedett kultúr-igazgatói állást, valamint katasztrófavédelmi megbízott (Katona Csaba) helyét kinevezés vagy pályázat útján ismét be kell tölteni. Ezeken kívül úgy néz ki, hogy lesz még egy hely meghirdetve egy pályázat szakember számára, aki a tervek elkészítésében segíti majd a SPH-t (constructor studii de fezabilitate). A végén még az is kiderült, hogy a polgármester úr által a kampány idején sokat hangoztatott „felesleges” személyi tanácsadói helyet is igyekszik majd betölteni. Ennyit az új munkahelyekről. Határozat alapján kívánja támogatni a SHT az Illegetők utaztatását a varsolci néptánc találkozóra. Határozat alapján Ilosván és Lompérton sánctakarítás, útkarbantartás, Lompérton aszfaltozás kezdődik majd hamarosan, mint később kiderült a kormány által visszaosztott költségvetés-kiegészítésként kapott közpénzből. A végére került a határozatok sorában a nagy pénzekről szóló fejezet. Az 1155/2008-as sz. kormányrendelet szerint az ÁFA-ból származó 1.770.000. (RON) / 17.700.000.000. (ROL) pénzösszeggel a SPH költségvetés-kiegészítés céljából rendelkezhet. Ugyanakkor a megyei finánc 165/15.10.2008. sz. határozata alapján a jövedelmi adóból származó visszaosztott 37.000. (RON) / 370.000.000 (ROL) pénzösszeggel a SPH költségvetés-kiegészítés céljából rendelkezhet. Ez összesen: 1.807.000. Ron, azaz 18.070.000.000. Rol. Ebből az összegből az új polgármesteri hivatal épületére 3 milliárd, az iskola kerítésére 700 millió, a telepi templom építésére 2 milliárd, a lompérti kápolna építésére 1 milliárd, kanalizálásra 4 milliárd, utcák javítására 3 milliárd, sáncok és járdák javítására 4 milliárd közvilágításra 370 millió ROL(!!!) lett megszavazva.

A gyűléssel kapcsolatos további infókat lásd a SPH hirdetőtábláján kifüggesztett jegyzőkönyvben.

admin
 

 • 18 milliárd szerint:

  Sarmaság ekkora összeget még nem kapott soha a román kormánytól, pedig az rmdsz eddig is kormányon volt nem is rövid ideig. Eddig mindig Kraszna volt ugyanis a sztár hepehupás Szilágyságban rmdsz körökben, de megjelent az MPP, ráadásul nem is akármilyen szinten. Nem is lenne semmi baj a fenti összeggel,mert ráfér a falura az, hacsak
  1. nem lopnák el jókora részét az ,,arra illetékesek”,
  2. nem táplálnák vele (is) azt a másság ellen indított gyűlöletpolitikát amit gyurcsány már jó rég elültetett az anyaországban, tételesen azt hogy az aki nem velünk az ellenünk.
  Politikai konjunktúra ide vagy politikai konjunktúra oda, ha nincs Sarmaságon MPP akkor ez a pénz soha nem fog ide jönni.
  Hajrá MPP-sek, ti vagytok a legjobbak!

 • idegen szerint:

  Van MPP Sarmaságon, de a vezetői sosem voltak tul kedvelt emberek, azt mondják. Meglehet, hogy máshol ez nem így van.
  A papjuk csak a szószéken hirdeti Isten igéjét, azonkivül nem a szeretetről, megbocsátásról prédikál, inkább keresi mint oldja a konfliktushelyzeteket.
  És pletykál.Pártgyülésen kivül is az ellentábort szapulja.A pártelnök pedig mindig is másokon élősködő pióca volt. Lehet hogy ez is csak szóbeszéd?

 • sarmasagi szerint:

  errol a gyuloletkeltesrol jut eszembe hogy vannak paran akik jo tanitvanyoknak bizonyultak gyurcsany mester meg marko mester meg seres denes mester gyuloletkelto politikajanak.magyaran ezek beszedtek a ciganyf.szt rendesen,annyira hogy bunkosagukban masokat szapulnak lepten-nyomon elszigeteles celjabol.
  idegen te is beszedted azt a bizonyos szerszamot?
  a sarmasagi mpp-t az rmdsz 18 milliardra becsulte (csak) egyetlenegy mozdulat erejeig.nem rossz penz,ha figyelembe vesszuk azt hogy az ellenfel allitotta be a tetet.
  idegen egy olyan szervezet oszlopos tagjait tamadod akiket ilyen sokra becsul a (politikai) ellenfele?te mit tudsz felmutatni ertekben?esetleg semmit?

 • sarmasagi szerint:

  jol van admin.
  tehat te idegen beszedted a lofaszt,de nagyon.
  admin,a lofasz mar egeszen mindennapi szo,ezt mindenki hasznalja,a szo pejorativ felhangja eltunoben.igaz-e?

 • Admin szerint:

  sarmasági, kérlek ne használj nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket a továbbiakban.

 • akarki szerint:

  es te sarmasagi, mit tudsz felmutatni, a stilusodon kivul? esetleg ay alapos muveltsegedet?

 • Valaki szerint:

  Idegennek: szerintem te azért támadod a sarmasági MPP- seket mert jó kis pénzt akasztasz le az RMDSZ- szel való kollaborálásodból. Ne mondd azt hogy nem úgy van, mert mind azért teszitek amit tesztek RMDSZ szinekben.

 • Valaki szerint:

  Ügyesek vagyunk mi Sarmaságiak. Kis politikai csetepaté által ”kiszedtünk” országunk kormányától 18 milliárdot községfejlesztési célra. 18 milliárd írta fentebb hogy ilyen még nem volt, valószínüleg nem is hamar lesz megint, ez utóbbit már én mondom…
  Ha már itt a pénz akkor már csak arra kéne vigyázni hogy a közpénz közösségi célokra legyen elköltve és jól (ne méregdrágán), hogy az ne egyes ingyenélők zsebét tömje.

 • sarmasagi szerint:

  akarkinek.mi bajod a stilusommal meg a muveltsegemmel akarki?

 • >