""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

Közlemény- MPP országos elnökség

A Magyar Polgári Párt elnöksége 2008. szeptember 5-én, Székelyudvarhelyen tartotta ülését, melynek kiemelt napirendi pontját a párt őszi parlamenti választásokon való részvétele képezte.

Mint ismeretes, a Magyar Polgári Párt az önkormányzati választásokra versenyhelyzetet, míg a parlamenti választásokra összefogást szorgalmazott, éppen ezért az RMDSZ által meghiúsított koalíció ellenére sem kívánja a magyar parlamenti képviselet létét veszélyeztetni, ugyanis nem a pozícióhajhászást, hanem a közösségépítést tekinti legfontosabb feladatának.

Az elnökségi ülésen született döntés értelmében a Magyar Polgári Párt önállóan nem indul az őszi romániai parlamenti választásokon, viszont független jelölteket fog állítani. A megcélzott választókerületekre, illetve az ott függetlenként megméretkező jelöltek személyére a megyei szervezetek tesznek javaslatokat.

A Magyar Polgári Párt továbbá keresi a kapcsolatot más szervezetek színeiben induló jelöltekkel is, akiket – amennyiben vállalják a Magyar Polgári Párt programját és az általa megjelenített értékrend képviseletét – támogathat a politikai megmérettetésben.

A Magyar Polgári Párt elnöksége ugyanakkor megállapította, hogy a független jelöltek választásokon való megméretkezése nem teszi szükségessé az Országos Gyűlésnek az ősz folyamán történő összehívását.

A Magyar Polgári Párt elnöksége azért döntött alkalmas személyek függetlenként történő indítása mellett, mert ez által nem kerül veszélybe a magyar parlamenti képviselet, hanem kiegészül, jobbá, teljesebbé és hatékonyabbá válik, ugyanakkor parlamenti szinten is képviseletet nyer a Magyar Polgári Párt által megjelenített értékrend és magyar közösségi jövőkép.Székelyudvarhely, 2008. szeptember 6.a Magyar Polgári Párt elnöksége

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák