Közlemény- MPP országos elnökség

A Magyar Polgári Párt elnöksége 2008. szeptember 5-én, Székelyudvarhelyen tartotta ülését, melynek kiemelt napirendi pontját a párt őszi parlamenti választásokon való részvétele képezte.

Mint ismeretes, a Magyar Polgári Párt az önkormányzati választásokra versenyhelyzetet, míg a parlamenti választásokra összefogást szorgalmazott, éppen ezért az RMDSZ által meghiúsított koalíció ellenére sem kívánja a magyar parlamenti képviselet létét veszélyeztetni, ugyanis nem a pozícióhajhászást, hanem a közösségépítést tekinti legfontosabb feladatának.

Az elnökségi ülésen született döntés értelmében a Magyar Polgári Párt önállóan nem indul az őszi romániai parlamenti választásokon, viszont független jelölteket fog állítani. A megcélzott választókerületekre, illetve az ott függetlenként megméretkező jelöltek személyére a megyei szervezetek tesznek javaslatokat.

A Magyar Polgári Párt továbbá keresi a kapcsolatot más szervezetek színeiben induló jelöltekkel is, akiket – amennyiben vállalják a Magyar Polgári Párt programját és az általa megjelenített értékrend képviseletét – támogathat a politikai megmérettetésben.

A Magyar Polgári Párt elnöksége ugyanakkor megállapította, hogy a független jelöltek választásokon való megméretkezése nem teszi szükségessé az Országos Gyűlésnek az ősz folyamán történő összehívását.

A Magyar Polgári Párt elnöksége azért döntött alkalmas személyek függetlenként történő indítása mellett, mert ez által nem kerül veszélybe a magyar parlamenti képviselet, hanem kiegészül, jobbá, teljesebbé és hatékonyabbá válik, ugyanakkor parlamenti szinten is képviseletet nyer a Magyar Polgári Párt által megjelenített értékrend és magyar közösségi jövőkép.

Székelyudvarhely, 2008. szeptember 6.

a Magyar Polgári Párt elnöksége