""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

Gyurcsány Ferenc utolsó próbálkozása

Gyurcsány Ferenc utolsó próbálkozása
Péntek, 2008. szeptember 05., 12.30
Gyurcsány Ferenc a köztelevízió reggeli adásában még üzent a liberálisoknak. Bár megismételte, hogy ha elbukik a költségvetés a parlamentben, már másnap reggel beadja lemondását a köztársasági elnöknek, az adóreformmal kapcsolatban továbbra is bízik a pártok közötti megegyezésben.

Azt mondta: az emberek többsége támogatja javaslatát, így a pártok felelőssége lesz, ha végül elutasítják a programot. A miniszterelnök azt is elismerte: az adócsökkentés első éves fedezetére szánt 180 milliárd forintot csak újabb megszorítások árán lehet előteremteni.

Korábban blogjában a kormányfő elzárkózott a szakértői kormány ötletétől – szerinte azt csak azok javasolják, akiknek nincs saját programjuk, ide sorolta az SZDSZ-t és a Fideszt is.

Elfogadja az SZDSZ Gyurcsány könyörgését?

Ma dönt az SZDSZ arról, hogy elfogadja-e Gyurcsány Ferenc könyörgését a kisebbségi kormány külső támogatásáról vagy a koalíció újrakötéséről. A jelek szerint azonban a szabad demokraták már nem akarják miniszterelnök túlélését segíteni, és nem számolnak az MSZP-vel sem, mint kizárólagos koalíciós partnerrel.

A napokban megjelent sajtóhírek szerint a liberálisok már csak a szakértői kormányról hajlandóak tárgyalni, ezt szorgalmazza a pártelnök, Fodor Gábor is. Ügyvivője Horn Gábor azt valószínűsíti, hogy leülnek a szocialistákkal, az azonban még kérdéses, hogy a delegáció milyen tárgyalásra kap felhatalmazást. Az ügyvivői testület arról is dönt, hogy részt vesznek-e az MDF elnöke által kezdeményezett ellenzéki egyeztetésen egy adókoncepció kidolgozásáról.
Forrás: nyugatijelen.com
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák