Fw: [MPP] Nagyvárad – Csuzi ügy

A tegnap tartott nagyváradi sajtótájékoztató, amelyen Biró Rozália alpolgármester, SZKT-elnök, stb.nyilvánosságra hozta, hogy a Bihar megyei RMDSZ felkérte (nota bene) Csuzi Istvant, hogy az őszi parlamenti választásokon a szövetség szineiben jelöltesse magát képviselőnek Nagyvárad egyik egyéni választókerületében egy olyan esemény, amely túlmutat Bihar megyén, meggyőződésem szerint részét képezi az MPP-ellenes RMDSZ stratégiának, s mint ilyent kell kezelni a továbbiakban. Csuzi István kilépésének az MPP-ből stabilizáló hatása van a Bihar megyei szervezetre, nekünk ezzel a gesztusával jót tett. Határozottan cáfolom azon MPP-s kollégáim véleményét, akik az elmúlt napokban a kizárás mellett kardoskodtak. Tegnap este a sajtónak az alábbi Közlemény juttattuk el. Akiket érdekel a téma, azoknak ajánlom a www.erdon.ro “RMDSZ-es ajánlat Csuzi Istvánnak” cimű anyagát a hozzászólásokkal együtt.

Lengyel György
MAGYAR POLGÁRI PÁRT – BIHAR megyei szervezet 410088 NAGYVÁRAD, Zárda (Mihai Viteazul) utca 3-as szám,

RDS telefon: 0359-192522 ; ROMTELECOM telefon/fax: 0259-477242

internet web: www.mpsz-bh.ro e-mail: iroda@mpsz-bh.ro

KÖZLEMÉNY

Folyó év augusztus 19.-én Csuzi István a Magyar Polgári Párt nagyváradi szervezetének volt tagja az RMDSz helyi vezetőivel tartott közös sajtótájékoztatón bejelentette, hogy nevezett politikai alakulat jelöltjeként vesz részt az ez év novemberében tartandó parlamenti választásokon. Jelöltségéről a Magyar Polgári Párt tudta és jóváhagyása nélkül folytatott tárgyalásokat a megelőző időszakban, valamint az RMDSz és MPP közötti országos koalíciós tárgyalások tartama alatt is. Leszögezzük, hogy (nem véletlenül) Csuzi István az MPP-n belül semmilyen tisztséget nem viselt. Az MPP nagyváradi szervezete tudomást szerezvén a történtekről, folyó év augusztus 18.-án megkezdte az MPP alapszabályzata 25. szakaszának f.) pontja szerinti “a pártból történő kizárás” büntetés foganatosítását. Ezek után Csuzi István még aznap eljuttatta az MPP helyi elnökéhez az MPP-ből történő kilépési nyilatkozatát és ilyen körülmények között kerülhetett sor a fentebb említett másnapi sajtótájékoztatóra.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy az RMDSz a közelgő parlamenti választásokra ugyanazokkal az elvtelen módszerekkel készül, mint ez év tavaszán a helyhatósági választásokra. Például áthágva a saját maga szabta szabályokat, olyan személyeket is jelöl akik a helyhatósági választásokon más pártok színeiben vettek részt. Tovább folytatódik az RMDSz klientúra építése a beszervezés és megvásárlás már ismert módszereivel.

Ugyancsak aggodalommal figyeljük, hogy az RMDSz könnyedén megvásárolható személyeket kíván Bukarestbe küldeni nemzeti érdekeink képviseletére.

A Magyar Polgári Párt nagyváradi és Bihar megyei elnöksége sajnálatosnak és elfogadhatatlannak tartja azt a most már sok éves gyakorlatot, hogy egyéni politikai ambíciók felülírják közösségi érdekeinket, valamint továbbra is hitet tesz olyan polgári és nemzeti értékek mellett mint, becsület, hűség és szolidaritás. Az augusztus 19.-én történteket ennek fényében ítéljük meg és ezért, a jövőben is a lehető legnagyobb eréllyel fogunk fellépni azokkal szemben akik önös érdekektől vezérelve vállalnak közéleti szereplést.

Megkérdőjelezzük annak erkölcsösségét, hogy Csuzi István árulását Tőkés László püspök, európai parlamenti képviselő nemzeti összefogást szorgalmazó lépéseivel próbálják igazolni és magyarázni.

Legvégül pedig kijelentjük, hogy ezennel részünkről a “Csuzi” ügyet lezártnak tekintjük.

Nagyvárad, 2008 augusztus 19.

Magyar Polgári Párt Magyar Polgári Párt

Bihar megyei szervezetének elnöksége nagyváradi szervezetének elnöksége

admin
 

>