18

Még létrejöhet az RMDSZ- MPP koalíció?

A nyár a szabadságolások ideje és a politika uborka- szezonja. Bajban is van a média, a sajtó: alig- alig tudják összekaparni a valamire való hírecskét.

Marad a régi jól bevált módszer: megpróbálnak még valami emészthetőt lerágni arról a bizonyos gumicsontról.

A sok semmitmondó latolgatás, feltételezés, csámcsogás tömkelegéből kiemelkedik a ,,Krónika’’ 155. számának egyik cikke. Annak is a befejező része, amelyben Tőkés András, az MPP országos alelnöke árul el néhány (számomra legalábbis) ismeretlen ,,titkot’’ az MPP- RMDSZ koalíciós tárgyalások alapjául szolgáló, az RMDSZ által sokszor hánytorgatott- bizonyos hat pontról.

Az ő kommentálása alapján bocsájtjuk vitára, elbírálásra az érdekesebbeket:

az egyik kimondja, hogy ,,sem az RMDSZ, sem az MPP nem indíthat olyan jelölteket, akik az idei önkormányzati választásokon nem kapták meg a magyar választók többségének támogatását’’, (magyarul az RMDSZ beleszól az MPP jelöltjeinek kiválasztásába),

a másik kitétel: ,,az MPP jelöltjei arra kell buzdítsák a választókat, hogy szavazzanak az RMDSZ- re’’, (magyarul az MPP- és jelöltek kampányoljanak az RMDSZ- es jelölteknek),

az utolsó: ,, a kampányköltségek és az induláshoz szükséges garanciapénz betételéhez az MPP is járuljon hozzá, (magyarul az RMDSZ a kampánytámogatásokból könnyen fedezi költségeit, az MPP pedig teremtse elő ahonnan tudja).

Vitaindítónak íme Tőkés László EMNT elnök sommázása: a feltételek elfogadása azt jelentette volna, hogy az MPP egyesül az RMDSZ- szel.

Szemezgető

admin
 

 • empépés szerint:

  Ismerünk egy csúnya de ide nagyon passzoló mondást: nemakarásnak…nyögés a vége! Meg azt hogy: láttunk mi már karón varjút.
  Meglátjátok előbb-utóbb le fog szállni Markó elvtárs a ,,Kommunista” nevű magaslováról.
  Másképp az elkövetkező négy évben ő és a bagázsa csak túrista lesz a Nép Házában, mert túl divatjamúlt ez a kődobálás meg a döglöttmacska hajigálás.

 • sarmasagi szerint:

  Figyusz ,,empepes”. Tudod mi nektek a bajotok? Hogy nem lattok tovabb a (szekely) fenyofanal! Meg hogy ti csak piros-feher-zoldben latjatok a vilagot. Vagy legalabb azt a ,,mi” EU-s orszagunkat.
  Tanuljatok Markoektol (szin)kavarast.
  Ok bezzeg nem felnek a piros-sarga-kektol. Talalos kerdes:melyik roman parttal nem volt meg koalicioban az RMDSZ?
  Talalt,sullyed:mindegyiknek lefekudt mar az elmult 18 ev alatt.
  Ha fogyadozoban a partner, kezdi elolrol.

 • rmdszes szerint:

  Helló MPP-sek!Megint savanyú a szőlő?
  A helyhatóságiba belegebedt a kecskétek,nem bánnátok ha a parlamentibe az RMDSz-e döglene bele. Abból nem esztek!

 • empépés szerint:

  Eszünkbe se jut az asztalotokhoz tolakodni. Egyétek meg amit (ki)főztök!
  Csak aztán a végén ne próbáljátok velünk lenyeletni a lerágott koncot.

 • hepe-hupa szerint:

  Döglött macska, gebbedt kecske!
  Osztozzatok rajta MPP-sek, RMDSZ-esek! A nyavalya fog rátok szavazni ezután!

 • Füles Dzsimi- a légiós szerint:

  Csórókáim az MPP-ben!
  Megin osztjátok a semmit, szaporítjátok a szót,a tutit meg ismételten énfelségem kell kimondjam.Először is,kérdezem én:mi az hogy RMDSZ-MPP koalíció?Mióta egyezkedik az oroszlán az egérrel?Sose.Még arra se méltatja hogy békapja.Így van a mi Markónk a ti Szász Jencitekkel.
  Másodszor:még a tojás hijj nem száradt le az empépés seggetekről oszt mán a parlamentben akarjátok osztani az észt.
  Ne röhögjetek.
  Harmadszor:kussoljatok,mer ha nem az összesen a kezem alá kerültök.

 • exkalibur szerint:

  Jeeeeeeeeeeeee! Megjottek az Adriai Kalozok???-csak az a baj,hogy nem fa labbal es fel szemmel 😀
  Hogy birtatok meg lenni a blog nelkul?

 • Admin szerint:

  exkalibur légy szíves érdemben hozzászólni a topic-okhoz, nem beszélve a személyeskedő hangvételről amit megütöttél… Egyébként a blogot bárhonnal el lehet érni a világon, pont úgy mint bármilyen más honlapot.

 • exkalibur szerint:

  Tenyleg? Hu de nagyon okos vagy te admin!
  Mi volt ebben a szemejeskedo? az adria a kalozok vagy mi a fene?
  Sem a mundert sem a kemeny kalapot sot meg a palastot sem becsmereltem!Vagy talan em igy ertetted kedves amin,bocs bocs admin!
  de tudod mit ? dugd a blogodat ahova en gondolom es huzz el te is az adriara, vagy az a……

 • Admin szerint:

  Tudod exkalibur vagy mit tudom én hogyan is hívnak, lehet hogy senkinek sem illene sajnálkoznia azon(talán még viccből sem egy ilyen nyílvános felületen, meg talán máshol sem) hogy valaki nem falábbal vagy esetleg nem félszemmel érkezik haza a nyaralásból. Már csak azért is mert azok nagyon, de nagyon súlyos bajok bárki emberfia számára is.
  Hogy okos vagyok- e vagy nem, azt talán nem érdemes most firtatni, már csak azért is mert annak semmi jelentősége, meg amúgy semmi köze sincs az aktuális topic- hoz.
  Amúgy te meg tudod mit(tőled vettem a kérdést)? A blog meg nem az enyém, hanem egy közösségé, én csak adminisztrálom, ezért nem is tehetnék vele azt amit te, én vagy bármelyikünk szeretnénk…
  Viszont nyomatékosan megkérlek mégegyszer hogy máskor ne személyeskedj mert akkor törölni fogok… Komolyan.

 • nem favago szerint:

  Tudod,admin,ennek az exkaliburnak valahol igaza van! Ez a blog mar reg nem arrol szol ami Sarmasagon folyik! Nem rollunk van szo! Egyszeru politikai,vallasi erofitoktato forum,ahol nincs helye a kozsegunkben tortenteknek! Miert is nem beszelunk inkabb a helyi gondokrol,mint pld. a kornyezetrombolas,termeszet irtas,a helyi,munkagepekkel rendelkezo,vallalkozok kulfoldre vandorlasarol,hisz itt “nincs szamukra hely”,azaz nem fernek a husos fazekhoz az o kis 60 ron-os oraberukkel az idegenek 85+afa-s tarifjukhoz kepest! Pedig ez a tema az utcan hever,mindenki errol beszel,vagy a tisztelt rendszergazdakhoz nem jutnak el ezek az infok,az admini magaslatokra? Szolzsenyicin,meg minden kommunista badarsag…
  Igen ez kell a nepnek- Ti ezt igy gondoljatok?
  Kulomben nem ugy tunik,hogy ez a kozosseg siratofala lenne! Nem!Hanem nehany ember kozpenzen valo villogasanak,elmei velt folenyenek reklamtablaja!
  Ez a blog mar nem az a blog,es ezt oszinten sajnalom!
  Ha nagyon sertonek erzed,akkor ezt is torolheted tisztelt admin!

 • admin szerint:

  Kedves nem favágó!
  Szó sincs róla hogy töröljek bármit ami a számomra sértő lehet,(amit remélem észrevételeztél eddig is), inkább a másokét próbálom (több- kevesebb sikerrel) a személyeskedés szintjéről elmozdítani a tartalmas vita irányába.
  Ami a helyi politikai témákat illeti, azokat igéretünkhöz híven nem boncolgatjuk, ugyanis adtunk a vezető RMDSZ- nek 100 napos türelmi időt, egyrészt hogy lássuk milyen irányba mozdul, amîgz pedig ez egy íratlan szabály a politikában, amit mi a sarmasági MPP helyi szervezete tiszteletben tartottunk és fogunk tartani.

  Hogy konkrétabban lásd miről van szó, klikk: http://mpp.sarmasagi.ro/41/ha-en-lennek-a-polgarmester

  Ami a topic- ötleteket illeti, nagyon szépen megköszönjük, azokat szívesen fogadjuk továbbra is, de ha lehet akkor helyi politikai vonatkozásuakról a fentebb említett türelmi időszakban nem szívesen mondunk véleményt igéretünkhöz híven .

  Ami pedig Szolzsenyicint illeti, ő volt az egyike azoknak a markáns egyéniségeknek akikre a világ mai napig felnéz, még így halála után is, mivel KGB- általi üldöztetése ellenére megtartotta egyenes gerincét azáltal hogy nyíltan ki merte mondani azt a szélsőbaloldalról amit gondolt.
  Számunkra, az Magyar Polgári Párt számára, ami egy mérsékelten jobboldali, polgári pártnak számítunk, nagyon fontos hogy elutasítsuk a szélsőségeket, legyenek azok akár bal(kommunisták, szocialisták) , vagy jobboldaliak (nácik, stb).
  Azért hogy az előbbi mondatban megfogalmazott politikai identitásunkat konturáljuk, igyekezünk bemutatni embereket, dolgokat a nagyvilág perspektívájából is.
  Ha további kérdés(ed) lenne, csak bátran, amennyiben tudok akkor szívesen válaszolok(válaszolunk).

  További jó bloggolást mindenkinek, de mégegyszer, ha csak lehet, akkor kultúráltan hozzászólani.
  Szép augusztus 20.- át kívánok mindenkinek a sarmasági Magyar Polgári Párt helyi szervezete nevében!

 • admin szerint:

  …ja és természetesen a magam nevében is!

 • nem favago szerint:

  ugyesen ki kerekitetted a mondanivalodat! De! Azaz de a kornyezetrombolas meg az altalam emlitett hasonlo temak nem csak politikai vonzatuak! Rmdsz vagy mpp esetleg psd?!- a fak nem politikai,hanem a termeszet szineiben pompaznak-tak!
  Miert kell kiirtani magunk korul minden zoldet?Talan fessuk att a kornyezetunket narancssargara,az talan tetszeni fog az alig nehany honapja meg PD-s polgarmesternek!?
  A turelmi idot meg ertem! de szaz nap alatt ki lehet irtani mindent sarmasagon!
  Ebredjetek!

 • psd szerint:

  Dehogy naransarga, piros legyen mind a mi szinunk. Mik nagyon jo baratok vagyunk az rmdszel. Pirosra fesetek az egesz sarmasagot! Azer kel kivagni a fakat mer sarmasagon a fak katonailag veszejt jelentenenek egy esetleges katonai hadmuvelet soran.

 • sarmasagi szerint:

  de miert is kell kinyirni a fakat az egesz faluba?mondjon mar valaki valamit.

 • admin szerint:

  Mindenkit nyomatékosan megkérek hogy hacsak lehetséges, az aktuális topic-hoz szóljon hozzá.

 • nem favago szerint:

  Nyomatekosan kerunk,hogy hozz letre egy topic-ot ezekkel a temakkal,meg a sarmasagi embert erinto,mindennapi,dolgokkal! Es azutan ahoz fogunk hozzaszolni!

 • >