A Magyar Polgári Párt Bihar megyei szervezetének közleménye

Kelemen Hunor RMDSZ-ügyvezető elnök minapi nyilatkozata (amelyet a bukaresti pártsajtónak adott – szerk. megj.), miszerint az RMDSZ az őszi parlamenti választásokon befutó helyet biztosíthat az EMNT alelnökeinek, Szilágyi Zsoltnak és Toró T. Tibornak, újabb bizonyítéka annak, hogy az MPP-vel folytatott tárgyalásokkal az RMDSZ nem az összefogást óhajtotta/óhajtja, hanem a mímelt tárgyalások valódi célja az MPP elszigetelése és az RMDSZ-en kívüli erők szétforgácsolása.

Ennek ellenére, de annak tudatában, hogy a magyar–magyar verseny elkerülése az őszi parlamenti választásokon alapvető erdélyi magyar érdek, az MPP Bihar megyei szervezetének elnöksége azt javasolja az országos elnökségnek, hogy mielőtt döntene az MPP őszi parlamenti választásokon való részvételének konkrét módozatairól, emlékeztesse még egyszer Markó Bélát arra, hogy amikor július 19-én, Bálványosfürdőn konkrét ajánlattal szólította meg az MPP-t, amely ajánlattal Tőkés László is egyetértett, akkor egyfajta védnökséget is vállalt/vállaltak annak sikeréért.

Amint az ismeretes, a Tőkés László által is elfogadhatónak, méltányosnak minősített ajánlatot sajnálatos módon éppen Markó Béla közeli munkatársai futtatták zátonyra, ezért őket terheli a felelősség. Nem hisszük, hogy ezt a felelősséget tisztára lehessen mosni, feledtetni lehessen Kelemen Hunor bizarr, az MPP-t megkerülő, megosztó ajánlatával.

Úgy véljük, azok után, hogy az MPP elfogadta Markó Béla ajánlatát és beleegyezett jelöltjeinek RMDSZ-listán való indulásában, a legcélszerűbb megoldás mindenki számára továbbra is az lenne, ha Markó Béla az „ein Mann, ein Wort” szellemében érvényt szerezne Bálványosfürdőn tett felajánlásának, és biztosítaná ellenzékének azt a hat befutó helyet, amely azt megilleti a helyhatósági választásokon elért eredményei, tételesen az MPP megyei tanácsosi listáira leadott szavazatok alapján, összhangban a Bálványosfürdőn írásban is átadott felajánlással.

Nagyvárad, 2008. augusztus 7.

A Bihar megyei MPP elnöksége

admin
 

>