1

Az INSOMAR szerint az RMDSZ nem érné el az öt százalékos bejutási küszöböt

A romániai lakosok 42,6 százaléka nem tudja, hogyan zajlik majd az őszi parlamenti választás.

A július 22-30 között végzett felmérés szerint 27,2 százalék véli úgy, hogy a szavazás módja nem változott, és mindössze 26,7 százalék tudja, hogy egyéni választókörzetes szavazás lesz. Azok, akiknek tudomásuk van az egyéni választókerületek bevezetéséről, azt nyilatkozták, hogy olyan személyre adják a voksukat, akit ismernek, még ha nem is az általuk szimpatizált párt tagja, míg 32 százalék a szimpatizált párt jelöltjét támogatná, akkor is, ha korábban nem hallott a jelöltről.

Az INSOMAR felmérése szerint, ha vasárnap lenne a szavazás, a PD-L 38 százalékot, a PSD 26 százalékot, a PNL pedig 16 százalékot érne el, míg az RMDSZ 4, a PRM és a PNG 3, a PIN és a PNTCD 2 százalékot tudhatna magáénak.

A felmérés 1506 személy megkérdezésével készül 51 városban és 53 faluban, az ország 40 megyéjében, 2,8 százalékos hibaszázalékkal.

mno.hu

admin
 

  • szürkebarát szerint:

    Érdekes, hogy se Markó, se senki a stábjában nem fogja fel Markót kijavítólag, hogy nem 15%-ról van szó. Ugyanis a helyhatósági választások eredménye nem pontos kiinduló pont, mert sok helyen nem volt helyi MPP frakció. A parlamenti választások viszont más káposzta. Kezdheti rágni minden magyar ajkú a körmeit, mert lesz min izgulni.

    Itt az új matek: 7%*33% = 0%. Csúcs. 🙁

  • >