Az MPP folytatná a tárgyalásokat az RMDSZ- szel

Folytatni akarja a tárgyalásokat az RMDSZ-el a Magyar Polgári Párt – mondta Szász Jenő, az MPP elnöke hétfőn Nagyváradon, annak ellenére, hogy Markó Béla vasárnap úgy vélte: lezárta a párbeszédet az MPP-vel.

Hétfői nagyváradi találkozójukon Tőkés László és Szász Jenő is egyetértett abban, hogy az RMDSZ-nek és az MPP-nek is folytatnia kellene választási koalíciós megállapodásait.

„Nemzeti imperativusz a megegyezés. Üdvözlöm a vasárnapi határozatot a belső koalícióra nézve, és ugyanerre kérem az RMDSZ elnökét is, vizsgálja fölül ezt a hirtelen és indokolatlan elzárkózását. Az RMDSZ kijelentése arra vall, hogy nem is akartak eleve megegyezni” – mondja Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

Szász Jenő elmondta, Tőkés László meggyőzte arról, hogy a parlamenti választások esetében fontos az összefogás, ezért hajlanak a belső koalícióra.

„Az RMDSZ továbbra is erőből politizál, és ebben az esetben mi vagyunk azok, akiknek nagyobb kompromisszumkészségről kell tanúbizonyságot tenni. A belső koalíció irányába elmozdul a Magyar Polgári Párt” – véli Szász Jenő, az MPP elnöke.

Ennek részleteiről és a további együttműködésről levélben tájékoztatta Markó Bélát Szász Jenő.

DunaTV

admin
 

>