12

Szolzsenyicin és a kommunista ember

,,A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem-kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.”

(Alekszander Szolzsenyicin)

A fenti film a ,,Best of Gyurcsány 1”.

Véleményetek?

admin
 

 • nana szerint:

  marco bella=gyurcsany ferenc
  mszp=rmdsz

 • szürklebarát szerint:

  Nana, érdekes a mefejtésed. A levezetést is megadnád nekünk, az átlagembertől három standard deviáción belül esetteknek?

  Majd meglátjuk te merre lógsz ki.

 • szürkebarát szerint:

  most a témára: eléggé sarkított Szolzsenyicin meghatározása, de azt hiszem, ha valakinek, akkor neki joga van igy fogalmazni. Amennyit szenvedett miattuk s amennyi tapló komcsival kerülhetett kapcsolatba, nem csoda ha így fogalmaz.

  A valósághoz szerintem az is hozzátartozik, hogy mikor változás van, akkor van néhány idealista vezető mint Marx, Guevara, stb, stb, akihez társul egy csomó alak aki valamilyen okból kifolyólag elégedetlen. A komcsiknál ezek a nicsntelenek voltam. Nagyanyámtól tudom, akik mint kulákok (értsd: jómódúbb, dolgosabb parasztok) sokat szenvedtek a bunkó újkommunistáktól. Ezek a kocsmatöltelékek elsők voltak a sorban akik a kommunizálást támogatták, és tapsolva szedtek el mindent azoktól akik kocsma helyett gyüjtögettek és racionálisan beosztottak nemzedékeken keresztül.

  De azért a Szolzsenyicin sarkítása egy túlzás. Akkoriba ezek a túlzások természetesek voltak, hiszen a hidegháború alatt minkét fél komoly propagandaharcot folytatott. Nézd meg a kozmopolita meghatározását a wikipédián, magyarul, amit egy ötvenes években íródott értelmező szótárból másoltak be, s meglásd kb hogy tevődtek fel a dolgok akkoriban.

 • nana szerint:

  madarat tollarol, embert baratjarol szurkebarat.
  Ne idegeskedj, meghalt az illeto. Klikk.

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20080803-elhunyt-alekszandr-szolzsenyicin-orosz-iro.html

 • szürkebarát szerint:

  Nem értem miért kellene ezt ‘kikapjam’? Szerintem jól tette Basescu a dekorációt, s esetleg tehette volna előbb is.

  Talán azt olvastad ki az előző hozzászólásomból, hogy Szolzsenyicin ellenes vagyok?

  Szolzsenyicin kommunista meghatározásáról volt szó, nem az egész életművéről és munkásságáról. A világ nem fekete-fehér. Ha imádnám Szolzsenyicint – bevallom nem vagyok annyira szépirodalom kedvelő – akkor is kifogásolhatnák bizonyos kijelentéseit. Például a fentieket, mert szerintem itt, irodalmilag vagy sem, hiperbolizált egy cseppet.

  Talán néha még veled is egyet tudnék érteni, ha végre valamiről állást foglalnál. Pld erről a témáról..?

 • nana szerint:

  Kérésre törölve. Admin.

 • szürkebarát szerint:

  Úgy tűnik nem sikerült rávegyelek arra, hogy a topikra koncentrálj. Nem próbálom tovább.

  Azoknak akik a fórum többi részét nem olvasták volna, szeretném röviden összefoglalni, hogy nem vagyok Gyurcsánypárti. Gyurcsány egy erkölcsi halott, lásd a fenti (tulajdonképpen off topic) nagyon jó videót. Az a videó egy jól összeállított anyag, ami jó példája annak hogyan kell bebizonyítni, hogy valaki hazudik. De hadd kérdezzem meg a cikkírót, hogy szerinte hogy jön Gyurcsány a kommunizmushoz? Most akkor Szolzsenyicin a topik, vagy a hisztérikus RMDSZ utálat, amit az erdélyiek által (joggal!) utált MSZP-vel próbáltok összemosni?

  Nem fogok reagálni tovább a személyeskedő hozzászólásokra.

 • szürkebarát szerint:

  OFF TOPIC: Admin, kérlek töröld ezt 3 nap múlva.

  Admin, ha kicsit nívósabb fórumozást akarsz, hozz létre egy “szemétdomb”-topikot, ahova tetszésed szerint a személyeskedő, légből kapott hozzászólásokat átteszed. Mindenki láthatja mik törlődtek, de a fórum nem szennyeződik. Pld nana 2008. augusztus 9., 01:56 hozzászólása az első jelölt.

  Ezen hozzászólásom is átteheted vagy törölheted, mert off topik. Előre köszönöm.

 • Admin szerint:

  Ok szürkebarát. Meglesz ahogy kérted.

 • Auróra szerint:

  Fleto antimagyar kettős állampolgár.A kommunizmust felcserélte a kapitalizmusra.Mindkettő zsidó eszme. A
  Háttér Hatalom egyik magyarországi bábja.

 • >