MPP: közvetlen tárgyalást és írott megállapodást!

K Ö Z L E M É NY
A Magyar Polgári Párt megalakulása óta a magyar közösségi érdekek maximális érvényesülését tartja szem előtt. Ennek szellemében tette meg együttműködési ajánlatát a helyhatósági választások előtt az RMDSZ-nek, illetve a pártszövetség létrehozására vonatkozó kezdeményezését az őszi parlamenti választások viszonylatában.

Értékeljük azt, hogy a tavaszi együttműködés meghiúsulása után ezúttal az RMDSZ vezetősége is hajlandóságot mutat arra, hogy a két párt között beinduljanak a közvetlen tárgyalások és írott megállapodás jöjjön létre, azért, hogy a hazai magyarságnak minél erősebb parlamenti képviseletet lehessen biztosítani.

Nagyra becsüljük Tőkés László EMNT elnöknek a két párt közötti közvetítés során kifejtett erőfeszítéseit. Értékelésünk szerint ez elvezetett oda, hogy immár minden feltétel adott, hogy a két párt képviselői asztalhoz üljenek, megvitatandó az együttműködés gyakorlati megvalósítását.

Konkrét javaslatunk tehát – amit a mai nap eljuttattunk Markó elnök úrnak is – az, hogy e hétnek a végén, az RMDSZ elnök által megjelölt helyen és időpontban találkozzanak a pártok elnökei által meghatalmazott küldöttségek.

Székelyudvarhely, 2008. július 22.

A Magyar Polgári Párt elnöksége

admin
 

>