30

Megváltozott arculat és egyéb ötletek…

Kedves blogolvasó és bloggoló Társadalom!

Amint látjátok a Sarmaság községi Magyar Polgári Párt blogja arculatot váltott.

Ez nemcsak azért történt mert ugye tartani kell a lépést a legújabb irányzatokkal a külsőt illetően (is), de idővel más, hasznos, közérdekre számot tartó információkkal is szeretnők kis közösségünk szolgálatába állítani ezt a dinamikus, mindenki számára elérhető információs felületet.

Kérdés az hogy ti mit javasoltok még ide, mi lenne hasznos a sarmasági embereknek mindennapi életüket illetően?

Az ötleteket illetően, röviden csak még annyit: ,,Kalandorok kíméljetek!”.

admin
 

 • sarmasági ember szerint:

  Gondolkodom, tehát vagyok… Még nem jutott eszembe semmi, de még töröm rajta a fejem…

 • RMDSZ szerint:

  Miért bővítenétek a blogot? Így is sok az ami itt van. Inkább zárnátok be.

 • Nevtelen2 szerint:

  Ez annyira uj hogy hasznalni se tudom.

 • Karesz szerint:

  Az UDMR-nek(RMDSZ) az is sok, ha valami egyáltalán nincs! Ezt nem is kell különösebben kinyilvánítani, mert mi már rég észrevettük! Példák szép számmal akadnak, elég ha megnézzük, hogy milyen szép autonómiát hoztak össze, vagy hogy mennyire vitték 18 év alatt. Egyetlen jó dolgot azért sikerült nekik is elérni! Igaz, hogy nem így akarták (de még mennyire nem!), de jól sikerült az, hogy kényszerszüléssel létrehozták az MPP-t! :-)))))))
  Most aztán ki mit főzött egye is meg, de igazán öröm nézni, hogy mennyire nem ízlik az elvtársaknak a saját főztjük!
  Csak egyétek szépen meg, forduljon ki a gyomrotok az étvágytól, mert nekünk már rég kifordult a “sikeres érdekképviselettől”!

 • paff szerint:

  A következő választások alkalmávalaz MPP indít egy, mondjuk, polgármester jelöltet. Ez a jelölt nem született polgarmesternek, de majd belejön címszóval , és hogy jobb nincs címszóval, a már többségi párt szimpatizánsai megszavazzák. Meg is alkúl a tanács lesz benne 11 MPP-s tanácsos akik szintén nem tanácsosnak születtek de hát ezekre kell szavazni mert ezeket indította a párt.
  Volna egy tiszteletteljes kérdésem!
  Hogyan folytatná a történetet a tisztelt MPP?
  vagy !!! hogyan látja a most oly bölcs MPP a jövőt?

 • Karesz szerint:

  18 évvel ezelőtt összeállt egy csapat, hogy megváltsa az erdélyi magyarságot. Indítottak is sok polgármestert, tanácsost, képviselőt, szenátort, életfogytiglan pártelnököt. Annak ellenére történt, hogy egyik sem született annak, de a fenti hozzászólást idézve, “de majd belejön”-nel ütötték el a dolgot. Eltelt 18 esztendő, és lám, máig sem jöttek bele! Ettől függetlenül, egyik sem lett kirúgva, és közben egyik sem lett éppen egy földönfutó! (Ne kérjetek példákat, mert nincs elég hely a szerveren!)
  Hiába volt minden elégedetlenség, ezeket kellett mindeddig megszavazni, mert az egypártrendszerben ezekre futotta, és persze mint a fenti példában is, ezeket indította a párt!
  Nekem is lenne egy kérdésem, és szintén tiszteletteljesen teszem fel?
  Mi a tennivaló?
  (Pártérdekektől és párttagságtól függetlenül kellene válaszolgatni, mert akkor talán magától jönne a helyes válasz!)

 • csigásmagor szerint:

  elmondtad a helyes választ!!!
  Az emberek, tehát MI vagyunk a hibásak mert megszavaztuk végig azokat akik nem oda valók!
  Paff hozzászólásából én azt értem, hogy arra próbál utalni, hogy az MPP szavazói is ugyanúgy meg fogják szavazni a párt által indított jelölteket, hiába tudni fogják, hogy nem ő az igazi.
  Itt az “emberben” van a kulcs nem a pártban.

 • szia csigabiga szerint:

  Te tényleg nem érted hogy mi a többpártrendszer lényege? Az ami a gazdaságokat is felemelte: a konkurrenciaharc, esetünkben a választók kegyeiért, szavazataiért.Mondjad csigabiga ha valamit nem értesz, majd szép lassan elmagyarázom neked.

 • Karesz szerint:

  A válsz majdnem jó!
  A hiba a mi “készülékünkben van!”
  Az MPP jelenléte még önmagában nem jelent gyógyírt a dolgokra, de megjelenése versenyhelyzetet teremt, ami kikényszeríti az igazi értékek érvénysülését a tehetséges, a tenni tudó emberek szükségességét. Ezt egypártrendszerben nem kell, és nem is szükséges, mert ha csak ez van, ezt kell szeretni!
  Itt van a kutya elásva, s lassan olyan embereket kell futtasson minkét fél, aki bizonyítani képes, és meggyőzi az embereket pártállástól függetlenül! Mindkét félnek érdeke, hogy csak ilyen emberekkel szálljon versenybe, mert ellenkező esetben a sikertelenség garantált, és hiába az öndicsértető szájtépés!
  Hát nagyjából ez lenne a tisztelettudóan feltett kérdésekre a válasz! Nem csak ennyi, de a lényege a dolgoknak így szól!
  Tisztelettudóan a színvonalas vita iránt, és hogy látszódjon a testvéri szeretet!!!! Legyetek jók!
  Karesz

 • Karesz szerint:

  “válasz”-t akartam írni, elnézést!

 • csigásmagor szerint:

  “Az MPP jelenléte még önmagában nem jelent gyógyírt a dolgokra, de megjelenése versenyhelyzetet teremt, ami kikényszeríti az igazi értékek érvénysülését a tehetséges, a tenni tudó emberek szükségességét”
  jól beszéltél Karesz!!!!!!
  kérlek nevezzétek meg a hasonló kvalitással bíró MPP tagokat. Ha van ilyen akkor miért nem ő a pártelnök?

 • szia csigabiga szerint:

  Nevezd nevén a dolgokat, csigabiga!
  Melyik pártelnökre céloztál? Az országosra, megyeire, községire, falusira, stb.?

 • csigásmagor szerint:

  na akkor kik is nálatok a nagyágyúk?

 • szia csigabiga szerint:

  hát nálatok?

 • paff szerint:

  én is kíváncsi lennék ki fogja aZ MPP eszmét véghezvinni.

 • szia csigabiga szerint:

  Hát a magyar emberek, akiknek tele van a töke az rmdsz diktatúrával és azok is akiknek nincs tele. Azok akik lassan rájönnek hogy ideje lépést tartani a korral és nem szabad csak egyetlenegy pártnak zöld utat adni, mert az előbb- utóbb hátat fordít azon egyszrű oknál fogva hogy nincs neki politikai ellenfele, ezáltal megtehet bármit, ma akár lesz…hat, mert tudja hogy holnap választási lehetőség híján vissza fogsz térni hozzá… Csigabiga, ha teszed azt ad abszurdum hogy holnap nem fogsz egyetérteni az RMDSZ politikájával, kifogásolnivalót találsz benne, esetleg más pártban keresnéd az igazad, akkor ha nem létezne az a bizonyos másik párt, akkor tovább nyomod az egypárt gályáját, pusztán csak azért mert nem létezik másik alternatíva? Vagy ,,politikai, ideológiai felnőttséged- ahogyan te saját magadról állítod saját magadról-” miatt esetleg valami román pártra szavaznál, akinek normális esetben eszébe sem jut hogy Romániában élnek még nem román nemzetiségüek is?

 • paff szerint:

  emberke! miért nem mersz leírni egy nevet aki majd dicsőségre viszi az ügyeteket?

 • szia csigabiga szerint:

  Mondjuk a Gyurcsány- Markó páros :)… Mit szólsz?

 • szia csigabiga szerint:

  Csigabiga, látom nem reagálsz, ezért mondanák neked két szót, hogy kicsit a szűk pártpolitikán felemelkedve másképp lásd a dolgokat.
  Tehát: ahhoz hogy egy nemzet egyáltalán felemelkedjék,az első számu feltétel a gazdasági felemelkedés, mert azután jöhet csak a kultúrális, iskolai, stb, stb… Mert ugye a dolog egyszerű: Ha van pénz akkor azt el lehet költeni iskoláztatázásra, kultúrára, pénztigénylő tevékenységekre, meg olyan dolgokra mint mondjuk a nemzet határokon átívelő egyesítése, meg minden olyan amit a civilizált világban nemzetpolitikának neveznek a modern nemzetek vonatkozásában a 21. században. (pld. magyar igazolvány, magyar állampolgárság, nemzeti pályázatok, támogatások a világ magyarságának, stb… millió más lehetőség…).
  Namármost, amit mi láttunk ideát ezeddig, az nem más mint az hogy odaát Gyurcsány gazdaságilag tönkretette az anyaországot, meghirdette a nevezzük talán úgy hogy a magányos farkas Mo. politikáját elvonatkoztatva a határon kívül élő magyaroktól. Repülőgépből látni, hogy egyáltalán nem törődik csak a saját cégei vagyongyarapodásával. Megfélemlíti az odaáti középjobboldali ellenzéket, megzsarolja azt, mindent elkövet, törvényest, törvénytelent hogy saját hatalmát fenntartsa és gyarapítsa. Más nem is érdekli.
  Amit Markó művel ideát, az pont ugyanaz, tehát nagy valószínüséggel állapítható meg, hogy őméltósága borzasztóan jó tanítványa Gyurcsánynak.Őt sem érdekli más csak a saját hatalma, még az RMDSZ-en belüli ellenzéket is szorgalmasan fejezgeti lefele.
  Csigabiga te egyáltalán észrevételezted-e idáig a fent említett két ember közötti azonosságokat?
  Egyszerű logikával élve: tőlük rosszabb, lesúlytóbb, destruktívabb alternatíva nem létezik a magyar nemzet számára, tehát bárki aki más és aki egyáltalán alternatívát képes felmutatni, az már egy lehetőség kimásznia az egész nemzetnek a sötét kommunista érából… (jaj már megint miket mondtam, csillagos, napfényes baloldali vezetést akartam mondani, csak ejnye- bejnye kifutnak a számon ezek a csúúúnya szavak :)).
  Az már csak hab a tortán hogy nekünk erdélyi magyaroknak van Tőkés Lászlónk, aki nemcsak hogy alternatívát tudott felmutatni az RMDSz-re, hanem olyan emberi-politikai hitellel rendelkezik szerte a nagyvilágban, nemcsak a magyar emberek előtt hogy képes rá hogy felemeljen minket. Csak nehogy elpuskázzuk ezeket emberek, mert ugye ahogy a dal is mondja: vonat nem áll…

 • szia csigabiga szerint:

  …a vonat nem vár, a sorompó áll…

 • szürkebarát szerint:

  Sziasztok,

  A témára javasolnám, hogy kezdjétek a bemutatkozással. Konkrétan miről szól az MPP, a sarmasági szervezet hogyan ültetné át a pártelveket a mindennapi adminisztrációs tevékenységbe?

 • mpp-s szerint:

  Szürkebarát!
  Nagyon szívesen elmondjuk ha részleteznéd kicsit mire gondoltál…

 • csigásmagor szerint:

  én már mondtam egy párszor, de nem talált meghallgatásra, mert a hallás és a látás szelektíven működik.
  Az országos MPP-t nem vitatom mert nem értek hozzá. A Sarmasági MPP-s vezetőket viszont ismerem.
  a kérdéseim a sarmasági szervezetetekre vonatkozik mert ugyebár ez itt a sramasági.ro!

 • szia csigabiga szerint:

  Engedd meg hogy kérdésre kérdéssel válaszoljak, mégpedig ,,kérlek nevezzétek meg a (Kareszéhez) hasonló kvalitással bíró RMDSZ tagokat. Ha van ilyen akkor miért nem ő a pártelnök?”.

 • paff szerint:

  pár sorral ezelőtt írtad, hogy csigasmagor mellébeszél. Hát úgy látom tanultál tőle.

 • szia csigabiga szerint:

  Paff nem a multkor írtad azt hogy ugyanaz lennél csigásmagorral? Akkor ki is beszél itt mellébeszélésről?

 • csigásmagor szerint:

  te beszélsz mellé! Válaszolj a kérdésre!
  Paff a cimborám, néha az ő gépéről is írok ha éppen nála vagyok, mert nekem még vannak barátaim 🙂

 • szia csigabiga szerint:

  Csigabiga, borbarátaid vannak?

 • csigásmagor szerint:

  mellé lőttél, Antialkoholista vagyok ellentétben pár személlyel akiket te nagyra tartasz.

 • szia csigabiga szerint:

  Mióta van köze a borbarátságnak az alkoholizmushoz?

 • >