59

Közösségi hírek

Tisztújító közgyúlést tartott 2008. június 22. – én a Pro Sarmaság kultúrális egyesület.

Az eseményen 26 régi és új tag vett részt, és az alábbi vezetőséget választotta:

-elnök:

Lucza István

-alelnökök:

Kovács Szabolcs

Bai Attila

Keresztes Zsolt

-kuratóriumi tagok:

Veres Erzsébet

Tóth Csaba

Sólyom Erzsébet

Dombi Attila

Dari Tamás

dr. Seres Klára

ifj. Dull József

Hernyák Annamária

Hernyák Csaba

Berki Edit

Széri József

Csobánka István

Kupás Lóránd

Széri Sándor

Kovács Ottó

-cenzorok:

Spurigán Géza

Katona Csaba

Keresztes Zoltán.

A közgyűlés döntött az egyesület által kiadott ,, Sarmasági Hírmondó ” havilap jövőjéről is.

A Pro Sarmaság továbbra is támogatja az újság kiadását és megjelenését, de új szerkesztőbizottsággal.

Ennek tagjai:

-felelős szerkesztő:

Lucza István

-főszerkesztő:

Veres Erzsébet

-szerkesztőségi tagok:

Spurigán Géza

Demjén Erzsébet

-tördelő:

Katona Csaba.

admin
 

 • erdeklodo szerint:

  Csak ugy kivancsisagbol: Hany tagja van osszesen a pro sarmasag alapitvanynak! Ezzel a 26,tiszt ujjito gyulesen resztvevo letszammal szavazokepes volt e a kozgyules?
  A vezetosegi es kuratoriumi listat tanulmanyozva,azt szurtem le ebbol az egeszbol,hogy innen is ki ebrudaltak Keresztes Zoltant es regi csapatat,tisztujjitas cimen! Onok szerint is ennyire rossz volt a regi polgarmester,hogy mindenhonnan ki kell zarni? Mert szerintem sarmasag kulturalis elete nagyon sokat fejlodott az o es nehany kozremukodoje segitsegevel!- Vagy talan ennyire tartanak tolluk a mostani vezetok?!
  Ez a bosszu,ez szornyu dolog! Ezutan csak erre szamithatunk?

 • csigasmagor szerint:

  Májsztert leváltották ezért neki lenne indítéka bosszút állni . Aki nyert az miért álljon boosszút?
  Ez nem konstruktív ellenzék, hanem kákán csomó keresés.

 • szia csigabiga szerint:

  Te csigaféle! Nem vetted észre hogy kevered a szezont a fazonnal? Az ellenzéket a vezető párttal, illetve annak tagságával?
  Szemüveget a csigára, nagy dioptriásat!

 • szia csigabiga szerint:

  Sőt azt látni hogy teljesen elfelejtetted hogy a Pro Sarmaság egy teljesen apolitikus (politikamentes) szervezet. Akkor meg mit keres itt az ellenzék, nem ellenzék mese?

  Érdeklődőnek meg igazat adok: a volt polgármesternek szerintem is elévülhetetlen érdemei vannak a sarmasági kultúra fejlődődésében. Konkrétan: amit a még előző polgármestertől örökölt, abban nyoma se volt a kultúrának. Úgy is mondhatnám hogy KZ tette le Sarmaságon a közösségi kultúra alapjait. Ilyen még előtte tudomásom szerint nem volt Sarmaságon.

  Ahhoz képest az alapítvány mégiscsak politikai alapon fosztotta meg őt az elnöki funkciótól, és tette oda Luczát elnöknek. KZ- nek meg adták ezt a cenzori akármilyen funkciót, ami tulajdonképpen egy nagy nulla. De miért kellett a Pro Sarmaságban politikailag leszámolni a volt elnökkel? Egy olyan emberrel akinek gyakorlatilag majdnem minden eddigi elért eredményt köszönhet a sarmasági közkultúra? Hogy is van ez elvtársak, újonnan beiratkozottak (25-en) ?

 • Nevtelen szerint:

  Es akkor egy apolitikus szervezet (Pro Sarmasag-ra celoztam) miert hirdetett bizalmatlansagi inditvanyt a Sarmasagi Hirmondo volt foszerkesztoje ellen? Talan azert mert veletlenul az MPP elnoke? Megint csak teljesen politikatol mentesen? Tiszta munka ez Pro Sarmasag kozgyulese? Ki fogja elhinni ezek utan nektek hogy a Sarmasagi Hirmondo nem pont az RMDSZ szocsove lesz, ezert viszont hiteltelenne valik a partatlansagat illetoen az olvasoi elott? Vagy pont azert csinaltatok?
  Jo munka volt! Csak igy tovabb! A politikamentesseg sima utjan Pro Sarmasag- i elvtarsak!
  Tudjatok mit? Irjatok ra a lapra ahelyett hogy sarmasagi fuggetlen lap azt hogy a Sarmasag- i RMDSZ lapja. Nem sokkal korrektebb ez igy az olvasoitokkal szemben?

 • cserebogar szerint:

  de miert politikai leszamolas a KZ-val szembeni alapitvanyi eljaras, vagyis a levaltas mivel ugyanarrol a partrol van szo, magyaran KZ az RMDSZ tagja. megmagyarazna valaki ezt nekem?

 • RMDSZ szerint:

  Hagyomány nálunk hogy azokat a pártkatonákat akik hűségesen szolgálnak, akkor amikor már nincs rájuk szükség akkor leléptetjük, aztán hálából úgy elfelejtjük őket egy életre mint a pinty. De előtte még rendesen meg is hurcoljuk, ezáltal megköszönve neki a két évtizedes munkát…
  Vigyázzatok aktuális és hűséges RMDSZ-es pártkatonák, ti is így fogtok járni! Még arra is vigyázzatok hogy mire gondoltok mert még a falnak is füle van!

 • hűha szerint:

  Keményen megy a vagdalkozás. Bár ezen a blogon ezt megszokhattuk.
  Leszámolásról beszéltek, meg arról, hogy a Hirmondó az RMDSZ lapja.
  Nos, eddig a Hirmondó egy olyan közéleti, közösségi lap volt, amelyben beszámoltak arról, ami Sarmaságon történt. Politikamentesen.
  A polgármester munkájáról, a néptáncosok sikereiről, bemutattak egy-egy személyt a faluból, igazán nem volt az RMDSz propagandalapja. Nem is kérte az RMDSz, hogy dicshimnuszok zengjenek benne róla, csak az igazságot irják és a falu életét hitelesen bemutassák.
  Ez volt eddig. Ez akkor szűnt meg – mármint az objektív tájékoztatás -, amikor a lap szekresztője – különkiadásként – megtöltötte az MPP programjával és tanácsosjelöltjeivel a lapot. Ha ezt az RMDSz tette volna, az természetes ugye, mert hát övék a lap, ahogy mondjátok.
  Az új szerkesztőbizottság csupán azt szeretné, ha újra a faluról szólna a lap, politikamentesen. Nem az RMDSz-t kell benne dicsérni, hanem az elért eredményeket. Ha azokat az eredményeket az MPP-s tanácsosok érik el, őket fogják benne emlegetni. Erről van szó.
  A súlykot Szabó Z. vetette el, amikor visszaélt a lappal. Ha a Szilágyság teszi, hát tegye, ha az Árkád teszi, hát tegye, mindegyik a maga rétege felé, de a Hirmondót senki nem sajátíthatja ki magának.
  Ez remélem így lesz a jövőben is.

 • hűha2 szerint:

  Tudomásom szerint az RMDSZ választási különkiadást adott ki. Akkor az hogy az MPP is megtette, az máris a sulyok elvetése? Hol nőttél fel hűha, nem hallottál még arról hogy az olvasónak joga van arra hogy mindkét oldalról tájékoztatást kapjon? Lehetőleg egyenlő arányban? (tippelek: őserdő, sivatag, beduinok, bantu bennszülöttek, stb…).
  ,,… de a Hirmondót senki nem sajátíthatja ki magának.” – mondod hűha…
  Hát persze hogy nem, ha kicsit figyelmes lettél volna akkor észreveszed hogy máris kisajátította magának az RMDSZ…
  Vagy tévednék?

 • jól írtad szerint:

  Valóban tévedsz! (hűha 2)
  Még meg sem jelent a lap s te már látod, hogy valaki kisajátította. Talán próféta vagy?

 • persze hogy jól írtam szerint:

  Beismerem, próféta az nem vagyok, de sem vak sem pedig süket nem lennék… (mert hülye azért nem vagyok- Média Markt)…
  Olvastad a fenti névsort? Hogy is van az arányokkal (RMDSZ- MPP), amit repülőgépből észrevenni? Ki is főszerkeszti, szerkeszti, tördeli, írja a lapot? Kik is a kuratóriumi tagok, akik leellenőrzik, befolyásolják a dolgokat? Ja, pártmentes emberek mind… Bocs hogy nem vettem észre… Látod a dioptriák… Már nem csak a csigának hiányoznak… Esetleg neked is?

 • emberke szerint:

  te ,,persze hogy jol irtam” -nak: nem a dioptriakkkal van a baj, hanem a loszemuveggel…

 • jól írtad szerint:

  El kell fogadnod, hogy az arány mindenütt ilyen. És ezen felül nincsen semmi baj.

 • csigasmagor szerint:

  bazmeg nem jövök többet ide.
  sirtok mint a fürdőskurvák, vagytok hárman oszt mindent ti akartok csinálni.

 • szia csigabiga szerint:

  ,,vagytok hárman oszt mindent ti akartok csinálni.” – egész biztos vagy benne csigabiga?

 • szia csigabiga szerint:

  ,,El kell fogadnod, hogy az arány mindenütt ilyen. És ezen felül nincsen semmi baj.El kell fogadnod, hogy az arány mindenütt ilyen. És ezen felül nincsen semmi baj.” – mondod jól írtad….
  Biztos vagy benne hogy a fenti nevek, amennyiben számokká fejted őket, azok tükrözik a reális 3:11 -es arányt? Mondd kivel tanultad a matematikát az iskolában, esetleg a takarítónénivel?

 • sarmasági ember szerint:

  ,,sirtok mint a fürdőskurvák, vagytok hárman oszt mindent ti akartok csinálni.” – nem tom te hol élsz csigasmagor, esetleg valami belháborúktól viharzó afrikai országban? Ébredj fel ember! Ez itt Európa, azon belül is az Európai Únió… Egyébként nem akar itt senki kicsinálni senkit, legfeljebb te saját magadat a sokat idegeskedéseddel, de az már a te bajos…

 • jól írtad szerint:

  Az MPP emberei közül csak Kovács Ottó volt jelen azon a közgyűlésen. Szerinted, te drága matematikus, hányszor kellett volna megválasztani. Itt arra következtetek, hogy nem érdekelt titeket a téma, csak most, hogy utána vagyunk. Ezt add össze és vond ki, matematikailag.

 • sarmasági ember szerint:

  Ahhoz képest hogy a Pro Sarmaság régi tagjaihoz a választások alatt hirtelen hozzácsapódott, ha úgy tetszik erőszakkal becsörtetett vagy 25 (RMDSZ hű) új tag, hogy számbeli és döntésbeli fölényt szerezzen a régi tagok feje fölött, ezáltal megerőszakolván a nemes ügyet amire az Alapítvány hivatott létrejönni, el tod képzelni hogy vannak olyan emberek is akik úgymond megrühelték a fene nagy RMDSZ- es demokráciátokat?

 • sarmasági ember szerint:

  Amúgy meghívókat küldtetek valakinek? Vagy valahol publikáltátok a gyűlést? Vagy pont az volt a cél hogy minél kevesebb ember tudja meg hogy mit terveztek?

 • jól írtad szerint:

  Akkor Kovács Ottót a huzat vitte a helyszínre?

 • Valaki szerint:

  kivétel erősíti a szabályt.

 • jo cucok szerint:

  luca a fonok?mindig oszehija a haverokat eloszo nekik agya a jo ruhat csak azutan szol masnak.igasag ez?ez a luca csencsel a holand cucokal

 • kerdes szerint:

  ki ez a luca? hunnan szerezi a cucokat?

 • arcátlanság szerint:

  Mi a bajotok Luczával? Mit ártott nektek? Szégyeljétek magatokat!

 • vélemény szerint:

  A ” Pro Sarmaság” egyesületnek bárki tagja lehet aki beiratkozik, tudomásom szerint nincs létszámkorlát. A régi tagok talán azért nem voltak a II. gyülésen, amelyet 2008-ban tartottak az egyesület megalakulása óta mert nem akartak, vagy nem tudtak elmenni. Nem hiszem, hogy meghívást csak régi módszerekkel lehet megejteni. A személyes vagy telefonos meghívás is megteszi szerintem. Az alapszabály szerint a tagság nem “csak” a kuratóriumi tagokból áll. Talán valaki megakadályozta hogy még többen beiratkozzanak? Amugy eddig azt hiszem, az egyesület munkáját az elnök és egyik alelnök ismerte. Az alapszabály sok olyan kitételt tartalmaz ami soha nem müködött, és talán nem is fog. Például az is benne van, hogy tagsági díjat kell fizetni, vagy a tagság megszüntetését kérvényezni kell. Miért nem választották vissza a régi elnököt? Hol van az megírva hogy vissza kellett volna választani? Esetleg ha ismét ő lenne az elnök, akkor arról írnának a mindenkori “kákán csomót keresők”, hogy nincs uj arc, mindig a régiek vannak az előtérben. Szóval olyasmiről írtok kedves sarmaságiak, amit nem igazán ismertek. Az egyesületbe pedig bármikor beiratkozhattok, és a kulturát nem egy ember csinálja, tehát ha tenni akartok valamit Sarmaságért, akkor rajta, gyerünk az ötletekkel, munkával, ne csak a hőbörgéssel.

 • vélemény szerint:

  Miért nulla a cenzori funkció? Mert ő ellenőrzi a pénzügyi mozgásokat? Persye csak akkor ha komolzan vesyi a feledatát.

 • vélemény szerint:

  Miért nulla a cenzori funkció? Mert ő ellenőrzi a pénzügyi mozgásokat? Persze csak akkor ha komolyan veszi a feladatát.

 • sarmasági ember szerint:

  ,,Nem hiszem, hogy meghívást csak régi módszerekkel lehet megejteni. A személyes vagy telefonos meghívás is megteszi szerintem.” – na itt van a kutya elásva… Miért történhetett meg az hogy az utolsó percben telefonálgattak hogy összeszedjék az embereket, ami egyrészt még soha nem fordult elő, másrészt meg pont azok után telefonáltak az utolsó percben egyesek, akik újonnan iratkoztak be? Talán nem lett volna határozatképes a közgyűlés, vagy pedig azért mert az ,,új tagokat” cseppet sem érdekli az egész? Meg se lövik az egészet, csak mert főnökeik azt diktálták nekik? Ezek után akartok még konkrétumokat is?

 • sarmasági ember szerint:

  ,,Miért nulla a cenzori funkció? Mert ő ellenőrzi a pénzügyi mozgásokat? Persze csak akkor ha komolyan veszi a feladatát.” – hát csak azért nem mert történelme során például a Pro Sarmaságban cenzori feladatot betöltők csak jelképes szerepet töltöttek be… Semmi konkrétumot… A büdzsé nagysága megmagyaráz mindent…

 • sarmasági ember szerint:

  ,,ha ismét ő lenne az elnök, akkor arról írnának a mindenkori “kákán csomót keresők”, hogy nincs uj arc, mindig a régiek vannak az előtérben” – ilyet csak vagy részeg ember vagy pedig olyan mondhat aki teljesen elfogult a volt polgármester közkultúrális tevékenységét illetően.

 • sarmasági ember szerint:

  ,,Az egyesületbe pedig bármikor beiratkozhattok, és a kulturát nem egy ember csinálja, tehát ha tenni akartok valamit Sarmaságért, akkor rajta, gyerünk az ötletekkel, munkával, ne csak a hőbörgéssel.” – azok után hogy kizártatok mindenkit azáltal hogy saját embereiteket a hajuknál fogva ráncigáltátok be a tisztújító közgyűlésbe, van még valami értelme fenti kérdésednek? Vagy még most is hiszel a félretájékoztatás mocskában? Ha így van, lehet hogy tévedsz?

 • sarmasági ember szerint:

  ,,Nem hiszem, hogy meghívást csak régi módszerekkel lehet megejteni.” – igaz. Például miért nem lehetett volna a blog nyilvánosságát megszólítani egy icipici beírással? Vagy ez nincs megengedbe bárkinek? Vagy pont az lett volna a baj?

 • Hazafi szerint:

  Udv mindenkinek! Gondolom “nagyon hianyoztam” 😀 kivaltkepp eggyeseknek 😉 !-na de egy kis nyaralas,meg egy szamitogep csere(hala a “draga” villanyosoknak) engem is meg illetett!
  Jo sok mindenbol kimaradtam, miota nem voltam netkozelben, de azert latom,a dolgok papirforma szerint alakulnak. “Barsonyszek”ajandekozas,meg pro sarmasag tisztujjitas-ez igen! igen csak zajlik az elet Sarmasagon!
  Na ehhez a Pro Sarmasag dologhoz nekem is lenne nehany szavam:
  espedig! Kerdezem hol volt hirdetve a beiratkozasi lehetoseg,vagy mondjuk inkabb,hogy keres,mert hisz,legjobb tudomasom szerint egy non profit,kulturalis,alapitvanyrol van szo,melynek minnel tobb tagja van annal nagyobb lehetosege a bevetelszerzesre?
  Miert csak RMDSZ berkekben volt reklamozva,vagy inkabb hazi feladatkent kezelve a beiratkozas(Ebeco-s munkasok meselgetik kocsmakban,hogy tudomasuk nelkul lettek tagjai az eggyesuletnek)!
  Miert kell bosszuallasra hasznalni egy ilyen alapitvanyt?-hogy a regi tagok nem feleltek meg a tovabbi vezeto beosztasok betoltesere?!-magyarazzak meg miert?!
  Mifele csontok vannak ott elasva,amihez mi egyszeru halandok nem szabad kozel keruljunk?- Valami csak lehet a dologban hisz nagyon tulekednek a tisztelt RMDSZ-tabornokok a vezeto beosztasok korul,mert,hogy egyszeru kulturalis erdekekrol lenne szo?!-azt nem jon,hogy elhiggyem(meg a Csocsesz”muvesz”ur kedveert sem)!
  A fenti nevsort bongeszve az RMDSZ szlogen jut eszembe: a papok maradjanak a szoszeknel,akkor,hogy is van ez kerem?!
  Tiszta szivbol mondom,hogy en is szivesen beiratkoztam volna az alapitvanyba,es nagy valoszinuleg anyagilag is tamogattam volna,de ugy ahogy az elmult evekben,ugy most sem talaltam sehol egy beiratkozasra buzdito,kero felhivast,kialtvanyt!
  Szeretnem latni,hogy fog boldogulni a tisztelt kuratorium a sima tagdijjakbol es,hogy mire is fognak pajazni az alapitvanyon keresztul!

 • hazafi kérdéseire szerint:

  Kedves RMDSZ-ek, senki nem bír szót venni az Hazafi kérdéseit megválaszolandó? Elfogyott az ihlet, vagy pedig semmmi hihetőt nem tudtatok kitalálni, vagy esetleg éppenség mindkettő?

 • csigásmagor szerint:

  Nagyon nem értek a dologhoz, de alapító tag vagyok egy sporteggyesületben és tudom, hogy oda nem csak évente egyszer lehet belépni, hanem bizonyos feltételeket kell teljesíteni és akkor be lehet lépni bármikor. tudom, hogy a tisztújításról lemaradt aki nem volt ott de belépni azért még lehet. A tavalyi tisztek azért tudhatták volna , hogy mi mikor van csak szerintem inkább érdektelenség miatt halt meg a dolog, most pedig reklamálnak.
  Én ha tényleg ott akarnék lenni valahol akkor figyelem az eseményeket és lépek mikor kell.
  Az ebeco-s dolog pedig csak pletyka, nagyon rühellem mikor felnőtt emberek nem tényekről hanem pletykákról akarnak szinvonalas beszélgetést folytatni.

 • szia csigabiga szerint:

  ,,Én ha tényleg ott akarnék lenni valahol akkor figyelem az eseményeket és lépek mikor kell.” – csigabiga úgy veszem észre rengeteg az időd… gondolod hogy másoknak is annyi ideje van hogy mindenre elég legyen?

 • csigásmagor szerint:

  idő arra van amire rászánjuk.

 • csigásmagor szerint:

  Van egy jó sarmasági embertípus! ha meghívják lagziba nem megy el de ha nem hívják meg akkor megsértődik.
  na kb igy vagytok ti is ezzel.

 • vélemény szerint:

  Csigásmagornak igaza van. Az embernek arra van ideje, amire időt szán. Egyesek kocsmákban gyűjtik össze a pletykákat és igazságokként kezelik öket, mások pedig utánanéznek dolgoknak, és csak azt hiszik el ami felől meg vannak győződve. Az időhiánnyal nem lehet magyarázni az érdektelenséget. Ha pedig valamiről nem tudunk, mert lemaradtunk akkor ott azonnal úgy tűnik, hogy valami bűzlik. Szerintem minden hátsó szándék nélkül, a Pro Sarmaság Alapítvány megérett a változásra és hiszem, hogy lesz alapítványi munka Keresztes Zoltán után is, és majd Lucza István után is. Senki nincsen a “bársonyszékhez” szegezve. Mindenki végezze a reá bízott feladatot, ha pedig nem felel meg változtatni lehet. Ez ilyen egyszerű, ne bonyolítsuk.

 • szia csigabiga szerint:

  Miért is bonyolítanánk, ha máris megoldottátok a feladatot a saját érdeketek szerint. Mert csak az nem tudja aki nem akarja, hogy ezt a játékot azért csináltátok hogy az egyetlen sarmasági papírra írt médiára, nevezetesen a Sarmasági Hírmondóra rátegyétek a mancsotokat. Szó se róla: sikerült nektek.
  De legalább egy fél őszinte szó erejéig ismernétek be az igazat… De lehet egyáltalán őszinteséget várni marco bella meg seres denes tanítványaitól?

 • csigásmagor szerint:

  nektek mire is kellene ez a sarmasági újság? nem pont arra mint az RMDSZ-nek? miért van az, hogy mindíg ugyan az a célotok, mármint megnyerni a választást, bekerűlni a tanácsba stb és amikor rendre mindenűtt kikaptok akkor jön a kritika. de ha neadjisten pont MPP-s lenne a Prosarmaság háromnegyede akkor abban semmi kifogásolható nem lenne.
  bor és víz esete!

 • szia csigabiga szerint:

  Csigabiga, agytevékenységedet minősíti ez a ,,kikapás” szöveged. Vagyis amikor elfogynak az észérveid, akkor tereled a szót… Mondom én jó tanítóid voltak… (PCR, marco, şereş…)

 • csigásmagor szerint:

  volt már, hogy váltottam témát de nem mert elfogyott az érv csak már nem volt borsó amit a falra hányni!
  Most viszont nem értem, hogy a hozzászólásom meik részét érzed terelésnek!

 • szia csigabiga szerint:

  Most meg a hülye gyereket játszod el csigabiga?

 • jo cuc szerint:

  luca 1 pap akinek nem tiszta gatyaja

 • csigásmagor szerint:

  jó cucc!

 • szia csigabiga szerint:

  értelme csigabiga? persze ha megkérdezhetem őméltóságodat…

 • csigásmagor szerint:

  ugyanannyi mint az előttem szólóé!

 • szia csigabiga szerint:

  biztos vagy benne csigabiga?

 • csigásmagor szerint:

  tartalmas a beszélgetésünk minden topicban!

 • szia csigabiga szerint:

  …mennyire is lehet tartalmas a beszélgetésed ha egy csigával tárgyalsz?

 • csigásmagor szerint:

  hallod, ennél inteligensebb beszólásokat nem is vártam tőled.
  ennyi telik tőled, hogy a nickemmel gunyolódsz 🙂 hehe
  fogalmatlan vagy és ezt ki is mutatod

 • szia csigabiga szerint:

  Nézd meg a nickjét és látod az eszét! Ez kicsit versformájúra sikerült…. De a lényeg az lényeg…

 • csigásmagor szerint:

  legalább nézz utána a neten, hogy mi is lehet a jelentése.
  egyébként a te nicked nagyfokú kreativitásra és érettségre utal.
  ne legyél büszke a tudatlanságodra.

 • szia csigabiga szerint:

  Áruld el már nekem légy szi mi is az a csigásmagor? Még a végén, én tudatlan is kéne valamit tanuljak, nemde?

 • csigásmagor szerint:

  egy pici logika kell csak hozzá. és akkor azt is meg tudod ki vagyok.

 • szia csigabiga szerint:

  De nem haragszol meg, ha azt mondom neked hogy nem vagyok rá kíváncsi ki vagy…

 • ki vagy szerint:

  Hozzászólás törölve ide nem illő szavak használata miatt. – Admin.

 • >