23

Sarmaság vendége volt Lezsák Sándor

A sarmasági Magyar Polgári Párt meghívására vasárnap délután településünkre érkezett Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a MDF alapító tagja, a magyarországi rendszerváltozás egyik kiemelkedő harcosa.

Lezsák Sándor részt vett azon az istentiszteleten, ahol Tőkés László ref. püspök hirdetett igét. Ezután megbeszélést folytatott a sarmasági MPP vezetőivel és jelöltjeivel.

A képviselő elmondta, két napos székelyföldi látogatásról érkezett a Szilágyságba. Nagyon sok székely településen, ahol körútja során járt, érezte meg azt a „rendszerváltó hangulatot”, amely Erdély-szerte jellemző a magyarságra. „Kiváló ritmusérzékkel kell megérezni azt, hogy mikor kell cselekedni, mikor jön el a megfelelő pillanat arra, hogy egy agonizáló-, már nem a magyar közösség érdekeit képviselő szervezet helyére alternatívát kínáljunk az embereknek”, mondta Lezsák Sándor. „Sok helyen lezüllesztik az Rmdsz-t azzal, hogy olyan jelölteket állítanak, akik nem élvezik a közösség bizalmát”- fogalmazott Lezsák, mintegy utalva a sarmasági helyzetre is.

A rendezvény szónokaként Lezsák Sándor átadta Orbán Viktor jókívánságait a szilágysági magyarok részére és buzdította a jelenlevőket, hogy amennyiben június1.-én az MPP-jelöltjeire szavaznak, Sarmaságon is elkezdődhet a tényleges „rendszerváltozás”.

admin
 

 • sarmasági ember szerint:

  Hajrá Sarmaság ! Hajrá Sarmaságiak !

 • www szerint:

  Az RMDSZ nem allit vagy felker egy jeloltet hazrol hazra jarva mint az MPP, hanem eselyt ad minden tagjanak hogy jeloltesse magat az elovalasztason, es akit a tobbseg akar, azt tamogatja! Ne feled el hogy ez igy volt Sarmasagon is, es szerintunk igy a helyes.

 • bruhaha szerint:

  Fantasztikusss!!!!! 😀

 • hazafi szerint:

  Ez nekem uj!
  Nektek nem? Honfitarsaim?
  Hogy el jartak hazrol hazra?!- Mondjuk vannak akiket kihagytak vagy akiket tobszor is “megkerdeztek”!!!
  Az egesz csak arol szolt,hogy hivatalos arculatot adjon az egesz cirkusznak!!!-es,hogy mik tortentek a kulisszak mogott?! ennek latszik az eredmenye!!!
  demokraciarol meg inkabb ne is beszeljenek tisztelt klikk-esek!!!-onok ne!!!

 • sarmasági értelmiségi szerint:

  www!
  Arról miért nem beszélsz, hogy a frissen rmdsz-tagokká avanzsált vállalkozók kiadták a parancsot az alkalmazottaiknak, hogy Dombira pecsételjenek a 4 jelölt közül. Különben kirúgják őket, stb.
  Az egyik üzletben pedig az előválasztást megelőző szombaton azt mondta az Ágoston-cég sofőrje a boltban levőknek, ha nem Dombi nyer, hétfőn nem adnak a hires kárásztelki vállalkozók a sarmaságiaknak kenyeret. Ennyit a többségi előválasztásról…
  1990-ben a rmdsz hogy csinálta a jelöltállítást?? Tájékozódj, utána beszélj. Garantálom neked, 18 év múlva az Mpp jobban megoldja az előválasztásokat mint a rmdsz. Egy dolog viszont tuti: soha nem fogja magát olyan polgármesterjelölttel kompromittálni mint most a helyi rmdsz. Ezt kellett volna kiküszöbölni a rmdsz vezetőknek és most nem lenne ekkora ramazuri a községben…Nem az Mpp megalakulásával van a baj, tudod?! Számtalan rmdsz-tag keresi meg az MPP-t azzal, hogy az ő jelöltjét fogja támogatni, mert felháborítónak tartja azt, ami a rmdsz-en belül történik. Nekik magyarázzátok a “bizonyítványotokat”, őket nyugtassátok meg ne mindig minket ostorozzatok.
  Lezsák azt mondta, sok helyen lezüllesztik a rmdsz-t…Itt is az történt. Hiába rohangál Seress Klára és Szőnyi Levente a rmdsz-karavánban, ha elől Dombi megy. Nevetségessé válnak…azért, mert a jelenlétükkel Dombit hitelesítik….Ez kiábrándító, ezért nagyon sok rmdsz-tag csalódik a szervezetben. A ti hibátok. Ezt senkire sem lehet rákenni. Gyurcsányosan mondva: elk.rtátok, nem kicsit…NAGYON!!!!
  Ui.
  Ha jól tudom, www te magasztaltad Gyurcsányt az égig. Ez a topic Lezsák Sándorról szól …
  Az Mszp-szimpatizánsok nem érzik túl jól magukat az ő körében. 🙂

 • nevtelen szerint:

  nem tudom mikor lessz befejezve ez mar tenyleg tobb a soknal!! ha a mostani polgarmester maratt volna lett volna ennyi ragalom???? ezen a blogon minden olyan ember szegyelje magat aki csak eggyet lehord mindenkit!!az rmdsz nem ragalmazza az mpp akkor mi a gond??? pedig azokrol az emberekrol is lenne mit mondani szerintem!!! lezsak meg orban menjen haza vegezze ott a dolgat!!

 • nevtelen szerint:

  Probaljatok le jaratni az RMDSZ jelolteit,ti a nagy ertelmisegiek?Ha az RMDSZ elovalosztasi listan szerepelt volna a nevetek meg Hutyu is tobb szavazatot kapot volna mind ti oszesen.

 • Nevtelen2 szerint:

  Te névtelen, te olyan naív vagy egy pillanatra is hogy hiszel az egy, a klán által szervezett előválasztásnak is? Te is amerikában élsz?
  Ha belegondolsz, az induló volt négy jelölt volt klántag? Megsúgom: csak egy: azt meg úgy hívják h dombi.
  Ha nem érted csak kérdezz rá nyugodtan, majd még egyszer el fogom magyarázni neked, mert olyan szép fürtös a hajad:) .

 • nevtelen 3 szerint:

  Nevtelenkenek csak rokonai vannak amerikaban!-azoktol szivja a sok finom USD-t,a klantol pedig a koncot varja!!!

 • sarmasagi szerint:

  az rmdsz-nek nme volt ideje vagy nem fert be az a 100 auto a jovo utcaba.de lehet azis hogy hogy osszesaroztak volna az autojukat

 • www szerint:

  Minek majd az MPP leaszfaltozza a perselypenzbol? De ha nem is az egeszet akkor Botosekig biztos!

 • www szerint:

  Hoppa! Megkapatm a tegnapi Sarmasagi hirmondo-t. Elkeztem szamolni benne az egyetemet vegzett (ugymond ertelmisegi) sarmasagi embereket, de valahogy ugy latom hogy egy kezem is megtudtam szamolni oket. Vagy lehet hogy csak azert mert hatulraol kezdtem szamolni!

 • Nevtelen2 szerint:

  www, szerinted csak az lehet értékes ember, aki tesz valamit és dolgozik a közösségéért, aki felsőfoku végzettséggel rendelkezik?
  mikor fogod megérteni ember, hogy elsősorban a gerinc meg a tenniakarás számít!!!
  amúgy meg nem nézed ki a szellemi potenciált magáól a csapatból, ahhoz hogy észrevedd hogy az tényleg ütőképes? ha esetleg tényleg nem, akkor tegyél nagyítót dioptriás szemeidre! viszont attól félek, hogy a te esetedben az sem segít…
  Hajrá Sarmaság! Hajrá Sarmaságiak!

 • sarmasági értelmiségi szerint:

  www-nek!
  Ha a lista legelejét nézzük, az MPP-polgármesterjelöltjének van felsőfokú végzettsége! A rmdsz jelöltjének viszont nincs. Sarmaságnak illő lett volna egy egyetemi végzettségű jelöltet állítani. Ha már Szilágy megye legnagyobb magyar községe vagyunk. Szerinted ez nem kellett volna alapvető követelmény legyen akkor, amikor a jelöltetéseket elfogadták? Most mindegy, ki melyik párthoz tartozik…Gondolj bele és ne légy elfogult, amikor megadod magadnak a választ. A településünk tekintélye is megkivánta volna, mert bezzeg mindenki büszke arra, hogy ő sarmasági. Ami különben nem baj, sőt! De nem csak a település nevére kell büszkének lenni, hanem arra is, hogy ki reprezentál minket a világ felé. Ennek pedig alapvető követelménye, hogy felsőfokú végzettséggel rendelkezzen az illető. Ha pl. szerveznek valahol egy megyei rendezvényt, ahol a p.mesterek jelennek meg, ott nem az alapján fognak jó-vagy rossz képet alkotni rólunk, hogy a helyi tanácsban kinek milyen végzettsége van, mert az ott a kutyát sem érdekli. Ott a következtetéseket az illető település polgármesteréről vonják le. Megjelenés, viselkedés, beszédmodor, hozzászólás, ötlet…és még sorolhatnám. Ne hidd azt, hogy a polgármesterek között nem megy titokban a sugdolózás, hogy ki kicsoda, ki mihez ért, milyen végzettsége van stb. És ők is hajlamosak arra, hogy lekezeljék sőt lenézzék azt, akinek nincs felsőfokú végzettsége vagy nem megfelelő a viselkedése.
  A tanácsosi listátok nem rossz, csak az a baj, hogy a rmdsz-értelmiségiek csak azon szerepelnek. Indíthattatok volna egy “szalonképes” jelöltet a település élére. Ha már SARMASÁG-ról van szó.
  Ezt kivánta volna meg az a fene nagy magyar “virtus”.
  Tisztelettel és nem mocskolódással.

 • sarmasági értelmiségi szerint:

  www-nek!
  Ami a Jövő utcát illeti: perselypénzből nem aszfaltoznak utcát, ez egy sértő és uszító hangulatú megjegyzés volt! Ne agitálj, mert a szövetségednek okozol vele rosszat.
  Ha már Botosékig aszfaltoznák le az utat, akkor is többre haladnának, mint a rmdsz által vezetett beruházás 18 év alatt. (Ami a Jövő utcát illeti). Ugyanis 18 év alatt egy cm aszfalt nem került arra az útfelületre! Remélem nem a PNL-t vagy a PD-t okolod mindezért.
  Látod, tisztelt www!
  Milyen könnyen lehet ellened fordítani az általad használt “fegyvert” ?!
  De, ha csak Botosékig aszfaltozná le az MPP-polgármestere az utcát, már akkor is haladásról beszélhetünk…De megnyugtatlak, nem a pártszinek alapján fognak aszfaltozni sem a Jövő utcán sem Sarmaságon! Hanem azon szigorú kritériumok alapján, amelyet egy minisztériumi-vagy egy Eu-s pályázat megkíván.
  Még mindig tisztelettel. 🙂

 • www szerint:

  Csak az nem kell elfelejteni ahoz, hogy penz is kapjunk, ott kell lenni ahol azt osztogatjak, vagyis a parlamentbe, pontosabban a kormanyba! Ezert is el kell menni szavazni es mind a negy pecsetet az 1. kell tenni.
  Hajra RMDSZ! Hajra Magyarok!
  En ismerek olyan polgarmestert akinek nem volt felsofoku vegzetseg es megis eltudta vezetni a falujat, sot meg tobszor viszavalasztottak!

 • sarmasági értelmiségi szerint:

  www!
  Hogy a parlamentben és a kormányban ott leszünk-e vagy sem, az nem a mostani választáson dől el, hanem majd ősszel. Most helyhtósági választásokról van szó. Ne mossuk egybe a kettőt. Amúgy pedig a parlamenti választásokkal kapcsolatban elmondanám neked, hogy bár a rmdsz jelen van, sőt kormányalkotó tényező, mégis sikerült a román törvényhozásnak úgy “kizsigerelnie” a választási procedúrát, hogy a magyarokat sokszorosan hátrányosan érinti. Mig eddig több mint 30 magyar ült a parlamentben, az új törvényeknek megfelelően ősztöl jó ha a fele ott lesz. Én ezt is az rmdsz számlájára írom, mert nem kellett volna hagyni, hogy ilyen diszkrimanativ módon változtassák meg! Fenyegetőzhettek volna, hogy kilépnek a koalicióból vagy ehhez hasonló dolgok. De nem hallottam semmilyen nagy magyaros botrányról!
  Erről ennyit.
  Megnevesítenéd kérlek azt a települést vagy polgármestert, akire utaltál? Kiváncsi vagyok arra, hogy milyen arculata van annak a községnek? Infrastruktúra, területrendezés szempontjából. Azt senki sem vitatja, hogy felsőfokú végzettség nélkül nem lehet vezetni egy települést. Lehet valakinek 8 osztálya is, azzal már alá tudja írni az igazolásokat, helyben hagyja a jegyző és a könyvelő elképzeléseit. Hónap végén pedig felveszi a fizetést. Elmegy időközönként Zilahra, elpanaszolja, hogy semmire sincs pénz, állami támogatásból majd kap annyit, hogy az önkormányzat fenntartsa magát, de jelentős fejlesztésre nem lesz lehetősége. Eltelik 4 év, ő becsületesen végezte a dolgát, és nem keveredik semmilyen korrupciós ügyletbe, mert hát hogy is keveredne, amikor olyan csóró a kassza és nem jön semmilyen befektető sem, aki plussz jövedelmet hozna a településnek!
  Meglátásom szerint nem az a lényeg, hogy szép csendesen elcsordogáljanak mellettünk az évek és a településünk az 1989 előtti állapotokhoz képest is rosszabbul nézzen ki, hanem épp az ellenkezője!
  Legyen egy becsületes, tekintélyes vezetőnk, akinek legalább ne kelljen magyarázkodnia vagy éppen szégyenkeznie rovott múltja miatt.
  Mert ha már a becsületünk is oda, akkor mink maradna?
  Sarmaságért mondom, nem egyébért!
  Tisztelettel.

 • AGOSTON JOZSEF szerint:

  Elhalgatuk a minket illetve a valalatott erinto lebecsmereleseket ,remeljuk hogy a jozan esz fog donteni de minden felekepen ki fogom nyillvanitani a velemenyemet a
  magam es a valalat neveben .
  En nem titkolkom a nevemet es tisztelt hozza szolo ha mondanivalod van te se titkold azt.

 • fuggetlen szerint:

  Agoston Jozsefnek

  Ha az en cegemrol lenne szo, akkor en a legelso alkalommal tisztaznam a ceget es az engem ert megjegyzest, amit on nem tett meg. Itt van a lehetoseg hogy nyilvanitsa ki a velemenyet a maga es a cege neveben. Szerintem erre sokan kivancsiak lennenek.

  “Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit” es eszetek van hogy gondolkodjatok es megsem gondolkodtok.
  “De mikor eljo amaz, az igazsagnak Lelke, elvezerel majd titeket minden igazsagra.”

 • Dr Nagy Béla szerint:

  Szerintem az RMDSZ hibázott ha nem volt követelmény a felsőfokú végzettség a polgármesterjelöltséghez,ezt nem lehet mással pótolni.Nézzétek meg Kémer polgármestre milyen fejlesztéseket csinált abban a hátrányos helyzetű faluban. A község első emberéről van szó akit mindenki kell ,hogy tiszteljen s felnézzen rá. A MPP meg hibázott a Lezsák féle meghívással, nincs szüksége Sarmaságnak arra, hogy Magyarországi megélhetési politikus ossza nekik az észt (lásd MDF alapító tag most fideszes mert félt hogy kimarad a parlamentből).

 • dd szerint:

  Dr Nagy Béla
  Minden tiszteletem az one….

 • dd szerint:

  Olvastam a forumon hogy az elovalasztas nem volt demokratikus!!!
  Hat en ezt nem hisszem, mivel minden polgarmesterjelotnek volt minden csoportban egy kepviseloje…Hat akkor hogy lehet az hogy volt ahol ketszer voltak vagy volt akit kihagytak??
  Miert nem jeleztek ezt a felvigyazok???

 • Nevtelen3 szerint:

  Lezsákot kiutálta az MDF elnöke Dávid Ibolya, pont mint ahogy Tőkéssel a Markó Béla által vezetett RMDSZ tette.
  Apropó megélhetési politikus: tudsz- e nekünk olyant mondani az rmdsz- en belül aki nem az lenne?

 • >