182

Dombi Attila figyelmébe !

„Csak akkor születtek nagy dolgok,

Ha bátrak voltak, akik mertek

S ha százszor tudtak bátrak lenni,

Százszor bátrak és viharvertek.”

Ady Endre: A Tűz csiholója

Vasárnap, május 25.-én Sarmaságon a „felnőtt” 18 éves törékeny erdélyi demokráciában először kerül sor egy olyan kampányrendezvényre, ami nem a tulipános ernyő árnyékában történik, hanem a szólásszabadság és szabad megnyilvánulás alaptörvényeinek megfelelve hirdetni kívánja a választás szabadságának lehetőségét a sarmasági magyarok számára.

A Magyar Polgári Párt sarmasági szervezete ennek megfelelően állította össze a napi programot, melyre szeretettel hívunk és várunk minden bátor, tenni akaró, jövőt formáló, terveinket és elképzeléseinket támogató községi, és azon kívüli tisztességes magyar érzelmű embert politikai állásfoglalásától függetlenül. Örvendünk, hogy meghívásunknak eleget téve rendezvényünkön kiemelkedő személyiségek, úgymint Főtiszteletű Tőkés László püspök, Európai Parlamenti képviselő és Lezsák Sándor, a Fidesz – Magyar Polgári Párt parlamenti képviselője, valamint a Magyar Országgyűlés alelnöke is tiszteletüket teszik. Ezen kívül pedig a program kulturális részében meghirdetett műsorszámok alkalmával Magyarországi és hazai vendégeink lépnek fel, jelenlétükkel emelve a rendezvény értékét.

Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy az általunk békés szándékkal, a választópolgárok tájékoztatására megszervezett rendezvényünket a helyi „klikk” (klán), a vadásztársaság, valamint személyesen Dombi Attila bojkottálni akarják. Előbb említett személy vezényletével kb. 50 autóból álló karavánnal tülkölések és motorbőgetések, illetve a vadásztársaság vadhajtáshoz használt sípokkal, kürtökkel, bekiabálásokkal szándékoznak rendezvényünket megzavarni.

Mi a vasárnapi rendezvénnyel is a politikailag érdektelen, a közjogok gyakorlásába belefásult sarmasági emberekben az új lehetőség szikrájával a jobb, és szebb jövőért való tenni akarás tüzét akarjuk újralobbantani.

Felháborítónak tartjuk, hogy éppen azok, akik kampányukban az „egység” ügybuzgó pártkatonái szervezett formában, előre megírt forgatókönyv szerint, azaz előre megfontolt szándékkal ilyen módon akarják békés szándékkal gyülekező polgárok nyugalmát megzavarni és a gyűlölet és háborúskodás tüzét szítani, mint ahogy tették azt május 18.-án tartott a saját rendezvényükön, amikor a közöttük levő személyes nézeteltérések verekedéssé fajultak.

Ezt megelőzendő, a mi rendezvényünkön résztvevő polgárok nyugodt gyülekezését biztosítják a rendezvény szervezői, nemcsak a helyi, de a megyei rendőrségtől is segítséget igényeltek, amit meg is kaptak nagyon komoly közbinztonsági erők formájában, amik olyan erőt fognak képviselni, ami nemcsak elrettenti Dombit és embereit, hanem szükség esetén operatívan közbe is fognak lépni a nyugalom biztosítása érdekében, ugyanakkor tisztelettel kéri a rendezvényre ellátogatókat, hogy ne engedjenek a provokációknak, hanem bátran jöjjön el mindenki, és hozzon magával még egy embert!

Azonkívül személy szerint monitorizálni fogjuk itt a blogon és a Szilágy megyei sajtóban azokat akik bármilyen módon megpróbálják megzavarni közös ünneplésünket, úgy nevüket, mint azt amit elkövetnek, bárki lenne az, megszégyenítés céljából!

Legyünk bátrak, ne engedjünk Dombi Attilának és a klikknek, mert így fognak nagy dolgok születni, legyünk közösen részesei az új lehetőség megteremtésének.

Hajrá, Sarmaság! Hajrá, Sarmaságiak!

admin
 

 • Admin szerint:

  Kedves látogatók! Most már ide is lehet bejegyezni… Csak bátran!

 • ELJEN AZ RMDSZ!!! ELJEN DOMBI!!! HULLJON A FERGES MPP!!!

 • sarmasági ember szerint:

  Te hajrá fiú! Nem vetted még eddig észre hogy az mpp- seknek semmi bajuk az rmdsz- szel, hanem csak és kizárólag, a klánnal (klikkel)?
  Jó lenne kicsit tájékozódj, mielőtt marhaságokat írsz…

 • Nyilaskereszt szerint:

  Tisztelt Olvasók!
  Csupán néhány megjegyzés a mi szeretett Dombi Attilánkról és a söpredék társairól:
  Először is, mélyen ledöbbent az a tény, hogy ilyen személy egyáltalán jelöltetni merte magát, sőt még az előválasztást is sikerült megnyernie. Ez a Dombi finoman szólva is egy analfabéta, ennyi erővel mindnyájan jelöltethettük volna magunkat, sőt még a roma közösség is. Mélyen elítélem a Dombi és köré gyűlt csapatot, azonban az a szomorú, hogy nem csupán a mentálisan leépült emberek találhatók itt, hanem a sarmasági értelmiség egy része is. Dombi Attila jobban tenné ha az analfabétákkal együtt beiratkozna egy gyorstalpaló tanfolyamra a zilahi Vasile Goldiş fantomegyetemre, hogy ott általános műveltségre tegyen szert és legalább a RMDSZ-t ne hozza kellemetlen helyzetbe, hamár saját magát lejáratta, pl: mint amikor a templomban tartott beszédben(felolvasásban) trágár szavakat használt. Valóságos katasztrófa lenne hogyha ,,rábatolvaj” Dombi Attila és pálinkafőző-, vadászcsapata kerülne hatalomra, ezáltal ismét legalább 4 évi semmittevést és önfeledt mulatozást hoznának szeretett községünkre.

 • figyelo szerint:

  kedves nyilaskereszt!!!!nehany hozzaszolasom volna a te kis kommentedhez! eloszor is igazad van abban h te is es bar ki jelolheti magat polgarmesternek!!! akkor miert nem jeloltetted magad???? “Dombi és köré gyűlt csapatot” nosss ehez anyt to hozza szoln h az a csapat ami dombi attila “csapata” noss nezzuk csak kik azok mind pldaul : Dari Tamas -igazgato ur a sarmasagi iskolaba, Erdei Balint-cegvezeto kb 20 emernek add munkat, Szabo Gyula- cegvezeto kb 25 30 embernek add munkat, Lucza Istvan- banya telep reformatus lelki pasztora, Szabo Levente-cegvezeto 20 25 embernek add munkat, az Agoston tesverek igaz nem sarmasagiak de viszont Dombi Attila mellet vagynak – kb 150 200 embernek adnak mukat es abbol legalabb 100 sarmasagi , ne meg soroljam az ugy nevezzet “csapatott” szoal ezekbol az emberekbol most mondja meg kedves “nyilaskereszt” h kivel van a baja akik a sarmasagi embereknek adjak a muknat es a penzt ezek az analfabetak???? hat en nem tudom akkor h ki az ertelmes ember ??? az aki 18 even keretszul az RMDSZ tagja es most hirtelen megalakitja az MPP t ???”Ez a Dombi finoman szólva is egy analfabéta” mna draga kedves baratom ezt mivel tudja alatamasztani ??? aki ismeri Dombi Attilat annak meg van a sajat maga velemenye rola termeszetes van akinek jo velemenye es van akinek rosz mind pld te nyilaskereszt de en tudtommal 1000 szer tobb olyan ember van akinek jo velemenye van dombirol !! akinek meg rosz velemenye van rola az aljon elibe es mondja a szemebe h mi a baja vele nem az h nevtelenul ocsmarolja ezt az embert!! tudtommal voltak olyan emberek is akik 2 3 ora beszelgetees utan megvaltozott a velemenye dombirol mert az az ember is csak ocsmarolast hallot dombirol es mikkor talakoztak szegeny ember fere forditotta fejet mert csak roszat hallot dombirol de egyszer a sors oszehozta a 2 embert es elbeszelgettek es a beszelgetes vegen az az ember elmondta dombinak h tudd meg nem olyan vagy amienek mond a falu egyes emberei.egy olyan ember t analfabetazol le aki szerintem a falunak a 75 % n segitet az utobbi 12 evben javitson ki ha tevedek, ha o megigert valamit valakinek azt ahogy tudta be is tartotta. elete soran sok embert megismert e ezekre mind szamithat. kerem nyilaskereszt indokold ragalmaid vagy ezt targyald meg azzal akivel bajod van.

 • figyelofigyeloje szerint:

  Nos ……… lehet azert van jo velemenyuk Dombi rol mert megfenyegette oket (kirugja, kirugatja munkahelyukrol).

  Analfabeta : tudtommal nincs erettsegije se.

  A falu 75% -n segitett… de maradek 25%-nak ROSSZAT csinalt SZANDEKOSAN.

 • figyelo szerint:

  nos figyelofigyeloje latom eleg jol informalt vagy de szabad tudnom h ezeket a dolgokat mivel tod bizonyitani vagy csak beszelunk es beszelunk;)) :)) hat ide figyelj ha gondolod jarj utanna en 100000% san tudom h van;) ez is azt bizonyitja h csak beszelunk es beszelunk ;)) nem 75 n segitett es 25 %ka meg nem fordult hozza semmi problemaval …. kivancsi lennek h te honnan veszed ezeket az infokat van az mpp nek mar ujsaga is:)) fogjunk osze dombi elen ha nem akkarunk harkocsikat sarmasagon meg mafiozokat :)) nevetseges az egesz mpp …..:))csak azt tudom mondani.

 • Nem nezo de lato szerint:

  Igen ! Igen! Igen!
  Na csak meg talaltak ezt az oldalt a Dombi gardistak!!! Hal’ Istennek!!!
  Vegre emelik a hangulatunkat az ,izes magyar nyelven,irt dicshimnuszukkal!!!
  Na jo kedves figyelo: a szem azert van,hogy az ember ne csak nezzen,hanem lasson is! -persze ha csak nem esett att valami agymosason vagy nem valami Dombi fele ver nem csorgedezik az ereiben,mint neked!!!
  Alljunk elebe es mondjuk szemebe?!-na azert,hogy le lojjon,vagy lecsukasson vagy esetleg talan karoba huzasson?!
  Nem nem! -Meg nem ! Meg nem jott el az ideje ennek!!!
  Na meg hat hogy lehetne vele ertelmesen beszelni,mikor rogyadozik a terde az elvezettol,ugy bent van a nyelvetek a hatsojaban,nektek akik azt valjatok hogy vannak apacsok meg szopacsok !!!-Vigyazzatok,indianok,nehogy nagyon hamar szerepcsere legyen ebben a jatekban!!!

 • A.... szerint:

  Hajrá Dombi Attila!!! Nos, Dombi oldalán rengeteg ember áll, akik ismerik, s tudják hogy ő nem csak igérget hanem cselekszik is, aki meg nem ismeri annak semmi joga sincs ahhoz hogy itélkezzen felette, s rágalmazza…Véleményem szerint Sarmaság “city” élére egy olyan ember kell (Dombi) aki csinál is vmit annak érdekében hogy fejlődjön a falu, s nem pedig egy olyan no name SENKI, aki csak a hátsóját vakargatva bámul ki az ablakon….

 • Jeanne D'arc szerint:

  Óóóóó, micsoda éljenzés dombi részére!
  Esetleg tudnál mondani valamit, amit ez a fickó 18 év alatt tett Sarmaság city-ért??? A törvénytelen autóátiratásokat, a lopásokat, a munkahelykerüléseket, az öntörvényeskedéseket ne emlegesd! A bűnvádi eljárást sem, ami 2szer volt ellene…
  Hanem, valami hasznos, emberi dolgot…
  Türelmetlenül várom, hogy “bombázz” a felsorolásoddal!! 😀

 • Nyilaskereszt szerint:

  Tisztelt Figyelő!
  Egyes dolgokban igaza van, mint pl: a üzletvezetők. Valóban fontos szerepet töltenek a község életében, és ők képezik a sarmasági társadalmi elitet . A bányatelepi tiszteletessel, Lucza Istvánnal kapcsolatban pedig semmi kifogásom, véleményem szerint nagyon határozott és eltökélt azonban kétlem azt, hogy túlzottan oda lenne Dombi Attila politikájáért. Ezektől eltekintve ön félreértette az általam írt kritikát, az ön által említett személyek az RMDSZ-t képviselik, az általam említett banda vagy csapat pedig Keresztes György és a hozzá hasonlókat takarja, akik finoman szólva is tojnak a pártra, annak programjára és csupán sáját érdekeiket tartják szemelőtt, ennek érdekében szimpatizálnak D.A-val.
  Továbbá nem értem azt, hogy az RMDSZ miért ítéli el olyannyira Szabó Zoltánt, aki 18 évig szolgálta a pártot és ott volt a kezdésnél is. Valószínüleg Sz.Z-nak elege lett a pártban folyó korrupcióból, a folyamatos hitegetésből és árulásból. Mégis kell legyen oka annak, hogy Erdély szerte megalakult a MAGYAR POLGÁRI PÁRT, bizonyos hogy sokaknak megrendült a hite az RMDSZ-ben ami előidézte ezeket a történéseket. A nagy baj, hogy valami okból kifolyólag az RMDSZ nem kíván és nem is tud harcba szállni a magyarság érdekében, mivel Markó és társai megvannak félemlítve valami által. Továbbá nem értem, honnan ered ez a nagy ellentét önök és az MPP között, ugyanis a választók ugyis arra a pártra fognak voksolni amelyik számukra szimpatikus, ugy vélem mindkét párt élvezi ezt a nagy felhajtást de nem sokáig mivel egyikőjük sem fog bekerülni a parlamentbe. Továbbá nem értem ezt a bojkottot, amit Dombi szervezett a holnapi felvonulásra, az RMDSZ többségben van és még egy ideig abban is marad, ez tény. Miért teszik ki a községet a fölösleges feszültségeknek? Talán politikai box meccset akarnak kiváltani?
  Az utóbbi 18 évben Sz.Z. jelentős szerepet játszott a község életében, általa jelentősen fejlődtek a kultúrprogramok, jelentős szerepet vállalt a testvérvárossal(Soltvadkert) való jó kapcsolatok fenntartásában, egyszóval Sarmaság előrehaladására törekedett. Az ön állitása szerint Dombi Attilla 12 év leforgása alatt a falu lakosságanak a 75%-n segített, szerintem ez 1 vicc, maga túlságosan elfogult . Dombi A. csupán saját érdekeit tartotta szem előtt és a faluért 12 év alatt semmi érdemlegeset nem tett, sőt rengeteg embert kihasznált és átvert. Az én véleményem szerint
  az önök pártja még hosszú évekig domináns marad, mivel az önök felsőbb köreiben csupán értelmiségiek szerepelnek, az MPP-ből jelenleg ez hiányzik azonban az idő teltével ez orvosolható, persze ha a párt talpon tud maradni és nem fog felbomlani. A helyzet, hogy a jelenlegi helyzetben a MPP rendelkezik viszonylag elfogadható jelölttel, ellentétben az önökével aki 1 bunkó!

 • XYZ szerint:

  En csak azt tudom mondani mindenkinek, hogy nezzen melyen magaba es valaszhat egy eros, multtal rendelkezo( 18 eves ) RMDSZ es egy sz…. pelenkas MPP kozott…elvegre megadatik a VALASZTAS LEHETOSEGE!
  Ami pedig a melyen tisztelt Tokes puspok urat illeti jobban tenne ha predikalna mint politizalna, mert ahhoz talan jobban ert, vagy modjam azt hogy ahol osszekeveredett a vallas a politikaval ott abbol soha jo nem sult ki.
  Nekem K. Otto az MPP polgarmester jeloltje jo baratom, de kerdem en tole ,hogy hol volt amikor az RMDSZ elovalasztas zajlott, ha valtoztatni akart miert nem jelenkezett akkor, mint minden mas rendes ember, hisz meg akkor az RMDSZ szineiben pompazott. …megmondjam mert be volt tojva hisz mindenki fogadott volna a tuti befutora(a KFT vezetore), es most azt remelik hogy Dombi konnyu preda lesz szamukra, de kedves MPP-ek tudjatok meg hogy a Dombi hatanal egy eros RMDSZ all amit nem hagyunk olyan konnyen legyozni. Hajra RMDSZ.! Hajra Sarmasag.!
  U.I. Jobban tennetek ha nem Dombit es a tobbi RMDSZ-est szekalnatok hanem a ti embereiteket mutatnatok be, vagy mar ugyis megvan mindenkinek a velemenye arrol aki eveken at az RMDSZ veret szivta es most hirtelen MPP part elnok lett!(nekem is megvan a magam velemenye)

 • Nyilaskereszt szerint:

  Kedves Figyelő!
  Hogy fogjunk össze a “rábatolvaj” Dombi élén a maffiózók ellen mikor ő maga is az ==)))))) ???? annyiban jó lenne a falunak, hogy azokat a rábákat ellopdosná, amelyek áthaladnak a falun és jelentősen veszélyeztetnek minket és gátolják a közlekedést. De ezért nem fogjuk megválasztani :)) … amúgy Dombi vezetésével holnap megjelennek a harckocsik az utcákon 😀

 • Lúdas Matyi szerint:

  Előbújtak!
  Mint eső után a gomba, úgy bújnak elő a dombi-udvarház fogadott házi propagandistái. Régen Csau tartott ilyenekek önfényezés céljából pl. C.V. (WC) Tudor, mikor látta, hogy a popor kezdi megelégelni a kondukátor félreszólásait, nyelvbotlásait, baromságait, egyuttal analfabétizmusát. Amiről emlitést tesznek, az tényleg megtörtént: Bányatelepi Református Templomban az analfabéta dombi, megfeledkezve a szentelt helyhez illő beszédmodorról, a mások által (D.T) legépelt szöveget nem tudta elolvasni, és költői kérdéssel a közönség, D.T. és gondolom az Úr felé fordulva kérdezi: “…mi a tököm van ide írva?…” Bocsánat, de csak idéztem dombitól
  Hajrá dombi???
  Aki ezt mondja az talán nem tudja, hogy többszörösen elitélt emberről van szó?
  Ha egyetlen jelölt lenne, akkor sem kellene! Röhögni fog a világ rajtunk, ha elitélt lesz a polgármesterünk. Lopott!!! Kétszer kapták el hajtási nélkül! A munkakönyvét az a bizonyos “J” betű ékesíti! Ilyen ember kell nektek a falu élére?
  Ha jót tett az “áránzsálásokkal”, meg a “pilákkal”, meg elintézte a “verifikálást”, megkapta érte a kemény pénzt! Senki nem maradt adósa, neki viszont rengeteg adósága van! Ilyen az ideális polgármester?
  A felsorolt vállalkozók szerinted mért nyomják előre dombit? Nem ebecóék sorakoztak fel mögé, hanem dombit nyomják előre! Miért? Személyes számitás és érdek! Azt gondolják, hogy majd csurran és cseppen az Uniós pályázatokból! Ha dombi mégis pgm. lessz, mit gondoltok, nem a saját kis vállalkozását fogja lenditeni? Le se sz….r majd titeket! Analfabéta lenne, ha nem ezt tenné! Még súgok valamit tisztelt informált barátom: nagyon sokan a párt kedvéért csak álbarátai most még a dombi gyereknek, tanácsosjelöltjeitek között is van sok, aki nem fog rápöcsételni!
  Azok az emberek, akik Ágostonnál, meg a többinél dolgoznak , keményen dolgoznak, sokszor aprópénzért, sőt ebecónál hónapokig ingyen. Tisztességes munkásemberek, és nem rabszolgák, még akkor sem, ha soxor annak tartják őket a vállalkozók! Hadd mondjak valamit: a munkások kezét sem fogja majd senki a pöcsételésnél.
  Sarmaság élére olyan ember kell, mint dombi???
  Ez a te személyes véleményed! De hadd mondjak valamit erre! Bizzátok csak el magatokat azzal az ezer emberrel, aztán essetek pofára június elsején.
  Hajrás Sarmaság! Hajrá Sarmaságiak!

 • figyelo szerint:

  Bizuk Sarmasagi emberekre a szavazast en azt mondom es majd junius 1sejen meg latjuk h mi lesz;) en csak azt mondom h ha az mpp csoda folytan kijonne akkor honnan lesz penz a falu fejlesztesere a perselybol :)) majd tokes laszlo fogja felaldozni a perselypenzt….ezt erossen ketlem 😛 de az rmdsz nek mar epp eleget koszonhet a falu az megint mas h nem lett befejezve vagy neki sem lett fogva de az rmdsz elkuldte mindig a penzt !!! en szerintem akkor is dombi attila lenne az alkalmas a polgarmestersegre …hajra RMDSZ, hajra;)

 • cezar szerint:

  100% -an igazat adok nyilaskeresztnek. Dombi sajnos tenyleg egy bunko, altalanos muveltseg valamint megjelenes nelkul. O sajnos egy nagy paraszt. Egy ket zulottebb ember lelki eleteben biztos O a nagy meno, de kultur teren, ami velemenyen szerint nagyon fontos egy polgarmesterjelolt eseteben o egy nagy zero. Dombira szerintem csak az o kaliberu nagy okrok szavaznak, felek , hogy ettol tobb lesz a faluban. Megemlitenem azt, hogy egyik polgari partot sem vedem, a masik jeloltet nem ismerem annyira, de egy retardalt maffiozo bunkotol csak jobb lehet.

 • Unicum szerint:

  Igazad van! a kozseg nagyon szepen koszoni de eleg volt mar beloletek es nagyon szepen koszoni nektek szamos utca lakoi azt hogy esozeskor meg mindig derekig jarhat a sarban. Amugy kerdeztetek-e dombit, aznap a templomban hogy mi is volt az a nehezen kiolvashato szocska, ami az RMDSZ polgarmesterjeloltjet diplomata beszedre kesztette? ,, Hu bazeg! Mi a f….m van ide irva”? Tobb raba tunt el, mint 4 eve! Tobb Unicumot iszok a teraszon mint 4 eve! Nagyobb a sorhasam, mint 4 eve! Tobb kurvam van, mint 4 eve!

 • Lúdas Matyi szerint:

  Hello, remélem zavarok! 🙂
  XYZ mondja:
  “Ami pedig a melyen tisztelt Tokes puspok urat illeti jobban tenne ha predikalna mint politizalna, mert ahhoz talan jobban ert, vagy modjam azt hogy ahol osszekeveredett a vallas a politikaval ott abbol soha jo nem sult ki.”
  Jól van vazze! Megmodtad a magadét a püspöknek! Tökös vagy, de hadd nyissak egy picit a látókörödön, ha van olyan. Tőkés hagyja abba? Rendben, de akkor hagyja abba Lucza is, Szőnyi is, és korábban Fehérvári is! Ja és ezen kívül Lukács esperes is, sőt a zilahi esperes (Szilágyságban olvasom indulását) bele se kezdjen, de ez semmi: hagyja abba Sógor Csaba is! Nem tudom észrevetted-e? Három erdélyi Európai Parlamenti képviselőnkből kettő (azaz KETTŐ) VALLÁSOS EMBER, sőt, egyik pap, a másik püspök!
  Ne foglalkozzanak a politikával?
  Rendben, de akkor DT is maradjon az iskolapadok között, a vállalkozók a mocskos kis üzleteiknél, a doktornő a recepteknél, a bankosok a pénzszámolásnál, a farmosok a tehén s…. énél, ( jó tőgyénél)
  stb. Ki maradt még? Politizáljanak a kútfúrók és a vadászok, az csak hétvégi foglalkozás. Legyen a polgármester egy bűnöző, elitélt maffiózó! Ez a tuti.
  Ilyen Sarmaságon akarsz élni kedves szellemileg korlátolt polgártársam?
  Szükség van az értelmiségre Sarmaságon is! Válasszátok őket, ne hagyjátok ebek harmincadjára a községet! Privatizálni akarják a Polgármesteri Hivatalt! Lassan kiszorítani a gondolkodó embereket!
  Ne hagyjuk! Küzdjünk a községünkért!
  Hajrá, Sarmaság! Hajrá, Sarmaságiak!

 • Excalibur szerint:

  Üdv! Azt szeretném megkérdezni Lápi szenátor úrtól, hogy az előválasztások alkalmával mért nem állt ki a testvére mellett, ha annyira szapulja Dombi Attilát ???

 • Vélemény szerint:

  XYZ gondolom lapitottal 89 decembereben. Akkor is ezt mondtad volna?

 • pártatlan szerint:

  Fésűs Éva: Tulipán

  A tulipánon átsütött a nap,
  ráhullt a hajnal drága fényesője
  s a rózsás árnyat úgy ernyőzte szét,
  hogy fellobbant a pázsit selyme tőle.

  A méhecskedongásos kert ölén
  pirosan izzott melegmézű kelyhe,
  ágaskodott a boldog tulipán,
  hogy még jobban az ég felé emelje.

  Úgy éreztem, felém is integet,
  amint a rezgő szellő simogatta,
  elég magasra tartom-e szívem,
  hogy átsüssön az élet fénye rajta?

  „A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják.”
  Nos, embertársaim ne üljetek fel mindenféle ócsárolásnak,rágalmazásnak!Úgy látom sehová nem vezet ez a sok változást akaró ,,jó szándékú,, ember sem egyik sem másik pártja.Mivel egy a szülőföldünk a céljunk is közös kéne legyen.Ez lenne a változás,egyiket a másik ellen fordítani?Még egyetlen embert sem hallottam az ellenzékből az MPP-és felvonulást illetően ócsárolni!Ezt nem mondhatom el fordítva is,sőt…még fel sem vonultak,de már a sok nyíl elindult ellenük,ami kitudja mikor és hol áll meg.Most már sokallom azt,hogy állandóan az RMDSZ-szel példálózgatunk,inkább foglalkozna mindenki a saját kis pártjával.Nem feltétlenül az a biztos befutó ,aki a legjobban tudja megalázni,sárbatiporni a másikat…és miért teszitek mindezt?-hogy minden román párt hasukat fogva röhögjön rajtunk??????Szégyen a magyarságra nézve!!!!!!!!!!!!!!Ez nem azt jelenti,hogy egyetértek a jelenlegi RMDSZ jelöltjével,de kérem ne vegyünk mindenkit egy kalap alá!!!Próbálják elhatárolni magukat a személyeskedésektől,az illetlen szavaktól.Miért nem próbálkoznak az arany középúttal?Sajnos megtalálták a megfelelő időt egy új párt megalakulására….vagy talán elkéstek vele?Mindkét részről csak azt látom,hogy a személyes bosszúvágy fűti őket,semmivel sem különb az egyik párt megalakítója a másik párt jelöltjétől.Szerintem többet foglalkozik az MPP az RMDSZ-szel mint az utóbbi az előzővel.Ez még nem tünt még fel senkinek?Érdemes lenne más szemszögből kampányolnia az MPP-nek,nem az RMSZ lejáratása legyen a fő kiindulási pont.Számomra ez egyáltalán nem vonzó!Talán ha minden marad úgy ahogy van nem lenne ez az újítás,nem lenne ennyi ellenségeskedés.A többség úgy döntött,hogy új polgármestert akar,senkit nem fenyegettek meg,nem kötelezték az egyik,vagy másik megszavazására.Majd meglátjuk ,hogy ha megválasztják mit produkál.Előbb-utóbb úgy is kibújik a szög a zsákból!

 • Valaki szerint:

  Excaliburnak!

  Lápi szenátor a testvérére szavazott az előválasztások alkalmával. De ez szerintem nyilt titok…
  Mi ez, ha nem kiállás a testvére mellett?

 • Névtelen szerint:

  ,,A többség úgy döntött,hogy új polgármestert akar,senkit nem fenyegettek meg,…” – ezt komolyan is gondolod pártatlan?

 • pártatlan szerint:

  Komolyabban mint az aki ilyet írt:,, a vállalkozók a mocskos kis üzleteiknél, a doktornő a recepteknél,,-ezek szerint az mpp tagjai között lévő vállalkozók is mocskosan üzletelnek?Miért személyeskedtek,általánosíttok.Ezzel megbántotok olyan embereket is akik nem hibásak mások bűneiért.Fejezzétek már be ezt a sok rágalmazást,sértegetést.Én is szavaztam és minden rendben zajlott!Ez csak egy újjabb vád!

 • Névtelen szerint:

  Szerintem a fenyegetőzések reálisan megtörténtek, nem puszta vád. Ez van, ha hiszed ha nem…
  Nem akarlak meggyőzni vagy ilyesmi, de ha akarod rákérdezek a többiekre: tud- e valaki erről többet mondani?

 • pártatlan szerint:

  Mindenkinek saját megyőződése van ,én nem tapasztaltam ilyesmit,és az az igazság el sem hinném !Ez van ,ettől még nem fogom más szinben látni a világot!Sajnálom!

 • Névtelen szerint:

  ,,Bizuk Sarmasagi emberekre a szavazast en azt mondom es majd junius 1sejen meg latjuk h mi lesz;) en csak azt mondom h ha az mpp csoda folytan kijonne akkor honnan lesz penz a falu fejlesztesere a perselybol :))” – mondta itt valaki.
  Ez úgy értsem, hogy eddig az RMDSZ tartotta el a falut? Nélküle megállt volna az élet? Akkor, mi egyszerű lakosok ezek szerint semmit sem dolgoztunk az elmúlt 18 év alatt a falunkért? Csak és kizárólag az Rmdsz, azt is kizárólag nekünk? Nélküle éhen haltunk volna?

 • Névtelen szerint:

  Vagy pedig falut fejleszteni, csak és kizárólag a politikum által ,,adott” pénzekből lehet? (pld. utakat, sporttermet, stb.?)

 • pártatlan szerint:

  Soha nem fogja meggyőzni egyik sem a másikat!Hülyeség az egész politika,minél jobban belelendültök annál szennyesebbek,piszkosabbak lesztek!Hagyjátok az egészet,mert annál jobban örülnek minél inkább idegesítenek a szecskájukkal!!!!!!!!!!!!Egy igazi értelmiségi nem foglalkozik ilyen lapokkal!Én már be is fejezem….tegyétek ti is hasonlóképpen…és máris felülmúljátok ezt az egész társaságot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):))))))))

 • Névtelen szerint:

  Társaság alatt, az ide- idelátogatókat érted pártatlan? Akkor esetleg rád is vonatkozna az általad említett felülmúlás? Úgy jártál mint szegény Münchausen báró? Csak éppen a függőlegesen nem felfele irányba, hanem lefele nyomtad saját magad?

 • pártatlan szerint:

  Soha nem fogja meggyőzni egyik sem a másikat!Hülyeség az egész politika,minél jobban belelendültök annál szennyesebbek,piszkosabbak lesztek!Hagyjátok az egészet,mert annál jobban örülnek minél inkább idegesítenek a szecskájukkal!!!!!!!!!!!!Egy igazi értelmiségi nem foglalkozik ilyen lapokkal!Én már be is fejezem….tegyétek ti is hasonlóképpen…és máris felülmúljátok ezt az egész társaságot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):))))))))

 • pártatlan szerint:

  te meg úgy jártál,hogy elfelejtetted azt,hogy ez jó játék,csak a játékszabályokat én találtam ki:))))))))))))))))))))

 • pártatlan szerint:

  a járással kapcsolatban meg csak annyi,hogy ,,Addig jár a korsó a kútra míg el nem törik!!!!,,De most már tényleg lejárattad magad előttem!!Nem fogok ide járni többet, mert lépek:))))))))))

 • hazafi szerint:

  “Es akkor par szot Dombirol, lehet ot vadolni barmivel mert az a legkonnyebb , de azt az erdemet ugysem lehet elvenni tolle hogy sikerult a faluban egy ojan utokepes tenniakaro csapatot a hata moge alitania akik onzetlenul segitik a kozseget , ki mijen formaban tudja , es ha a kozseget segitik ezzel a benne lako embereket is , oket nem gatolni es ocsarolni kellene hanem amenyiben lehet tamogatni es segiteni.”
  Tyiha!!! Na ennek nyalas szaga van!!!
  Milyen poziciot igert nked ez az emberke?! Vagy csak magadat probalod meg fenyezni,hogy egy “utokepes””onzetlen” csapat tagja lennel???
  Ja igen a szo szoros ertelmeben utokepes-lasd a boxmeccset a “party”vegen vagy onzetlen-onzetlenul sajat maga malmara hajtja a vizet ugymint Dari Tamas-onzetlenul(kb.6~7ezer RON/ho-ert) megyei tanacsos,Dombi Attila-onzetlenul(kb2,5~3,5 ezer Ron/ho) polgarmester, a tobbiek onzetlenul(kb150Ron/ho)tanacsosok akarnak lenni!!!Ja es meg Dombi, Kenyeres Gyuszi es Ebe belterulette akarja nyilvanitani a telket,villanyt,utat akarnak,Dul&co(=Dari,Erdei,Dul,Dul)vadasztarsasagot,sajat vadallomanyt,halastavat a karierabol,Lucza parokiat,Boti tovabbi fekete bizniszt az internettel,szamitogeppel es papiraruval,Zsurzsan Zs. hasznalati jogot a blok elotti terre,stb.akarnak es tiszta szivbol es termeszetesen onzetlenul!!(elnezest kerek azoktol akik kimaradtak a felsorolasbol,de ha igenylik rolluk is ejthetek nehany szot az elkovetkezokben)!!
  Ebredjetek agymosottak!!!
  Csipkerozsikak nem Dombi az a szoke herceg aki csokjaval majd felebreszt benneteket!!!
  Na es,hogy meg sarmasag,75%nak segitett?! IGEN-megvalni a penzuktol!!!-hamis okmanyokhoz jutni stb!
  Hat ez a szent eletu emberke nem menjen am surun a templomba mert meg az az ujjonanepult telepi templom,ahol oly nagy szeretettel patyolgatjak(eggyesek),is raomolhat a fejere Isten haragjatol!!!
  Dombi Attila ! Nem felsz a Magyarok Istenetol,hogy karhozott,bunos,gyarlo emberi(?!) leteddel nemzetirtast kovetsz el?-Es te Dari Tamas! Aki perverz bosszuvagybol es gyarlo nyeresegvagybol kepes vagy szervezeted(RMDSZ) es honfitarsaid jovojet idegen kezre jatszani???
  Hogy merjuk meg ezutan gyerekeink,unokaink sorsat,tanitasat a kezedbe adni?!!
  En, a sarmasagi Magyar polgarok neveben, nemzetirtassal vadollak benneteket !!!

 • hazafi szerint:

  Es meg ezek utann Tokes Laszlot meritek kitamadni??
  Hisz neki koszonheti ez a klikk-bagazs,hogy ma 2008 majusaban RMDSZ-es S….t nyalogathat!!!
  ITT SARMASAGON nem Tokes Laszlo es nem is Marko Bela jelentkezett polgarmesternek! az o jovojuk eggyaltalan nem fugg a junius 1-i valasztasoktol, de a mienk annal inkabb!!!
  Itt nem a tulipan es a fenyo harcarol van szo,hanem a sarmasagi polgarok jovojerol!!!
  Hogy ma,sarmasagon,magyar polgarmestert valaszthatunk!? magunknak,hogy magyarul beszelhetunk es meg az is,hogy magyar iskolaigazgatonk(figyelem Dari Tamas)lehet az Tokes Laszlo Reformatus Puspok Urnak,es azon sok martirnak kik a verukent ontottak 1989 decembereben,koszonhetjuk! Ok vivtak ki nekunk ezt es meg sok mas ezer jogot,nem az RMDSZ es meg nem is az MPP!!!
  Ugyhogy figyelem ,szegyentelen magyarkodok,hogy hogyan is gyalazzuk hoseinket!!!
  Es ha mar megadatott nekunk ez a verrelaztatott kivaltsagos jog,hogy magyarok vezessek a magyarokat,hogy valasszuk ne pedig csak tudomasul vegyuk vezetoinket akkor hadd valasszaunk mar hozzank,sarmasag kozseghez illo,becsuletes magyar embert,akire tisztelettel nezunk fel nem pedig reszketve,felelemteli undorral pislogunk !!
  Ne vezessetek felre a nepet,hogy az MPP megosztja a magyarsagot es gyuloli az RMDSZ-t,hisz ezt ti is nagyon jol tudjatok,hogy nem igy van!
  vagy legalabb is sarmasagon nem!!!
  Az MPP megalakulasanak legfobb kivalto oka az RMDSZ-en beluli igazsagtalansagok voltak!!! Nem sertodottek, hanem a kozosseg sorsaert aggodok alakitottak meg az MPP-t mint egy biztos alternativat a tisztan latok es a demokraciat a szo szoros ertelmeben ertelmezok szamara!!!
  Azt is mondjatok mar el a Sarmasag kozseg polgarainak,hogy a megyei RMDSZ semmit nem tett azert,hogy ne egy “nemmagyar”,buntetett eloeletu,velejeig megromlott,hazassagtoro akarki,legyen a biztos befuto az “elovalasztasokon”,Ez Koszonheto Dari Tamas megyei kepviselo urnak is aki,ugyanugy mint az egesz kozseget,feletteseit is orranal fogva vezette,dizshimnuszokat zengve eme egyenrol!!!_Koszonet D.T.!!!
  Hogy az emberek valtozast akartak!!!
  OK! Volt meg nehany becsuletes ember azon a listan!!!-Ok igazan tenni is akartak valamit,hisz megmerettetek mint tanacsos jeloltek is!
  de a nagy D.A az nem!!! hisz biztos volt a gyozelmeben!!!
  A gyalazas,mocskolodas,hazugsag,felrevezetes,megfelemlites erejeben hitt,es igaza volt!
  Igy meg lehetett nyerni az elovalasztasokat!!!
  Na akkor kerdezem en,miert eri kritika az MPP t,hogy mocskolodva kampanyolnak???-Azert mert van merszuk mindezt kimondani(megha allnevek moge bujva is-ami kotelezove valt,hisz ellenorok hada jelent meg cegeinknel,fenyegetesek,szitkolodasok aradata erte csaladtagjainkat-kulturankat,vallansunkat)!
  A Kampanyteknikat tolletek tanultuk,csak mi a kesz tenyek tiszta feltarasaval,szulofoldunk szeretetevel es Magyarsagunk buszke vallalasaval tesszuk ezt,vezetve egy olyan ember szellemetol mint Tokes Laszlo a Magyar nep eggyetlen elo hose!!!
  Sarmasag kozseg polgarai! Valasszatok a szabad magyar beszedet,a tiszta demokraciat,az arulok es gonosztevok nelkuli holnapot,a MAGYARSAGOT!!!
  Isten Ald Meg a Magyart!!!
  Hajra Sarmasag!Hajra Sarmasagiak

 • hazafi szerint:

  Bocsi de ezeket a hozzaszolasokat attirtam ide,mert ebbe a gondolatmenetbe is beleillik,no meg belefaradtam az irogatasba :)!

 • hazafi szerint:

  Idezet:“Es akkor par szot Dombirol, lehet ot vadolni barmivel mert az a legkonnyebb , de azt az erdemet ugysem lehet elvenni tolle hogy sikerult a faluban egy ojan utokepes tenniakaro csapatot a hata moge alitania akik onzetlenul segitik a kozseget , ki mijen formaban tudja , es ha a kozseget segitik ezzel a benne lako embereket is , oket nem gatolni es ocsarolni kellene hanem amenyiben lehet tamogatni es segiteni.”
  Tyiha!!! Na ennek nyalas szaga van!!!
  Milyen poziciot igert nked ez az emberke?! Vagy csak magadat probalod meg fenyezni,hogy egy “utokepes””onzetlen” csapat tagja lennel???
  Ja igen a szo szoros ertelmeben utokepes-lasd a boxmeccset a “party”vegen vagy onzetlen-onzetlenul sajat maga malmara hajtja a vizet ugymint Dari Tamas-onzetlenul(kb.6~7ezer RON/ho-ert) megyei tanacsos,Dombi Attila-onzetlenul(kb2,5~3,5 ezer Ron/ho) polgarmester, a tobbiek onzetlenul(kb150Ron/ho)tanacsosok akarnak lenni!!!Ja es meg Dombi, Kenyeres Gyuszi es Ebe belterulette akarja nyilvanitani a telket,villanyt,utat akarnak,Dul&co(=Dari,Erdei,Dul,Dul)vadasztarsasagot,sajat vadallomanyt,halastavat a karierabol,Lucza parokiat,Boti tovabbi fekete bizniszt az internettel,szamitogeppel es papiraruval,Zsurzsan Zs. hasznalati jogot a blok elotti terre,stb.akarnak es tiszta szivbol es termeszetesen onzetlenul!!(elnezest kerek azoktol akik kimaradtak a felsorolasbol,de ha igenylik rolluk is ejthetek nehany szot az elkovetkezokben)!!
  Ebredjetek agymosottak!!!
  Csipkerozsikak nem Dombi az a szoke herceg aki csokjaval majd felebreszt benneteket!!!
  Na es,hogy meg sarmasag,75%nak segitett?! IGEN-megvalni a penzuktol!!!-hamis okmanyokhoz jutni stb!
  Hat ez a szent eletu emberke nem menjen am surun a templomba mert meg az az ujjonanepult telepi templom,ahol oly nagy szeretettel patyolgatjak(eggyesek),is raomolhat a fejere Isten haragjatol!!!
  Dombi Attila ! Nem felsz a Magyarok Istenetol,hogy karhozott,bunos,gyarlo emberi(?!) leteddel nemzetirtast kovetsz el?-Es te Dari Tamas! Aki perverz bosszuvagybol es gyarlo nyeresegvagybol kepes vagy szervezeted(RMDSZ) es honfitarsaid jovojet idegen kezre jatszani???
  Hogy merjuk meg ezutan gyerekeink,unokaink sorsat,tanitasat a kezedbe adni?!!
  En, a sarmasagi Magyar polgarok neveben, nemzetirtassal vadollak benneteket !!!

 • nevtelen szerint:

  Ennek soha nem lessz vege? MIert az rmdsz emberit ovcsmaroljatok?mindenkinek meg kell adni a lehetoseget!!!!vagy nem?????????? D.A D.T es a tobbi kllikkese ahogy mondjatok nem ocsmarolnak beneteket ti miet teszitek??????????????remelem nyernek es bebizonyitjak minden vadatok ellentetet!!!!!hajra rmdsz

 • Nyilaskereszt szerint:

  Tisztelt Hazafi!
  Sokmindenben egyetértek veled, még ha fájó is, mivel nagyon szomorú ami jelenleg történik nálunk. A falu elitje és az RMDSZ is egy olyan személyt támogat akinek ugyszólván a családfája eléggé hiányos magyar viszonylatban! ROMÁNIAI MAGYAR!..DSZ………………mond ez számotokra valamit? vagy már mind romanizálodtatok?
  A cégvezetők, tanárok, orvosok és a község polgárainak 1 része(akinek nem inge, ne vegye magára!) puszta hatalomvágyból és miegymásból horgonyzott le D.A -nal. Az a szégyen, hogy azok akiknek manapság is jól megy és nem lenne okuk panaszkodni, ugy viselkednek, mint a dögkeselyűk, köröznek a leendő préda fölött, ahelyett, hogy megelégednének mindazzal amit az élettől vagy az Úristentől kaptak! Az ilyen személyek gátolják mihamarabbi fejlődésünket, mivel módjukban állna a falut erősiteni és támogatni, de nem teszik mert vakokka és bénákká teszi őket a saját érdekeik, ezáltal a tenni akaró személyeket sem hagyják érvényesülni!
  Minden olvasó figyelmébe ajánlom, hogy gondolkozzon el ezen: 18 éve alakult az RMDSZ, igaz? Tettek dolgokat és hoztak döntéseket, azonban sokkalta többet harcolhattak volna ki számunkra ha nem folytatják a megalakuvó politikájukat! Ez tény! Mondanék mégvalamit:a FIDESZ biztosan hatalomra fog kerülni és bizonyos, hogy napirendre fog kerülni a kettősállampogárság is, azonban ha egyáltalán az RMDSZ bekerül a parlamentbe, nem fog egyetértésre jútni a FIDESZ-el mivel erősen szocialista identitásu és az fog történni, hogy fújhatunk a kettősállampogárságinak az RMDSZ jóvoltából!( bár ne így történne)
  Továbbá gondolkozzon el azon mindenki, hogy ez a választás valójában nem szól másrol mint 2 polgármesterjelöltről, függetlenül attól, hogy az illető milyen párthoz tartozik a legjobb döntést kell hoznunk és félre kell tenni az ellentéteket, ugyanis falunk sorsáról, fejlődéséről van szó.
  Véleményem szerint Dombi nem képes és nem is szándékszik megoldani a község gondjait, ő és követői csupán saját érdekeiket kivánják hajszolni,
  ami a falu jelentős lemaradását idézné elő!

 • ÉVA szerint:

  Hajrá Marhák Pukkasztását szolgáló Párt!!!!!!!!!Külön gratulálok,hogy nem egy román pártot választottatok ki becsmérelni,mert akkor valoszinűleg álmotokban is bepisílnétek a félelemtől-node biztosan van bicskátok amivel megvédjétek magatokat,de legalábbis egy csomó szószátyár aki igazán mindíg megválaszolja a tutit.Látom tudtok utolsókból elsőt csinálni,megy ez nektek,mint a karikacsapás-ja külön csapásnak vélem a mai időjárást-hát nem veszitek észre még a ,,fennvaló,,sincs veletek!!!!!!!!
  A fő célkitűzésetek a konfliktusteremtés-mert igazából minden szavatokkal egy másik magyar pártot támadtok saját céljaitok megvalósításához-ebből következik,hogy tényleg ideális jelzőt találtak rátok ,,Sértődöttek pártja,,-nézzük csak a célkitűzéseiteket!Hoppá-olyat nem találni ezen az oldalon,de még egy jóindulatú vén kecskét sem aki csitítaná az állapotokat,sőt még ő csiholja a tüzet-nehogy megégjen a tűz mellett !!!Aki beleírta azt a szót,hogy TISZTESSÉG a fenti cikkbe ,annak fogalma nem volt arról,hogy mit jelent!!Most elmagyarázom kelmednek:tisztesség-valakinek megbecsült volta,illő magatartás,becsületesség-kérdem én mindezek magára illenek?Bezzeg a válsztás szabadságát is feldobjuk reklámnak-csak ez már egy kicsit elcsépelt nem fedi a valóságot-mit választani?mi helyett?választani egy pletykákból álló pártot,aki folyton támadó állásban van?Vissza az agarakkal a fenyőfa virágzó évszaka átmenetileg szünetel-ha nem vették volna még észre TAVASZ VAN!!!!!!!!!!!!

 • Nyilaskereszt szerint:

  Tisztelt Névtelen!
  DT. DA. és követői nem fogják bebizonyitani a vádakat amit ellenük emeltek az emberek”””” Nem normállis dolog az hogy 1 műveletlen bunkó foglalja el Sarmaság trónját, főleg úgy hogy élete során semmit nem tett ezért a közösségért, mármint pozitív értelemben! Tegyük csak fel a kérdest vajon a tűzoltói fizetéséből van mindene amilye van? A lényeg, hogy mindent amit létrehozott mások átveréseből szerezte……mert erre épült az élete…
  Ne mondja senki, hogy most mennyire megváltozott és az ehhez hasonló baromságok…és kérdem tőled, tőletek, hogy adhatnánk meg a tisztességes sarmasági emberek neki a lehetőséget? Szóval adjuk meg számára a lehetőséget…….hogy ott folytassa ahol abbahagyta?…..továbbra kifosszon bennünket csak most sokkal nagyobb mértékben, elvéve mindazt amit az Unio biztosít számunkra. Nem tudlak megérteni titeket Dombi rabszolgáit! Ti tényleg tojtok a falura és mindenkire””””’…… Azért csak ne bizzátok el magatokat mert az MPP- jelöltje legalább tud olvasni és szerintem azért ez még számit az embereknek, de ha mégse akkor megérdemli a falu, hogy tönkretegyék!

 • Lúdas Matyi szerint:

  ÉVA !
  Nem látod a tulipántól a fenyőt !!!
  Tavasz van, mégis a tulipánok már rég elhervadtak! A fenyő számára nincs olyan, hogy “átmeneti”!
  A fenyő örökzöld !!!
  Konfliktus? Az már rég megteremtette az rmdsz az előválasztáson, aminek eredményét le akarjátok nyomni a torkunkon. Ezt kussolva fogadjuk el, és lapítsunk, csak azért, mert az rmdsz egyeduralma veszélyben van? Azt lesheted! Történelmi lehetőséget nem szalaszt el senki, csakazért mert ÉVA azt mondja!
  A választás sabadságát biztosítjuk! Igen! Már nem csak szavazni, pöcsételni lehet, hanem VÁLASZTANI… VÁLOGATNI is! Erre varrj gombot! És ez nem olyan altatómese, mint az rmdsz-es “ernyő-egység”, meg más ehhez hasonló sületlenségek.
  Az emberek jövő vasárnap igenis VÁLASZTANI fognak.
  Ha nekik a tulipános dombi kell, akkor azt vigyék, és legyenek vele boldogok, de adjuk meg az esélyt az embereknek a választásra!
  Hajrá, Sarmaság! Hajrá, Sarmaságiak!

  U.I. Te mégis honnan tudod, hogy a fennvaló kivel van ??? Vagy ez csak egy gyenge időjárásjelentés akart lenni?

 • Jeanne D'arc szerint:

  Éva!
  Nagyon gyenge a hangulatkeltésed!
  1. Ha a marhákat pukkasztó párt az MPP, akkor te is annak, mármint marhának tartod magad, mert látom majd megpukkadsz az MPP-től!
  2. Kiderült az ég!!! Látod, Éva????? Peched van.
  3. Kik lennének a sértődöttek az MPP tagjai között?? Felsorolnál pár nevet??
  4. Tisztesség: erről inkább a rmdsz-jelöltjének szónokolj! Inkább tőle kellene számon kérned a tisztességet…Melyik jellemvonás illik rá???
  5. A választás szabadsága! Nem tudod felfogni mit jelent?? Elmagyarázom: a komcsi időben volt a román kommunista párt. Mindenki arra szavazott. 1989 után, a RKP feloszlott és lett sok különböző nevű párt.
  Ezek közül választottál eddig. Szabadon… Ezután is azt kell tenned: szabadon kell választanod.
  6. A fenyőfaágak végei gyönyörűen zöldelnek, a kertben lévő tulipánjaimra pedig csak a hervadozó, száradó levelek emlékeztetnek. A tavasz nem szereti a tulipánt: alig ad neki pár napot és elhervasztja….:D

 • ÉVA szerint:

  Most melyiket válasszam Lúdas Matyi hurrogását,vagy a méhek rajzásához hasonló Jeanne pontjait ami kommunista szagú:1,2,3,4,5,6 ?Jobban tennétek,ha saját kampányotok pontjait vázolnátok fel!!!!!!!!!Elfelejtették,hogy a fenyőfák mindíg a tüzön végzik?legyen az dísz,bútor,tüzelőanyag stb…:))))))))))))))))))))))))

 • ÉVA szerint:

  Régi szlogen a 89-es esemény,valami újabbat ha lehet!!!Hol voltatok az előválasztás előtt-talán mindannyian a tulipán pénzén virítottatok kedves Jeanne és Matyesz??Nagyon gyanus,hogy igen?Miért nem indítottatok akkor valakit???????Talán most nem lennének ellenetek ennyien,a sértődöttség rátok ragadt,ezt már semmi nem moshatja le rólatok,még a fenyőfa szirup sem!!!!!!!!!

 • ÉVA szerint:

  ,,Történelmi lehetőséget nem szalaszt el senki, csakazért mert ÉVA azt mondja!,,-szépek leszünk beírjuk magunkat a románok történelmébe úgy,hogy 2oo8-ban széttépték egymást a magyarok!!!!!!!!Ez a ti újdonságotok,újítani kívánó pártotok!!!!!!!!!!Nahát ez tényleg szép történelmi esemény lesz!Gratulálok!!!!!!!!!!

 • ÉVA szerint:

  Mi van talán imádkozni mentetek??????????Fontos hallgatnivalótok támadt????????????????

 • ÉVA szerint:

  ,,Ha a marhákat pukkasztó párt az MPP, akkor te is annak, mármint marhának tartod magad, mert látom majd megpukkadsz az MPP-től!,,-sajnálattal közlöm,hogy nem magamat tartom marhának,hanem mindazokat akik egy olyasmibe hisznek aminek nincs múltja , jelene sem jövöje!!!!!!Nem pukkaszt az mpp,mert inkább sajnálom őket: “A kutya nagyon okos állat. Nagyon sajnál, amiért olyan sok levelet kapok; ezért próbálja mindig megharapni a postást.” (Albert Einstein)Valahogy ez rátok jellemző!!!!!!!!!!!!

 • Nyilaskereszt szerint:

  Kedves Éva!
  Manapság is olyan érzése támad az embernek, mintha nem képviselnének minket magyarokat a román parlamentben, és szerintem még rajtam kívül még sokan gondolják ezt”” Légyszíves, ne magasztald annyira az RMDSZ-t ugyanis őket azért választottuk, hogy megtegyenek mindent értünk és nem pedig azért, hogy az erdélyi nép által óriási vagyonra tehessenek szert….Markó és bandája……..milliárdos értékű villakat építettek….megéri képviselőnek lenni! nem igaz? A nagy RMDSZ annyira se méltatta a magyarságot, hogy legalább szót emelt volna a március 15-i magyarveréssel kapcsolatban, vagy egyáltalán megprobált volna a márciusi magyar ellenes román tüntetés ellen tenni valamit, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok elve alapján……..valószínüleg nem is tudnak ilyesmiől……..ezek a te hőseid akik kivülállóként viselkednek ha saját nemzetükről van szó? Ha fordítva lett volna Magyarországot a kisebbségi jogok megsértése alapján beidézte volna az ENSZ’
  Abban igazad van, hogy az MPP nincs múltja azonban jelene és jövője még lehet! Badarság részedről előre leírnod 1 frissen alakult pártot, annak idején az RMDSZ-nek sem volt túl rózsás a helyzete 89-ben és azt követően de ti már annyira elfoglaltak vagytok az MPP multjával és jövője, hogy elfelejtettétek a saját multatokat! Te valószinüleg valami mágikus erővel bíró személy vagy sőt valóságos látnok, azt is látnod kell, hogy a 2 párt közötti versengés mindkét félben eősíti majd a tettvágyat, mert a konkurencia erre készteti őket, mégha a parlamenten kívül is lesznek! Ebből a rivalizálásból alakult pl ez a blog is és itt vitatkozunk egymással, a magyarság sorsáról beszélve, hogy mi lenne a jobb.
  A románok amugy is már rég röhögnek rajtunk mióta a ti pártfogóitok a piszkos komcsik(MSZP) felbújtására 1 nemzet megtagadta saját magát(2004.december.5) és mióta Medgyessy Péter és az RMDSZ több képviselőházi és szenátusi vezetője is december 1 (2002)A.Nastaseval concitott és gratulált neki amiért sikeresen megszerezték ERDÉLY-t………aznap hivatalos gyásznapot kellett volna tartani, Medgyessyt és az RMDSZ- tagokat meneszteni”””
  Tudod az a szégyen, hogyha továbbra is hagyná az erdély lakosság hogy ezek a beszari nyulak képviseljék a magyarságot!

 • ÉVA szerint:

  ÉLJEN AZ ROMÁNIAI MAGYAR DEMOKRATA SZÖVETSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ÉLJEN MARKÓ BÉLA!!!!!!!!!!ÉLJEN!!!!!!!!!!ÉLJEN!!!!!!!!!!ÉLJEN!!!!!!!!!!!!!!!

 • egy fenyo elleni ember szerint:

  a fenyo es a tulipan
  irta ismeretlen

  Jon a nyar , sut a nap , elrohad a fenyo ,
  A tulipan pedig egyre csak no.
  No , no ,a tulipan mert o a nyero,
  Elrohad a fenyo ,
  A TULIPAN A NYERO

  VEGE

 • spy szerint:

  mindenki figyelmèbe!
  Kurvabol lessz a legjobb feleseg!!!!
  Rablobol a legjobb rendor!!!
  es meg fojtathatnank, fugetlen vagyok mindket parttol de ezt a dolgot bizzuk magunkra a tobsegre akarki is all a falu elere az eredmenyeket kell nezni, nem a modszert h hogyan es mikent tortentek es tortennek dolgok, ha fejlodesnek indul a falu nem szamitnak a modszerek csak eredmeny legyen.
  Gyozzon a jobbik, vagyis Erosebb kutya baszik!

 • nevtelen szerint:

  Ugy tunik, hogy ez az MPP-s blog szinte teljes egeszeben Dombirol szol. Csak nepszeru lehet ez az ember, ha mindenki vele foglalkozik.Valamit csak csinalt az elmult X evben, ha olyan jol ismeritek az elettortenetet. Mit csinalt a masik jelolt amig RMDSZ szinekben pompazott? Rola senki sem tud sem jot sem rosszat? Miert? Talan mert o sem tett meg semmit a falu erdekeben. Ha mar MPP blog nem illene inkabb a ti jelolteteket magasztalni es nem masokat ocsarolni? Habar az is igaz, hogy a legjobb vedekezes a tamadas!

 • legyen jovod szerint:

  ha ket part van egyet valassz.
  az rmdsz-t, hogy legyen jovod.

 • Blackadder szerint:

  “18 éven aluliak számára a bejegyzéseim megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott”

  First off all,
  mindenkit udvözlök…
  előszőr irok de nem utoljára…

  Nem megerősittet forásból tudom hogy az az RMDSz nem bizza a véletlenre. A kovetkező (4 ev mulva) esedékes polgármester jelölt, bizonyos K. Gy., alias “Suncse” lessz mert nagyon sok mindenkinek segitett Sarmaságon, főleg dizel autó tulajdonosoknak, ezt még most százalékben az RMDSz nem tudta kifejezni de már dolgoznak rajta.

  All the best !

 • ÉVA szerint:

  szegény K.Gy hát az meg mit ártott nektek ????????????Névtelennek mindenben igazat adok!

 • favago szerint:

  Latatok?latatok? Megcsinaltuk!!!! Hany oto vot mama sarmasagon??? sok tobbmind 80 nem min a multko nektek!!!
  Meg nem ojan szar regik mind a MP3-e!!!
  Latatok,mik mive jartun es hanyan?-ezek vagyunki mik es mind mind Dombie votuk ott! mama mik votunk az apacsok tik meg a szopacsok!!
  igaz eva?
  Te csak jo csaj lehetsz,ha mivelunk vagy!!!
  na ezt kapjatok ki,vagy inkab be marha mp3asok!!!

 • Blackadder szerint:

  “18 éven aluliak számára a bejegyzéseim megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott”

  Hát favago, én aszthittem vicc mikor hallotam mire készűltök, de örülök neki. Ezt jól megcsináltátok…

  P.S.
  És te milyen ótóva vótá ? De minek vót ott mamád is ?

 • favago szerint:

  milyen kozod van hoza?
  lehet hogy sok otava votam ot? vagy vot soferem is! akko meg mivan!
  mijen bajod van a mamama? dogojj meg mp3!

 • Fekete ej szerint:

  SZoval AZ egesznek semmi ertelme amit ti csinaltok! ezzel meggyulolitek egymast!a faluban mar mindenki csunyan nez a masik part tagjaira vagy szimpatizansaira.SZERINTETEK MIT ERTEK EL EZZEL?arrol h dombi attila kicsoda mindenki tisztaban van, amik itt elhangzottak azok igazak, ezt mindenki tudja, s nincs mit reszletezzek.a masik partrol nem sokat tudok

 • Fekete ej szerint:

  …de szerintem tobbet tenne mint az RMDSZ, utobbinak fontosabb a ami a zsebukbe megy, mint a falu sorsa es fejlesztese.szamukra sarmasag egy nagy…jol gondoljatok meg kire szavaztok…a sorsotok es a jovotok a kezetekben van!

 • Sarmasági egyén szerint:

  Istenem! favago de “furán” beszélsz… már nem azért mondom, de mielőtt ilyen blogokba írogatsz legalább helyesen írj! Röhelyes vagy. Csak röhögteted magad.

  Amúgy én nem értem, hogy ha valaki ír ebbe a blogba, miért nem vállalja fel önmagát? Talán jobb inkognító maradni? (tisztelet a kivétel)

  Remélem, majd minden helyrezökken. És a falu nem fog így ellenségeskedni. Nem lenne jó, ha mégjobban széthúzna a már amúgy is széthúzott nép. Egyik párt oldalán sem állok. (még)

  u.i:

  Csak azért nem írom ki a nevem mert szerintem furcsa lenne nektek, ha egy olyasvalaki írna ide ebbe a blogba, mint én. Köszönöm.

 • ÉVA szerint:

  Említsétek már meg az MPP-és klikket.Szerintetek kik a tagjai???????Ők miért nem jönnek szóba??????Talán ,mert magáról nem szokott írni senki.Tudjátok ,hogy van a mondás a gerendával ,és a szálkával….

 • ÉVA szerint:

  Nyugodtan írd ki a neved,nekem nem lenne fúrcsa!!!!!!!!!!!

 • Sarmasági egyén szerint:

  Hát…lehet, hogy furcsa nem lenne, de elindítana egy újabb lavinát. Majd egyszer talán..

 • ÉVA szerint:

  Lehet favágó egy nyelvújító.Az biztos,hogy feldobta ezt a lapot,nyelvújításával!!!!!!!!!!!!!

 • Excalibur szerint:

  Kedves Sarmasági Egyén!

  ,,….mielőtt ilyen blogokba írogatsz legalább helyesen írj! Röhelyes vagy. ..”

  RÖHEJES…..<<< Így írják…

 • Adam szerint:

  Hat Eva! Sajnalom azt a bordat amit elvett az Ur,hogy meg alkosson teged!
  Uj nyelvre vagysz???-A kis kejjenc!Nyalni vagy nyalatni szeretnel vele???
  Csak vigyazz,hogy nehogy a nota szovege ervenyesuljon junius 1-e utan!
  Azaz: Nyaljuk az aszfaltot,
  a mezes madzag mar reg elfogyott
  de nyalni csak ugy lehet,
  ha elvezzuk az izeket!!!

 • Sarmasági egyén szerint:

  Kedves Excalibur!

  Akkor sem múlom felül favago-t. 🙂

 • ÉVA szerint:

  Honnan tudnád te azt,hogy nekem nincs meg minden bordám????Lehet buzi vagy??????????Nézz csak meg magad jobban mindenki magából indul ki ennyit a nyalásról!!!!!!!!!

 • ÉVA szerint:

  Június 1-én pedíg jobb lenne ha szüneteltetnétek az oldalt,mert nem lennék a helyetekben!!!!!!!!!!!!

 • Adam szerint:

  Szoke vagy? Vagy csak transvestita?!- Cak,hogy megertsd te is! Evat,Adam egy bordajabol teremtette az Ur-igy “babeste”-szoke transvestita -nyelvkedvelo baratom!
  Ja junius 1-en sem felunk a csunya szoros cukrosbacsitol!!!
  Es ne fenyegess avagy ne anyazz mert le kurvazlak!!!

 • ÉVA szerint:

  Csak,hogy megértsd te lágyagyú!!Nem vagyok nőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • ÉVA szerint:

  Mivan odatett az MPP,hogy mindenkinek megválaszoljátok a tutit és mindenkibe belekössetek!!!!!!!!!!!Ez aztán a szólásszabadság,meg az újítás!!!!!!!!!Mindenkit elhallgattatni,valami dúrvasággal!!!!Vaze vegyél szemüveget,mert rádfér nem látod ,hogy nem anyáztalak le !!!!!!!Vagy ezt is rámakarod kenni!!!Ezt már tényleg látja mindenki!!!!!!!!Ennyit a nagy MPP igazságról!!!!!

 • ÉVA szerint:

  Jah ajánlok egy jó gyógyírt a nyelvedre csak úgy“babeste”-kaparj össze három liter lószart ,két kanál tehénlepényt,füszerezd egy kis kanális léval és idd meg!!!!!!!!!Három nap múlva elmólik az MPP-lázad:::::::::)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 • Névtelen szerint:

  Te Éva, nem véletlenül Sólyom Évának neveznek?

 • Dombi szerint:

  Ne secaljatok evit, jo csaj

 • No limit...?? szerint:

  Hoppá-hoppá….:D:D:D

 • Adam szerint:

  Hello tokos Eva!!! Te ez a recept tenyleg bevalt nallad???De mit is kerdezek hisz Te is igy gyogyultal ki ez epelmejusegedbol!!!
  Ja Dombi-evi jo csaj?!-nem dobod be a kozosbe a cimboraiddal?!-vagy mar meg is volt?!-igy lehet szavazatokat gyujteni!!!

 • admin szerint:

  Ennél a topic- nál borzasztó módon elszaporodtak a nyomdafestéket nem tűrő megnyilvánulások egyes emberek részéről .
  Utolsó figyelmeztetés: aki nem hagyja abba az útszéli stílust, hacsak még egyetlen egyszer megengedi magának a luxust hogy a tűrőképességünket próbára teszi, ANNAK MINDEN EDDIGI BEJEGYZÉSÉT KÍMÉLETLENÜL TÖRÖLNI FOGJUK a blogról, ahogyan már megigértük!
  Előre is köszönjük a megértést.

 • fuggetlen szerint:

  En fuggetlen vagyok, mint ahogy a nevem is mondja, az MPP megalakulasa szerintem logikus kovetkezmenye volt az RMDSZ -en belul kialakult helyzetnek. Az uj part megalakulasaval megjobban ketteszakadt a sarmasagi magyar kozosseg, es a helyzet is sulyosabb lett.
  Nem tartok az RMDSZ-el es sem az MPP -vel, de az utobbi mara mar szimpatikusabb mint az elobbi. De a nagyobb baj meg ezutan fog jonni a parlamenti valasztasokkor, mert ha igy folytatodik a rivalizalas a 2 magyar part reszerol akkor nagy az eselye annak hogy nem jutt be senki aki kepviselje az erdekeinket mert a szavazatok megoszlanak. Ebbol az kovetkezik, hogy nincs ertelme annak hogy itt szidjuk egymast mert elobb vagy utobb ugyis osszekel tartanunk mert csak igy, kozos erovel tehetunk valamit a jovonkert.
  Es vegul, ha az ember lat es gondolkodik akkor nem szavaz egy olyan emberre mint dombi, mar csak szivessegbol sem ha elintezett neki ezt-azt.

  “Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit” es eszetek van hogy gondolkodjatok es megsem gondolkodtok.
  “De mikor eljo amaz, az igazsagnak Lelke, elvezerel majd titeket minden igazsagra.”

 • noname szerint:

  Egy ilyen viszonylag kis kozossegben,mint a mienk,ahol igen igen mindenki ismer mindenkit,neml lenne szabad partszinekben gondolkodni. Itt szemelyre kell voksolni, nem pedid partra. Nem azt kellene eldonteni, hogy mit iger,vagy mit tud nyujtani barmelyik part, hanem azt kell eldonteni, hogy melyik jelolt mire (lessz)kepes. Nem csupan szimpatiara kell alpozni, hanem jozanul kell eldonteni,hogy ki milyen kepessegekkel bir es hogy fogja venni az eleje gordulo akadalyokat.

 • fuggetlen szerint:

  Nem ertek teljesen egyet azzal amit az elobb irtal Noname. Pont azert, mert kicsi a kozossegunk kellene osszefogni, egy polgarmester jeloltet kellett volna inditani, egyik vagy masik part szineiben. Lehet indulni fuggetlenkent is, de szerintem egy fuggetlen polgarmester nem tud annyit elrni mint egy olyan amelyik egyik part tagja. (magyar partokat ertek ez alatt). A partrendszert nem most talaltak ki, ezert kellett volna osszefogni, hogy mindenki egy emberkent aljon ki egyik jelolt mellett mert akkor biztos a gyozelem. Es igenis megkel fontolni hogy egyik vagy masik part mit tud ajanlani, mert szeintem egy roman partot hidegen hagy az hogy segitsek a magyarokat kulturajuk es identitasuk megtartasaban.

  A kialakult helyzetert en szemely szerinte csak az RMDSZ-t hibaztatom, mert nem gondolkodtak elore. Nem vettek figyelembe azoknak az embereknek a velemenyet, akik nem tudjak azt elfogadni hogy egy olyan, az RMDSZ szineiben indulo “magyar” polgarmester jelolt vezesse majd oket ha megnyeri a valasztast akinek allitolag meg eretsegi diplomaja se nincs. En se turom! Igen fontosak a kapcsolatok is, hogy ki mit tudna tenni a kozsegert! De az MPP jeloltjenek a hatanal is van egy-ket komoly es okos uzletember, akik teljesen mas modszerekkel sokra vittek es akik nem alacsonyodnak le a Dombi es csapata szintjere, mert ok tudjak hogy ennel ok tobbet ernek. De fontos az is hogy egy polgarmesternek legyen diplomaciai erzeke is, helyesen tudjon beszelni es irni, es ha megszolal akkor ne szegyenitse meg azt a kozosseget amelyet kepvisel, szerintem ezek alapveto kovetelmenyek. Es az RMDSZ szineiben indulo jelolt nem teljesiti ezeket a felteteleket. Mert meg Romaniaban ellehet intezni dolgokat ugy hogy valakit elkudunk melegebb vagy hidegebb egtajakra, nem biztos h. mas europai unios orszagokban is mukodik ==> Biztos hogy nem mukodik!!!

  Es nehogy azt higyjetek hogy ha megvalasztjatok Dombit akkor Sarmasag a foldi paradicsom lesz, mert nem lesz.

  Azert ne szavazzon ra senki mert elintezett valakinek egy ket dolgot, biztos vagyok benne hogy levette o maganak a reszet, es ez a jovoben is igy lesz, ha polgarmester lesz ha nem, mert a penz nagy ur.
  El kell gondolkodni ezeken a dolgokon, es utanna racionalisan szavazni.

  “Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit” es eszetek van hogy gondolkodjatok es megsem gondolkodtok.
  “De mikor eljo amaz, az igazsagnak Lelke, elvezerel majd titeket minden igazsagra.”

 • fuggetlen szerint:

  En buszken, hangosan es felemelt fejjel akarom a jovoben mondani hogy sarmasagi vagyok es buszke akarok lenni a kozseg elso emberere es nem akarok szegyenkezni es halkan kiejteni azt a nevet hogy SARMASAG!!

  Azok akik igy ereznek mint en, azok az MPP jeloltjere szavaznak!

  “Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit” es eszetek van hogy gondolkodjatok es megsem gondolkodtok.
  “De mikor eljo amaz, az igazsagnak Lelke, elvezerel majd titeket minden igazsagra.”

 • regi ugyek szerint:

  a regi ugyekrol senki sem szol semmit,pedig ezek is fontosak.
  mint peldaul keresztes zoltan vagyis a “polgarmester”a polgarmesteri hivatalban minden helyet a rokonainak adott es nekik adott igazat.a sok talpnyalo is a valasztasok elott a polgarmester talpat nyalta , a valasztasok utan pedig mar dombit partoljak.az mpp csak egy parazita, amely csak azert alakult mert az rmdsz magyar megyei tanacstagot inditott

 • regi ugyek - új párt szerint:

  A parazita te vagy! Mégpedig a javából!
  A személyes, múltbéli sérelmeidből és jelenlegi gyűlölködéseidből táplálkozol, csak egyvalamit felejtesz el! Ha ezek már elavulnak, te is kimúlsz velük együtt… vagy lessz majd újabb gyűlölet és harag?
  Akiket átpártolóként megemlítesz, nem tartom gerinces embereknek, de a dolgok mögött látom a lekenyerezést, megfélemlítést, számítást, helyezkedést, stb. Aki Keresztes Z. mellől a Dombi pártjára áll saját magát minősítí!
  Ami az MPP megalakulását illeti: ha nem vetted volna észre (talán azért, mert csak a régi ügyekben vájkálsz) országos jelenségről van szó! Március 15.-e óta megszünt az egypártrendszer az erdélyi magyarság köreiben is, de ezt a magadfajta parazita nem is értheti.
  Majd június elsején megtudjuk, van-e szükség Sarmaságon politikai pluralizmusra, vagy sem. Tegnap úgy tűnt, hogy az emberek már nem félnek, és érdekli őket a saját jövőjük. Te is inkább a jövővel foglalkozz, és ne a régi ügyekkel!
  Apropó: Dombinak a régi ügyeit nem kellene újratárgyalnni?

 • fuggetlen szerint:

  Es az nem furcsa egy kicsit hogy a mulheti RMDSZ rendezvenyen csak Csongi arulhatott??? Egesz veletlenu Csongi nincs valamilyen rokoni kapcsolatban DOmbival? Miert csak o arulhatta a felvizelt soret, mikor meg van rajta kivul egy jo nehany boltos Sarmasagon?
  Ez nem furcsa nektek?? Mert nekem igen.

  Azt pedig nem tudom elhinni hogy csak Csongi akart arulni es mas pedig nem.

  “Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit” es eszetek van hogy gondolkodjatok es megsem gondolkodtok.
  “De mikor eljo amaz, az igazsagnak Lelke, elvezerel majd titeket minden igazsagra.”

 • fuggetlen szerint:

  Es ami a tegnapi MPP -s rendezvenyt illtei, sokkal szinvolnalasabb volt mint az RMDSZ-e. Csak Gratulalni tudok.

  Kivancsi vagyok hogy hol voltak azok a “hosok” akik fenyegetoztek hogy megfogjak zavarni a rendezvenyt,….. ugyanis en nem tudok semmit hogy valami incidens tortent volna. Most nem akarok a nyullal peldalozni amely elszalad ha egy kis zajt hall.

  Es kozben kiderult hogy Csongi felesege unokatestver Dombi-val. Hat ezert arulhatott csak o a rendezvenyen!!! Ha tevedek barki kijavithat.

  “Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit” es eszetek van hogy gondolkodjatok es megsem gondolkodtok.
  “De mikor eljo amaz, az igazsagnak Lelke, elvezerel majd titeket minden igazsagra.”

 • függetlenek szerint:

  Nagy örömmel töltötte el szívünket,és lelkünket az RMDSZ karaván látványa,hisz megmutatták egységben az erő,mindannyian összetartanak,és erősítik a pártot!!Ez az egység,összefogás,erő remélem elég ízelítőt nyújtott ahhoz,hogy mozgósítsák mindazokat akik a tulipán sorsát szívükön hordják!Ne feledjétek június elsején,hogy magyar elődeink,nagyapáink,édesapáink( és bízunk benne unokáink is )hűek voltak az RMDSZ-hez és nekünk is azoknak kell maradnunk!!!!!!!!Vasárnap igazolták jövőbe vetett hitüket,s azt hogy nem foglalkoznak politikai riválisukkalEgyütt képesek leszünk sikereket elérni!!!!!!!!Aki az RMDSZ-re szavaz a sikerre szavaz,aki pedig nem az ront a magyarság helyzetén!!!Mindenkit csak bíztatni,bátorítani tudok,hogy június elsején megmutassu szilárdabbak és erősebbek vagyunk mint valaha!!!
  Hajrá RMDSZ!!!!!!!!!!!!!!

 • hazafi szerint:

  Hellllllloooooooo regi ugyek pajtas!!! Mi magyarsagrol beszelunk-akkor szerinted miert zavarna bennunket a megyei tanacs elnoki szekenek magyar embertol valo elfoglalasa?
  Csak ugy emlekezteto keppen:Sarmasagon az MPP azert alakult,hogy megvedje a Magyarok Erdekeit,Jogait a ti magyarkodo Roman polgarmesterjeloltotok-tol!!! ha mar a Nagy kutyak nem mertek ellene tenni semmit!!!
  Na ez faj a sarmasagi embereknek!
  De csak,hogy tisztan lass,pont a nagy dombi es az ot korulvevo klikk kop magasrol arra,hogy ki is lessz a megye elen,hisz alig nehanyan kampanyolnak csak az RMDSZ-nek, a tobbiek Dombit es csakis Dombit istenitik!!!-szemejes erdekekbol!!!
  Ebredjetek emberek!!!-el adjuk a borunket a satannak!!! vegyetek mar eszre mi is tortenik korulottunk!!!
  Hajra Sarmasag!Hajra Sarmasagiak!!!

 • sarmaságiak szerint:

  Itt provokációnak semmi helye nincs!!!A rágalom ideje lejárt és lassan eljön a tett ideje is!!!Bízzatok a tulipánban, az Attila névnek szerintem nagyon is magyar hangzása van -emlékezzetek csak Attila a hunok királya!-Bízzatok a biztos múltban és az egységes jövőben!!Ha összefogunk együtt irányíthatjuk,majd a községünk sorsát!
  Hajrá sarmasági RMDSZ!!!!!!!!!!!!!

 • hazafi szerint:

  Haat az amit meg akartak mutatni az az,hogy Euroban az ero!!!
  Hogy nem zavartak meg a bulit,az nem vezetoiknek koszonheto!
  Ja es,hogy arrol az egysegrol beszeljunk;en biztos vagyok benne,hogy nagyon sok olyan resztvevo volt ott a sorban aki nem Dombira fog szavazni :),es hala Dari igazgatonak es a klikknek meg az RMDSZ-re sem!!!!
  Ja es azok akiket a nagy dombi rendelt a sorba..haat azert azok kozt en lattam nehany romant is!!!-milyen erdekeket is kepvisel akkor a ti RMDSZ-tek?-mert,hogy a magyarsaget nem-az kezd egyre tisztabban korvonalazodni bennunk!!!
  Ja es mitol feltetek annyira,hogy a rendorseg vigyazott ratok?!-Vagy az is az erodemonstracio resze volt?-ja ertem RMDSZ tagok voltak a rendorok 🙂
  Na de azert buszkek vagyunk arra,hogy karavan ide vagy oda a sarmasagi emberek el mertek jonni a rendezvenyunkre,ingyen sor nelkul is tudtak szorakozni,adtak a kulturara-es ehhez meg sorivo verseny es csocsesz sem kellett!!!-Meg a voros hadsereg konvoja sem birta eltiporni a Magyar kultura iranti szomjunkat!!!
  Hajra Sarmasag! Hajra Sarmasagiak!

 • sarmaságiak szerint:

  Szilágy megyében közismerten rossz a viszony az RMDSZ és az egyház között, főként a Wesselényi Kollégium ügye miatt. Ön szerint hogyan oldható fel a jelenlegi helyzet?kérdezte valaki T.L-NÉZZETEK UTÁNNA!!!!Es annak is,hogy hány ember örül T POLITIZÁLÁSÁNAK!

 • sarmaságiak szerint:

  Magadat minősíted hazafi!Talán ha egy kicsit is barátságosabb hangú lenne a leveled méltatnám annyira ,hogy válaszoljak,de ilyen körülmények között ne tartalak méltónak rá!!!

 • hazafi szerint:

  Eggyutt kivel ? PNL,PD-l PSD vagy talan a PRM-vel?
  Kivel akartok eggyutt iranyitani?
  A rendorokkel,azokkal fogtok ti eggyutt iranyitani! Forgalmat!
  A Gheorghe-nak is magyar hanzasa van ha Gyorgy-nek ejtjuk akkor Funar is Magyar szerintetek?
  Ha eddig nem voltatok kivancsiak a sarmasagi emberek velemenyere akkor ezutan tobbet fogtok adni rank?
  Na ne szeditsetek!!!
  A Sarmasagi embernek nem erofitoktatasra van szuksege,hanem tisztesseges,dolgos,csaladszereto Magyar vezetokre!!!-Hat ezt meg ha Attilanak is hivnak akkor sem Dombinak!!!
  Es meg annyit,hogy Attila vezer volt es nem diktator,es o nem a “rendezgetesekkel” es a megvesztegetesekkel kerult a hunok elere!!!
  Rettegett volt de nepet szerette,nem adta el egy barsony szekert es nem
  Dak osoktol szarmazott!!!
  Igazsagos,egyenes bator Hun vezer-soha nem Tamaskodott es meg nem is Dari Tamaskodott!!!

 • hazafi szerint:

  Hat lehet,hogy nem kisasszonyos a hangvetelem de a hejzet igy kivanja!!
  Hogy magamat minositenem…ketlem hisz en nem flangaltam le es fel parancsszora-ES MOST ELNEZEST KEREK MINDAZOKTOL AKIK NEM CSAK VILLOGNI AKARTAK ES NEM IS KOTELEZETTSEGBOL VOLTAK JELEN,HANEM TISZTA MEGGYOZODESBOL,es valoszinuleg ezen kevesek nem a Dombi Attila kedveert,hanem a partjuk iranti lojalitasbol karavanoltak -minden tiszteletem ezen bator katonake!!!

 • sarmaságiak szerint:

  Ha olyan bátor vagy hazafi,akkor állj oda elé és ott mondd rendezgetesekkel” es a megvesztegetesekkel ,,-vagy rátudsz bizonyítani valamit is a felsoroltak közül!!!Nem a helyzet kívánja a hangvitelt ,hanem belső éned-csak az tódúl ki belőled!!!!!!!!!!
  Szerintem senki nem FLANGÁLOZTA le az MPP felvonulást az RMDSZ közül.!!!!!!!!!!!!!!Ez is csak az ellenkampány része!!!No meg az irigységé!!!!!!!!Azért volt ott egy jó pár ember!!!

 • hazafi szerint:

  Az az ido is eljon nemsokara!!!
  Hat irigykedni?! 😀 jo vicc!!!
  esetleg egy dologra: a boldogsagodra mert”boldogok a lelki szegenyek,mert szereti oket az Ur”!!!
  “ES MOST ELNEZEST KEREK MINDAZOKTOL AKIK NEM CSAK VILLOGNI AKARTAK ES NEM IS KOTELEZETTSEGBOL VOLTAK JELEN,HANEM TISZTA MEGGYOZODESBOL es valoszinuleg ezen kevesek nem a Dombi Attila kedveert,hanem a partjuk iranti lojalitasbol karavanoltak -minden tiszteletem ezen bator katonake!!!”
  -valoszinuleg te nem ezek kozze tartozol!!!

 • hazafi szerint:

  Ha olyan bátor vagy hazafi,akkor állj oda elé és ott mondd rendezgetesekkel” es a megvesztegetesekkel ,,-vagy rátudsz bizonyítani valamit is a felsoroltak közül!!!
  IGEN!-es ennek is eljon meg az ideje!!! Es akkor…sok fej fog a porba hullni!!!-lehet,hogy a tied is,kiralyi tobbest hasznalo “baratom”!
  Eljen a Magyar Szabadsag
  Eljen a Haza!!!

 • sarmaságiak szerint:

  ,,Es akkor…sok fej fog a porba hullni!!!-lehet,hogy a tied is,kiralyi tobbest hasznalo “baratom”!,,-szerintem a Vlad Tepes uniokája vélekedhet csak így ,nem egy sarmasagi magyar ember!!!Cinikus vagy!

 • verzo sziv szerint:

  “A Gheorghe-nak is magyar hanzasa van ha Gyorgy-nek ejtjuk akkor Funar is Magyar szerintetek?” erre a kerdesedre valaszolok igen isss magyar Funar Ghiorghe szekej Csikszereda mellet egy kis faluban szuletet es a apja anya magyar csak ooo lemondot magyarsagarol!

 • hazafi szerint:

  Es nem veletlenul sarmasagi RMDSZ-tag is?-csak alcazza magat???

 • www szerint:

  Tudomasom szerint a polgarmester dolga, hogy vegrehajtsa azt amit a tanacs hataroz, barmiaron. Azert irom hogy barmiaron, mert ez igy mukodik mindenhol a politikaban, legyen ez Amerika, Oroszorszag vagy Magyarorszag. A tanacs meg legyen egy hatarozott, tanult, utokepes csapat.
  Hiaba mongjak hogy Gyurcsan nem jo politikus, de Orban VICTOR soha nem fog semilyen teren kozelebe se erni,(ki veve a gyerekcsinalas teren) az mas kerdes, hogy Gyurcsany az orszag erdekeit nezi, es kiprobalja huzni a szarbol a magyarokat, csak sajnos ez nagyon sok nepszerutlen intezkedessel jar. Ja megvalamit ! A legjobb az elenzeki partba lenni mert mindig csak az kell kialtani hogy NEM, NEM ES NEM. Nem kel gondolkodni hogy hogyan is tovabb, csak NEMET kell mindenre mondani!( Szerintetek az a tuti jovo!)
  Hajra RMDSZ!

 • No Name szerint:

  Eddig ha el is kalandoztatok Sarmaságról, legfeljebb Marosvásárhelyig, Nagyváradig, meg Bukarestig jutottatok! Mostmár Magyarország a téma meg Oroszország na meg Amerika, Gyurcsány, aki saját bevallása szerint csak úgy csinált, mintha kormányzott volna, de valójában nem csinált semmit! Maximum hazudott reggel, délben és éjjel! Ezt az embert dicsőíted? Nem akarom elhinni, hogy Sarmaságon laksz.
  Amúgy pedig, miért nem beszélsz inkább a helyi dolgokról, és jún. elsejéről?
  El akarod terelni a figyelmet a csúszásotokról?
  Hajrá rmdsz? Hajrá Gyurcsány? Mikor élteted a kommunista pártot? Hajrá PCR?

 • No Name szerint:

  Apropó: éppen most mondta a rádió, hogy a hőn szeretett gyurcsányodat ősszel leváltják!
  Jajj, mi lessz veled akkor 🙁

 • Gyurcsány Ferenc szerint:

  Tisztelt www!
  Meleg szeretettel köszönöm meg kedves soraidat! Azért válaszolok neked, mert négy éves miniszterelnöki “ámokfutásom” illetve pályafutásom során, te vagy az első erdélyi magyar ember, aki elismeri munkásságomat. Ez számomra nagy elégtétel!
  Derék sarmasági barátom, ha tudnám a neved, szivesen beajánlanálak főállású Rmdsz-aktivistának! Ott lenne a helyed!
  Minden jót kivánok a sarmasági Rmdsz-nek!
  Igaz, hogy én nem szeretlek titeket, de most az egyszer kivételt teszek!
  Gyurcsány Ferenc,
  még miniszterelnök

 • Vladimir Putin szerint:

  Dáragie távaris: WWW !!!
  Ocseny háráso gavarit! Da, bálsoje demokracije in nasije rodnyije!
  Balsoje szpásziba! Já ljublju tyibe et UDMR!
  Daszvidanja táváris!

 • George W. Bush szerint:

  Well done mr. WWW!
  U are my man in Dracula’s Transylvania.
  Go UDMR, Go !!! Great job! This world need such man like you.
  Wish you all the best, and if you need anything, you know my number, just call! 🙂

  P.S. My father was a Tokes Laszlo fan, and he wishes all the best, but I am a Marko-fan in deed!

 • nevtelen szerint:

  De profi az utolso 3 bejegyzes. Az MPP-nek jo humora van! Teccik! 🙂

 • mc... szerint:

  Szerintem is jo humoruk van :)) de ha jol megfigyelik,vannak angol kiejtesi hibak:P

 • Blackadder szerint:

  “18 éven aluliak számára a bejegyzéseim megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott”

  Hát tisztelt WWW, idézlek:
  egy hatarozott, tanult, utokepes csapat

  Magyarázd meg akkor nekem, mit keres ott az RMDSZ polgármester jelöltetek ? Ez a leg iskolázottab ? Hoppá… talan itt be is fejezném… vagy mégsem.

  Szerintem egy oka van, éspedig az hogy elég könnyen fogják befolyásolni majd azok akiknek köszönheti az esetleges megválasztását (vagy mondjam azt hogy zsarolni fogják ?). Mert ez igy lessz, abban az esetben és bizony a háttérben lévő emberkéket nem igen lehet majd rajtakapni…

 • GONDOLKOZZ REALISAN!! szerint:

  A falu nagyon sokat fejlodott az utobbi idoben es nagyon sok munkalatot vittek veghez, az is igaz, hogy nagyon sok befejezetlen munkalat van, ami reszben mar kesz van, a kovetkezo “kormanynak” csak bekell fejeznie, ahogy a Tiszteletes Ur mondta : “az ut mar kivan tapotva”! Ehhez viszont egy megfelelo vezetosegre van szukseg! Ugy gondolom, hogy peldaul ezen munkak befejezesehez is , elsosorban nem partot kell valasztani, hanem megfelelo embert! Egy olyan embert, aki kepes utana jarni a dolgoknak! Felreteszi minden problemait (akar maganeleti problemakrol legyen szo) es elsosorban a faluert dolgozik! Hiaba valasztunk meg egy partot, ha a vezetosege nem ezeket a szempontokat veszi figyelembe! Ugyanakkor, velemenyem szerint, a tisztseg betoltesehez elengedhetetlen nehany feltetel!! Megpedig: a falu elso emberenek eloszor is kell legyen megjelenese, kell tudjon viselkedni, kell tudnia, hogy kell megszolalni, elengedhetetlen az altalanos muveltsege (ami alapja eloszor is a helyes magyar/roman beszed, valamint iras), kell tudjon szonokolni, munkaja soran nagyon sok tipusu emberrel talalkozik, mindenkivel elkell tudjon beszelgetni es ugyanakkor szukseg van meg nagyon sok turelemhez es kitartashoz!
  Mindenki gondolkozzon el ezeken a dolgokon es sajat belatasa szerint valasszon, annak fugvenyeben, hogy melyik jelolt felel meg leginkabb ezeknek az elvarasoknak! Mi mind magyarok vagyunk! Eloszor is embert valasszunk, ne partot! (a ket jeloltet ugy velem, ha nem is szemelyesen), de nagyjabol ismerik)!!
  A sok hazugsagot, felreveztest pedig jobban tenne mindenki, ha hanyagolna! Volt mar eddig eleg sok szemetseg,sportszerutlenseg s hazugsag, amit (inkabb az ujgazdag csapat) elhintettek az emberek koreben!
  SARMASAG MEGERDEMLI, HOGY TISZTESSEGES UTON MEGVALASZTOTT POLGARMESTERT KAPJON!

 • Blackadder szerint:

  Naná hogy vannak mc … de egy 62 éves idős bacsitól nem rossz ez…
  🙂

 • GONDOLKOZZ REALISAN!! szerint:

  A fenti hozzaszolasom meg kiegeszitenem annyival, hogy a vasarnapi gyoztes a kesobbiekben a falut fogja kepviselni, a lakosokat, azaz minket! Ez azt jelenti, hogy a falun kivul resztvett nyilvanos szerepleseken, majd az emberek megismerik, alkotnak rola egy velemenyt, ami az o szemukben a falurol alkotott kep lesz! Tehat nem mindegy, ki a kepviselonk!
  Zarojelben pedig megjegyzem azt is, hogy azert nem artott itt ez az ilyen-olyan velemeny nyilvanitas, mert eddig ezt az oldalt csak az ujdonsult RMDSZ part kepviselte (ahogy itt nevezik, klikk), ideje volt, hogy nekik/roluk is elmondjak masok a velemenyeiket, mert nem volt jogos, hogy eddig ok ragalmaztak mindenkit, ezzel mindenaron a gyozelmet hajszolva es mas emberek becsuletesseget a sarbatiporva!

 • gondolkodjatok el ezen! szerint:

  ,,
  A politikai egypártrendszer felszámolásáért küzd a romániai Magyar Polgári Párt (MPP) – mondta Budapesten kedden tartott sajtótájékoztatóján Tőkés László királyhágómelléki református püspök, európai parlamenti képviselő.

  A június 1-i választások kapcsán Tőkés úgy fogalmazott: az MPP színrelépésével végképp létrejön a demokratikus pluralizmus és a választás szabadsága. Kijelentette, hogy a választások igazi tétje az erdélyi magyarság megmaradása és jövője, távlati célként pedig a területi autonómiát tűzte ki az ottani magyarság számára.

  A Magyarországon élő román állampolgárságúakat is arra hívta fel, hogy járuljanak az urnákhoz a vasárnapi helyhatósági választásokon, amely a nemzeti összefogás kézzel fogható bizonysága lehet.

  A romániai magyarok helyzetét Tőkés László úgy jellemezte, hogy míg 20 évvel ezelőtt a rendszerváltásban élen jártak, addig jelenleg az „utolsó csatlósai lettünk a totalitárius egypártrendszernek, mert az RMDSZ kisajátította magának a magyarságot”. Az ezen való változtatásra jó alkalom véleménye szerint a mostani helyhatósági választás.

  Az erdélyi magyar falvak elmondása szerint elnéptelenednek, magas a munkanélküliség, az önkormányzatok pedig szegénységük folytán kiszolgáltatottak. Tőkés, aki egyben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, arra is felhívta a figyelmet, hogy a református egyházközségek is nyomorúságos sorban vannak. Romániában ugyanis nem garantálja állami szerződés az egyházak anyagi támogatását.

  Ezt jól kihasználja az RMDSZ, amikor kormányzó pártként részt vesz az erdélyi egyházaknak bizonytalan időközönként juttatott pénzosztásban. Ez sérti az egyházi autonómiát, mert „megvásárolják, lekenyerezik a lelkészeket” – tette hozzá.

  A református püspök szerint az RMDSZ-nek csökkent az tömegbázisa az utóbbi időkben, amely a „”gyurcsányi politikához hasonló hazugságpolitikát folytat”, mert nem igaz az, amit ők állítanak, miszerint „politikailag soha nem volt ilyen egységes az erdélyi magyarság”. (mti) ,, itthon.transindex.ro-klikkelj rá több információért!!!

 • nem azert vagyunk.... szerint:

  nem azert vagyunk

  ” nem azert vagyunk, hogy szejjel szedjuk a nepet es a gyerekekkel szedessuk fel a szemetet”

  ” az embernek az esz nem azert adatott , hogy tonkretegye azt amit az isten felepitett”

 • valami valamit szerint:

  Bejegyzés törölve – Admin

 • dombi szilard szerint:

  vegre vege!!! csak anyit az utolso bejegyzeshez h tenleg nem a gyerekekkel kell felszedetni a szemetet de akkor nem ertem akkor te “nem azert vagyunk…..” miert nem jottel te es par havered es az mpp sek kozul vki meg ???? mert szerintem ez a szemet szedes nagyon jo dolog volt a faluban ….. en meg nem hallotam egyik sulis diakot sem panaszkodni mert nem tartott az egesz 2 orat sem az egesz akcio en is ott voltam es hivtam meg 2 baratomat is es nem panaszokdott senki h ez mien dolog h velunk szedetigk a szemetet en es a baratom onszantunkbol mentunk … de legalabbb tisztult a falu 8 10 remorka szemettol azt nem mondta meg senki … en nem tom de remelem hamar kiderul a szavazas eredmenye es lelegezzunk fel aztan es mondjuk el azt h nyertunk !!!! vagy h veszitettunk:)) en nem adok sok eselyt az mpp nek !!! nem ertem oket miert kell enyire lealazni egy csalad fojet arra nem gondol az a vki aki ilyeket irr h annak az embernek van egy csaladja 2 gyermeke es felesegge ???? nem szegyeli magat -kerdem en es miert nem tudja felvalalni a nevet ??? minden esetre en kb 30 napon keresztul csak nyeltem es nyeltema ragalmakat amiket ide irtak…. akkar mpp s legyen akkar rmdsz s . a falu szegyenei mind….

 • Totots Lorand szerint:

  kedves olvasok,most nem azert irom eszt mert en Dombi meledt alok hanem hanem azert mert az elobiekben tiszta igaza volt Szilinek….ugyanis nagyobb reszben a gyermekek (Mik) szemetelunk,de ha rendezunk egy ket ilyen szemet szedo rendezvenyt akkor asztan a fiatalok megtanuljak h tobbet ne szemeteljenek mert aszt egyszer ugyis ok kell felszedjek!!! es masreszben legalabb a fiatalok is tudnak tenni valkami ezert a faluert pld tisztasagot,rendet es kisebeket tanitani h nem szabad szemetelni…..es az MPP meg jobban jarna ha leulne es nem verne a szajat inkabb szepen,csendben o is rendezni a kis dolgat es asztan a vegen kiderul h ki a falu nyertese….ne blamalja Dombi Attilat, mert tik sem vagytok kulombek,elsonek nezzetek korul a sajat udvarotokon s asztan kosetek bele a masikeba,persze akinek nem inge az ne vegye magar….

 • No Name szerint:

  Ok, gyerekek!
  Szedhetitek a szemetet, de az iskolában sem árt odafigyelni, néha olvasni és mindenből okulni…
  Ha nem szemeteltek, nem lesz annyi szemét…
  Ha az iskolában tanultok, értelmesek lesztek…
  Ha a kampánycsendet nem törnétek meg ilyen beírásokkal, máris törvénytisztelő fiatalok lennétek! 🙂
  Ui.
  Szét néztem a saját udvaromon, nálam rend van… 🙂

 • Harry Potter szerint:

  Fiúk!
  Mi a nyavalyát politizáltok? Négy évig mért nem szedtetek önszántatokból szemetet ???
  Kellett a kampány ideje, ahhoz, hogy meglássátok milyen trutyiban élünk?!
  A veker amit nyomtok az nagyon tuti, csakhát olyan kampányízű! Sz.tem kuusolni kellett volna még egy kicsit, vagy ezt rágta a szátokba a dir. gen. úr?!
  Előbb a szemetet szedetik veletek, aztán a választás napján nyomatják veletek a sódert! Fújjjj! Ez rendes gááááz!
  Nőjjetek fel!
  Na csá!

 • fuggetlen szerint:

  Kedves mindenki,
  A legnagyobb gond az hogy az RMDSZ vezetosege elfogadta D.A jelentkezeset, amit oriasi hiba volt reszukrol!! A kialakult helyzetert szerintem az RMDSZ a felelos 90% -ig, es Dombi Attila pedig 10 % -ig, mert o nem kellett volna jelentkezzen.
  Mert ha nem fogadta volna el D.A. jelentkezeset, akkor most nem szakadt volna kette a kozosseg. Nem lenne MPP, es egy magyar polgarmester jelolt mellett kiallt volna a sarmasagi magyar kozosseg nagy resze, ami a biztos gyozelem fele vezetett volna. Igy egymast marjak az emberek, es az RMDSZ is mar egyre jobban a korrupcio sullyesztoje fel kozeleg.

  En megertelek teged Szilard hogy rosszul esik az amit az emberek mondanak apukadrol, de sajnos altalaban igaz.
  En inkabb arra kerlek teged es apukadat,hogy bizonyitsatok be hogy azok vadak, amelyek szerintetek ragalmazasok nem igazak.

  En nem szeretnek egy “Mi a fa***m” polgarmestert vagy primart!!!
  Egy olyan embernek mint D.A. helye nincs a polgarmesteri szekben!!!
  Mivel mindenkepp magyar polgarmestert szeretnek, azt mondom hogy: Hajra Otto!!!

  “Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit” es eszetek van hogy gondolkodjatok es megsem gondolkodtok.
  “De mikor eljo amaz, az igazsagnak Lelke, elvezerel majd titeket minden igazsagra.”

 • a legfontosabb dolog szerint:

  a gyerekek a legfontosabb dolgok a vilagon , mert ok jelentik a jovot es rajuk kell vigyaznunk nem az a fontos , hogy milyen a ruhad hanem , hogy mi van alatta. dombi attila rendes , kedves es nem azon gondolkozik , hogy mi jo neki ,hanem ,hogy mi jo a falunak.
  en egy ilyen emberre biznam ra a gyermekemet.

 • aggodo polgar szerint:

  😀 😀 😀
  Csak batran!!!-
  neked vagy nincs gyereked,vagy egyyik vagy ennek a jo es dolgos tisztesseges embernek a haremholgyei kozu!!!
  :D:D:D

 • No limit... szerint:

  Akkor te bízd rá!
  Ha meg valaki nem rá akarja bízni, akkor válassza Ottót!
  Ez a demokrácia!
  Szerintem tök egyszerű!!!!!

 • No limit... szerint:

  Soxor az is számít, mi van a ruha alatt… 🙂 De most ne huncutkodjunk!
  A legfontosabb dolog-nak mondom én, az számít, mi van a fejedben, a szívedben…
  Meg hogyan is áll a vezető az emberség és a becsület dolgában. Köztisztviselőként dolgozni nem elég…köztiszteletnek örvendeni ez az első és legfontontosabb dolog…
  Utána jön csak a többi…
  tisztelettel.

 • alkalmi magyar tanár szerint:

  Lórinak!
  A személyes névmásokat nagyon rég tanították… 🙂
  Én, te, ő, mi, ti, ők- ezek azok.
  Tehát, nem úgy mondjuk, hogy”mik”, hanem “mi”. És nem “tik”, hanem “ti”. 🙂
  Ui.
  Kampánycsend van, inkább menjetek el fagyizni!

 • aggodo polgar szerint:

  😀 😀 😀
  Csak batran!
  Valoszinuleg te mar lattad mi van a ruhaja alatt!!!- mi meg nem es remelem nem is fogjuk!!-pedig meg a templomban is emlegette a “f….m”!!!-de koszonjuk nem kerunk belolle!!!
  Hat ha ra merned bizni gyerekedet(ugye azert nem lany)-akkor fogadd fel babysitter-nek-csak mentsetek meg a kozosseget tolle!!!
  Ami a ruhaja alatt van…. az meg maraddjon a tietek hisz “a legfontosabb dolog”-nektek!!!!
  Nektek meg ifju titanok:totos es dombi: szerintem nem szemetelni az sokkal de sokkal nagyobb ereny mint elosszor eldobni es azutan villogva osszeszedni(es ekkor az altalatok oly gyakran eldobalt cigarettecsikre,cigisdobozokra,es sorosdobozokra gondolok)es persze csak kampanycelbol!!!-ezen elemi dolgokat otthon a szuloi tanitasokkal,az anyatejjel az apai szoval eggyutt kell magatokba szivni!!!-
  De ha mar a politikat az altalatok latogatott kocsmak szintjere sujjesztettetek akkor egy azon dolgot aruljatok el nekunk,hogy milyen nemes, erdekmentes tettet hajtottatok vegre a kozossegetek erdekeben?-hogy mi jot tanultatok a mentoraitoktol a politizalason kivul???
  eggyet biztos”dolgozz keveset,nem er baleset”!!!

 • halmozott elvezet szerint:

  “dombi attila rendes , kedves es nem azon gondolkozik , hogy mi jo neki ,hanem ,hogy mi jo a falunak.”
  …………………………………………………………………
  Neked jo?
  Igen!
  Akkor nekem is!- Ah!!
  😀 :)) 🙂 😀

 • halmozott elvezet szerint:

  Kampánycsend van, inkább menjetek el fagyizni!
  ……………………………………………………………………..
  Mert nyalni csak ugy lehet,ha elvezzuk az izeket!!!
  😀 😀 😀

 • sehonnai szerint:

  “…fura dougok vannak itten kerem szepen…”Sok mocsok van ez az igazsag, egy az egybe.Mindenki ugral, mast amugy sem tehet, van aki a felelmtol, van akit meg ugraltatnak…mert van aki fel, es tart a dolgoktol, es persze olyan is akinek fingja sincsen de azert ugral o is mert ugraltatjak, legyen az RMDSZ vagy MPP reszrol.Az egy dolog hogy RMDSZ-es vagy MPP-s polgarmestere lessz a falunak, de mi lessz a magyarsag kepvisletevel a parlamentben? Hat megyebol lenne jo kepviselete kuldeni. Ezek a megyek Bihar, Szatmar, Szilagy, Hargita, Kovaszna, es Maros megye.Nyilvan hogy nem mind1 hogy ki all a falu elen, de mi lessz a magyarsaggal a falubol kicsit kilepve? Inkabb ezen aggodom, figyelve Felvideket, Karpataljat, vagy Vajdasagot. Nehogy erre a sorsra keruljunk mi is amire az ottanni magyarsag, mert sokkal tobban vagyunk.Akar egy orszag is lehetnenk, figyelve mas europai orszagok lakossagait. Summa: “csak lassan es alacsonyan” (kezdo pilota anyukaja biztatta igy a fiat)…….nehogy pofara essunk es maholnap ne legyen magyar oktatas, ne legyen meg magyar nyelv sem…nme vagyok veszmadar, de az esely igen megvan ra, ha ez nem is azonnal kovetkezik be. Mi allandoan fogyunk, sajna de ez az igazsag. Figyeljunk mar oda egy kicsit, es kuldjunk magyar kepviseloket a parlamentbe!!!

 • sehonnai szerint:

  vagy nem?
  kezcsok

 • mc... szerint:

  Alkalmi magyar tanar – ez nem nyelvtan ora sztem 😉 a fiuknak igazuk van:) en melettuk allok.ha mar szemetelunk szedjuk ossze.ja es 4ev alatt azert csak most szedtuk ossze a szemetet mert volt egy rendes ember aki ossze fogta a gyerekeket hogy segitsunk kozsegunkert, mert szeretne egy jobb,szebb s osszetartobb Sarmasagot teremteni:) nekem csak ez a velemenyem:) na tovabbi kellemes beszelgetest.;) de a vegen ujra szidni fogjatok D.A-t es az RMDSZ-t mind mindig…na paa

 • dombi szilard szerint:

  VEGE!!!! remelem abba hagyatok az egesz hujesegeteket !!!fenyegetes, stb…. mi a bizonyitek erre :)), tudtommal nem volt semmi ilyen es ez tuti !!! jah es mi van akkor ha megunnepeltuk a nyereseget, talan zavar valakit??? meg a regi polgarmesterunk is megjelent, remelem h jol erezte o is magat…. buli nagyon jo volt;) fiatalok is voltak;) hat ez varhato volt amugy h mik nyerunk…. csak azert nem szep h mindennek lehordjuk a masikat ez ovon aluli kampany volt feloletek es az a szomoru h meg most sem fejeztetek be :(( mna de hagyuk
  HAJRA SARMASAGI RMDSZ!!!!HAJRA SARMASAG :-“

 • sehonnai szerint:

  Szilike, eggyet ajanlhatok. Megertem hogy buszke vagy apukadra meg minden, szived joga es ezt tiszteletbe is tartjuk…..viszont….ne essel at a lo masik oldalara, ujjel szepen a fenekeden es halgassal nagyokat, lehet hogy jobban jarsz te is es a kornyezeted is. Ha van jo otleteted a fiatalsag oszefogasarol,azt mond el hatha meg valami jo is szarmazhatik belolle, de azert ne szökdössel tul sokat, mert eddig nem igazan villogtattad meg karizmatikus egyenisegedet. Jo gyerek vagy, tisztellek, becsullek, de jol vigyazz, ne legyel te a “polgamester nagyszaju, maganak mindentmegengedo fia”, mert ezzel nem csak magadnak, hanem edesapad presztizset is rontod, egy az egybe.(….)Amilyen aktiv es lelkes voltal a szemetszedesi akcional, ugyanilyen aktivitast es lelkesedest varunk el tolled, ugy szemetszedes mindt barmilyen köjoert tett dolog erdekeben.Hajra Szili, en szurkolok neked! A fiatal generacio tisztitsa meg Sarmasagot a szemettol, mocsoktol hujesegtol.Sezzem kiserjuk a tovabbi lelkesedesedet es abarataidet ugyanugy, s ha idovel ez a lelkesedes lanyhulni fog, azt hiszem joggel tesszuk fel a kerdest: “Vajon hol rontottuk el???”
  Tisztelettel. Sok sikert, es eredmenyt edesapadnak!!!
  kezcsok (remelem semmi ironiat vagy lekezelest nem talaltal, tanacsomban vagy jokivansagomban).

 • halmozott elvezet szerint:

  biztos nem talalt!!! ahhoz meg kellene tanulni olvasni meg irni!!!-na de hat mindenki a tehetsege szerint… neki a szemetszedes jutott!!!
  Hajra szili

 • dombi szilard szerint:

  ha ha ha nem tudom de meg mindig nagyobb az en becsuletem “hamozott elvezet” , mind a tied mert en legalabbb felvalalom a nevem nem xxx neven futkosok mind egy kis patkany;) HAJRA SARMASAG HAJRA 😉

 • halmozott elvezet szerint:

  szerintem meg csak a mellenyed nagyobb!!!
  a te neved dombi szilard az enyem meg halmozott elvezet-mi ebben az erthetetlen??
  eleg nehez leszurni a mondanivalod ertelmet,de azert probalkozom…nagy goreny..

 • drukker szerint:

  vigyazz szili! majdnem kimondtad az MPP valasztasi szlogenjet!
  Hajra, Sarmasag! Hajra, Sarmasagiak!
  Mi lessz ha apukad megtudja? Talalj ki valami mast…
  Aggodo barati szeretettel a neked drukkolo drukker. 🙂

 • sehonnai szerint:

  “halmozott elvezet” baratom, ne csusszal te a “gorenyezes, patkanyozas” szintjere.Nem tudom ki lehetsz, de nyilvan nem olyan valaki, aki ezt a szintet kepviseli, igy beszelnek a szebeni juhaszok, sokszor meg nekik tobb becsuletuk van, meg a kocsisok, es ezt neked is kivanom Szili.
  “Igaztalan vadak, igaztalan orszaghoz vezetnek” (nagy magyar gondolkodo…)
  kezcsok

 • No limit... szerint:

  Szerintem is, civilizált módon irogassunk. Legalább a blog ne járasson le bennünket… 🙂

 • mc... szerint:

  Hajra Szili!En veled vagyok 🙂

 • rmdszpolgár szerint:

  Hajrá RMDSZ!!! Hajrá RMDSZ -es sarmasági Polgárok:)

 • DIGO szerint:

  HAJRA DOMBI IJEN EMBER KEL SARMASAGNAK!!!!

 • bruhaha szerint:

  Milyen ember Digo?
  Milyen ember szerinted Dombi?

 • DIGO szerint:

  HIABA JARATJA MIND A SZAJAT UGYIS CSAK AZ IRIGYSEG BESZEL BELOLE AZ A BAJUK!!!! EZ MAR UGY IS TORTENELEM NEM ERNEK VELE SEMMIT.DOMBI TE CSAK ADD MAGADAT! NE JATSZOD MEG A NAGY MUVELT POLGARMESTERT MERT AKI RAD SZAVAZOTT AZ AZERT SZAVAZOTT MERT IGY ISMERT MEG,ES IGY VAGY JO!!!! A MAGYAR MAGYAROKNAK IS A GYOZIKE SHOO KEL AZT SZERETIK NEM A NYALAS DUMAT. GIGI BECALI-ROL HALOTATOK???? MEKOTOKET NEM SZAR LE? AZ SE NEM AZ INTELIGENCIAJAROL HIRES MEGIS MIKOR AZ ARVIZ VOLT MOLDOVABAN O SEGITETT EGY EGESZ FALUT EPITETT ES NEM VARTA HOGY MI LESZ MAJD AZ OTTANI SZERENCSETLENEKKEL.ROMANIA LEGAZDAGABB EMBERE. O MAR NEM KEL HOGY GAZDAGABB LEGYEN MERT NINCS HOGY KINEL????? A MAI VILAGBA A DIPLOMAVAL MEG AZ INTELIGENCIAVAL NEM ERSZ SEMMIT HA MULA VAGY . IJEN EMBER KEL NEKTEK MINT DOMBI MERT OTET HA KILOKIK AZ AJTON AZ ABLAKON VISSZA MEGY ES CSAK IGY ERSZ EL VALAMIT

 • DIGO szerint:

  HALLOD BRUHAHA LEHET HOGY VAGYOK OJAN MAGYAR MINT TE! A DIGO NEM A NEVEM ,MINT GONDOLOM A BRUHAHA SE A TIED. DOMBIT CSAK HADJATOK HAD BIZONYISON ES MAJD MEGLASSATOK ! NEM KEL MINDJART A HALOTAT TEMETNI MIG MEG MEGSINCS HALVA!!!!!!

 • bruhaha szerint:

  Ok Digo!!!
  Akkor éljen Becali és Győzike! ( azért a gyerekeidnek, ha vannak, ne őket állitsd példaképnek).
  Dombinak is jó munkát! Éljen Sarmaság és éljen a nép!
  Nem temetünk senkit!

 • bruhaha szerint:

  DIGO!!
  “GIGI BECALI-ROL HALOTATOK???? MEKOTOKET NEM SZAR LE?”, ne aggódj öregem, téged is és a Rmdsz-t is lesz-rja, mert szívből utálja a magyarokat.
  Úgyhogy ne emlegesd itt Becali-t, mert elpattan az agyam!

 • Hazafi szerint:

  Nekunk is van egy Becalink?!-nem emlekeztek ra?!- csak o most alpolgarmester akar lenni! Uff a nemzet juhasza…..
  Digo! Te meg allitsd nyugodtan peldakepkent, a hon szeretett Becalidat a gyerekeid ele…. hisz oly nagy Magyar vagy te mint O,meg dombi!!!
  amugy a kovetkezo sarmasagi napokra a gyoziket hivjatok meg! a csocsesz utann…..
  dombi,csocsesz,gyozike….. Uram Isten micsoda sztarbagazs!!!

 • DIGO szerint:

  bruhaha! nekem nem peldakepem! es az se erdekel hogy le vagy nem szarja le a magyarokat,hanem arol volt szo hogy valaki befuson nem biztos hogy ertelmiseginek meg magasfoku inteligenciaju vagy iq -ja legyen,mint ahogy Dombit leirjatok. tan otet is nem e fentrol fogjak e iranyitani?mint akar mek magasfoku tanultat….. ha nem adsz nem kapsz! ez errol szol a partot fent kel tartani! a hal mindig a fejetol rothad lefele! nagyon sok mernok baratom van akinek meg majdnem zsiroskenyere se jutt . a biblia is aszt irja hogy nagyon sok utolsobol lesz elso es elsobol utolso! ez egy nagy igassag!!!!! az Ur is azt mondta hogy a butakat valasztotta ki maganak hogy megszegyenise az okosokat es a gyengeket az erosekkel szemben::::::: nincs veletlen e vilagon! es meg egy nagy igassag hogy NE ITELJETEK HOGY NE LEGYETEK ITELVE!! MERT A BOLONDOT ES A SZEGENYT IS AZ ISTEN TEREMTETTE!!!!!!!! ide meg Tokes Laszlo se kelett. hajra Dombi!!!!!!!

 • DIGO szerint:

  hazafi!!!!! en azert a penzert meg ciganynak is bevalalom magam ! ezt a peldat latom a mi fo magyarainktol. ha a nagy romaniai part nyerne holnap mar M B.ott szeretne ulni szorosan V T melett es le se sza..na beneteket.

 • Mozes szerint:

  Digo!
  Ha olvasnad a Bibliat, es nemcsak idezgetnel belole tudhatnad, hogy az is benne van, hogy ha eladod a lelked a gonosznak es a Mammonnak a karhozat fia vagy.

 • IN - DIGO :) szerint:

  Digokam:
  M.B. mindenkivel leulne, de egyet elmondok, halistennek tobb olyan magyar el erdelyben, akik ezert a kovetkezo valasztason jol seggbe rugnak. Az RMDSZrol jol tudjuk, hogy profi ku…va a politikaba, mert mar mindenkivel fekudt egy agyba, de hogy Vadim melle is “befekudne” Marko, ezt sosem hittem volna !

  Ha te penzert meg cigany is lennel, akkor megvan a velemenyem es lassan megertem a kultura irant tamasztott igenyeid, de hadd legyen masoknak egy picivel nivosabb szintjuk.
  Ha manapsag nem er semmit a diploma, mondd meg nekem, hogy az a rengeteg koros ember, DOMBIVAL EGYUTT mi a nyavalyanak adta fejet eppen most tanulasra? Megmondom, mert SZAMIT A DIPLOMA. A maganyos kapalashoz odakint a mezon tenyleg nem kell az intelligencia, es az IQ, de kerdezek valamit: szted. mirol fognak beszelgetni Dombi Attila és Lehoczki Ferenc a ket testverpolgermester? Csocseszrol?

  Megjegyzes: Becali nem a leggazdagabb roman !!! Kell meg hajtson egy picit, gondolom allamelnokkent ra szavaztal a legutobbi valasztason… ?!
  Tokes se kellett? Marko se kell, Johet Gigi, Csocsesz, meg Dombi, oket valtja majd Vadim.
  Szebb jovot Sarmasagnak!

 • DIGO szerint:

  Azok azert adtak a fejuket tanulasra mert sok az idejuk! Manapsag a diplomaert nem kel tanulni csak penzed legyen ra es mehetsz vizsgazni,Figyelj csak Mozes az idezgetes nem igy van?????? tan neked ez faj hogy nem te lettel a Primar? en nem adtam meg el a lelkem meg senkinek de te lehett hogy jobban tudod !!!!!arol akit nem is ismersz. ez a ti bajotok hogy csak a netten nagy a pofatok mert itt nem ismer senki meg, az eletbe meg behuzatok a farkatokat mint a kutya!!!!Erdekes megis DOMBI POLGARMESTER UR NYERT!!!!!!GYAKORGASATOK CSAK A MEGSZOLITASAT TISZTELT SARMASAGI POLGAROK!!!!!!! A ciganyokrol meg visszamenoleg ott is talalsz rendes embert nem csak a magyar kozt. says!!!!! te ne mindig ezt a nagy kultura dumat nyomjad mert mar faj a fejem. a penznek tan te erzed a szagat? ne talaj mar az egyenesbe is gorbet ! en aszt hiszem hogy te a Becali vagyonaert meg a nagy roma partba is beiratkoznal es le is tagadnad hogy Magyar vagy!!!!gyenge az infod o a legazdagabb es utana D Patriciu …………

 • SANCHEZ szerint:

  IN- Bocsanat hogy beleszolok ebbe a nagy kulturaba,a jovobe csak sarmasagiak fognak a holdon jarni es csak itt lesz a nagy feltalalasok mert annyi az okos!! 1. ha talan te ciganynak szulettel volna mit tudtal volna csinalni? visszaneztel volna es latad volna a nagy cigany pi…t es visszaugrottal volna…..? 2. kivancsi vagyok arra a nagy erdejire meg rugja majd segbe M B -t mert csak itt tudtok pofazni. 3.te nagy diplomas vagy biztos !!(tanar,vagy pap,vagy valami bukott neptanacsos aki alol ugrott a szek) dugjatok fel magatoknak aszt a papirt! DOMBI meg Lehocki mirol fog beszelni eszt szeretnetek tudni???? majd kerdezzetek meg toluk,nem fog keleni oda tolmacs egyetemmel enszerintem! Lehocki-tol ugy se fog jonni egy kurva filler se ebben nyugottak lehetek .de lehet hogy Csocseszrol fognak csak beszelni adig csak gyakorolgassatok a Dombi megszolitasat.. DOMBI POLGARMESTER UR!! ahogy Digo irja areb. Mikor lehetett allamelnokent szavazni Gigire ??? fraierek! hol eltek a holdon?

 • dd szerint:

  Hazafi
  Mirol beszelsz?????
  Ki akar alpolgarmester lenni???
  Ismered kozelebrol??
  Na majd akkor jarjonn a mocskos pofad!!!

 • dd szerint:

  “Lehocki-tol ugy se fog jonni egy kurva filler se ebben nyugottak lehetek”
  Es ki nem szarja le Lehocki-t es a zegesz Solvadkerti bagazst!!

 • dd szerint:

  Vagy te Hazafi mit kepzelsz ki vagy te????
  Mert firkalgatsz meg a Bibliabol idezel gondolod te talaltad fel a spanyol viasszt???
  Mar mindenem kivan a nagy pofaddal meg a “ugy gondolom mindent tudok magatartasoddal”
  Hat mondjak neked valamit…EGY NAGY CSOMO SZAR VAGY……ES TUDOM KI VAGY

 • nemjo szerint:

  Hat ez igen!!

 • Hazafi szerint:

  Sehonnai bitang DD.
  Analfabetizmusod mar faj! Csak ezert nem reagaltam mostanaig,mert fajdalomcsillapito utan szaladgaltam!!!
  Hogy hogyan hasznalod a magyar nyelv irasjeleit az a te gondod,csak ugyelj,hogy kivel szemben!!! Hogy ki vagyok,(az ilyen senkihazi nemzetarulo fattyukra nagyon ki vagyok)….?! azt csak szeretned tudni,ugyanugy mint a nemzo atyad nevet!!!!
  Ha mar sertegetesere vettel ra, akkor…. ne hatragudj, de a tisztesseges bloglatogatoktol elnezest kell kernem a megutott hangnemert!!!
  Ne haragudj mar de a nevjegyedet a fekete pako,hires magyar nyelvujjito rmdsz szimpatizans,es valoszinuleg jovendo sarmasagi sztarvendeg cimboradtol kopintottad, didi?! vagy csak egyszeruen dombi, avagy dari dugo vagy?-vagy esetleg seggdugo???
  Haat,hogy egy nagy csomo szar vagyok?!-ezt is vallalom-hisz valoszinuleg eleg jol ismered az anyagot,hogy ilyen messzirol is megismered a szagarol,vagy esetleg a kepernyot nyalogattad,hogy megizleld ki(mi) lehetek?!jol betanulhattad segg nyalogatas kozben!!!
  Csak ne feledj el egy dolgot!!!-engem Magyar seggbol szartak ki es nem pedig Magyar seggel szartak le!!!-miny ahogyan azt ti tettetek a kozseg osszes tisztesseges magyar polgaraval!!!
  Szegyen es gyalazat a fejetekre!!! alnok nepirto,perverz senkihazik,akik lebozgorozzatok a honfitarsaitokat!!!!
  Fullafjatok bele a sajat szarotokba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(es en tenyleg tudom ki vagy!!!!!!!!!!!!!))))

 • Hazafi szerint:

  Amugy Iosif Constantin Dragan esi Ion Tiriac Becali elott alnak a gazdagsagi listan!!!!- csak ugy megszokasbol had pofazzak mar bele!!!

 • SANCHEZ szerint:

  HAZAFI-ojan nagy ez az elit dumad mintha nem is a szadal hanem a seggedbol jonnenek ki ezzek a nagy szavak.en nem nyalogatom a kepernyot, de neked adhatnek valamit mit nyalogass! es ha tudod ki vagyok mar reggel johetsz az ajtom ele kezdheted..szeretsz??? bizonyisd be ,terdelj le es szeress!!!!!!!!!!

 • SANCHEZ szerint:

  hazafi- adig mig az RMDSZ volt kinek tapsoltal,? vagy kire voksoltal? adig nem magyar segbol jottel ki csak most jottel ra? miota megalakult ez a MPP. ti ezzek a nagy elitek megkene alakitsatok itt a Magyar Sarmasagi Polgari Paraszt Partot. mondom en te valahol ott kuszkodtel a neptanacs korul es erzed a veszted azert irkalsz itt enyit,mert ha a kapa torne fel a markod akkor nem tudnad ennyire jol nyomogatni a gombokat…De ha Dombi olvassa eszt es megfogadna a tanacsom en a hejeben egy nagy takaritast vegeznek ott korulotte a neptanacsnal,meg a seprut is kicserelnem komplekt .CURATIREA GENERALA !!!!!!!!!! biztos te is repulnel onnan!

 • DIGO szerint:

  Hazafi !!!! latom te itt is mindenbe belepofazol eleg rendesen MEGSZOKASBOL !!!!!!Van egy ures hej Kisdobosnak a primarian ma hallotam eppen ,az unio finantolja a szegyen penzt ,mert kint a utcatakaritoinak adnak ijen spor-okat.—Megkene pajazad! biztos felvene Dombi polgarmester ur,mert nem sokkan volnatok SORBAN ijen nagy tudassal es felkeszulessel mint te. hol csinaltad tan nem a G.G.DEJ. VAGY A BOJAI EGYETEMEN la ID. ajanlom siess!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Blackadder szerint:

  “18 éven aluliak számára a bejegyzéseim megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott”

  “DIGO + SANCHEZ = Ugyanaz a szemely ” figyelmebe:

  Te ÉLŐLÉNY, te meg minek vallod magad ? Mert az emberek soraiba nehogy… Nagyon remélem Sarmasági sem vagy … mert akkor nagyon ver az Isten minket.

  Te próbálod kioktatni itt az embereket az iskoláról ? Meg az inteligenciáról ? Én a 4 osztályommal szerintem irok ugy mind te, ha 100 évig csak helyesirást tanulnál ! Az inteligencia meg tőled messze áll mint Makó Jeruzsálemtől, habár a te esetedben ez is kevés lenne.
  Most akkor mi vagy – ki vagy ? Magyar ? Cigány ? Román ? Nem … te egy nagy bunkó vagy.

  Csak hogy tudd:
  Mikor lehetett allamelnokent szavazni Gigire ??? fraierek!
  2004 – ben, vagy te még akkor nem éltél ?
  Latsd a favoritodat lent:
  Gigi Becali pentru Presedinte !
  Mellesleg kapott 1,77% – ot.

  P.S.
  Azt látom hogy neked csak egy célod van itt, éspedig sértegetni másokat. Nem tudtam nem reagálni az általad irottakara. A jőben ezt nem fogom megtenni mert erre sem vagy méltó.

 • vki szerint:

  Én nem állos senki pártján, de nem értem, hogy DIGO + SANCHEZ mit keres itt?! Inkább az első osztályt kellene ismételniük (amennyiben kijárták), megtanulni írni (ha nem is helyesen, de nem így, lejáratva ezzel az EGÉSZ MAGYARSÁGOT!). Én szégyenlem magam, hogy ilyenek vannak.
  Komolyan, nézzetek magatokba és inkább próbáljatok meg normálisan vitázni, ne csak mocskoljátok itt egymást, azt is analfabéta módra.
  Köszönöm!

 • vki szerint:

  Bocsi, men ÁLLOK senki pártján, javítom az előbbi elírást.

 • leplezo szerint:

  A Hazafi nevet Szeri Jozsef mernok ur es RMDSZ MKT tag hasznalja….
  Szegyen, gyalazat…..Szegyelje meg magat!!!!!!!!!!

 • hazafi szerint:

  Sanchez digo,mast akartam irni de nem teszem,nem fogom felvenni az analfabetizmussal idedobott kesztyut!!!nem!!!
  nem erdemes ilyen nemzetarulo fattyukkal osztozni a magyarsag sorsan,
  Apropo,azzal,hogy tobb neven irsz be attol meg nem vagy tobb ember,de meg attol sem ,hogy szuletett analfabetizmusodra meg rateszel egy lapattal!!!
  Ha ezutan is csak ilyen modon tudod kifejteni “velemenyedet”-ha van neked eggyaltalan ilyen,akkor kerlek a http://www.rmdsz.ro -n tedd meg azt !!!-ott magatok kozt el lehettek a perverz,pedofil dumatokkal!!!
  UFFF! Beszeltem!!!

 • Hazafi szerint:

  Haaaat ezt bizony nem sikerult eltalalnod!!!!
  De azert “koszonom”,hogy hozza sikerult hasonlitanod!!!! 😀
  Kulomben meg akar a fene ra hasonlitani,hisz o is egy veletek egy kovet fujo RMDSZ buzi!!!
  Rosszul celoztal ocsi!!!
  Kulomben mi is az az MKT???
  De hagyjuk…
  Na de remelem olvassa a cimboratok a blogot es megkoszoni nektek a bele vetett bizalmat!!!

 • rmdsz szerint:

  ez egy eleg erdekes felteves ?!

 • sarmasagi szerint:

  Felhaborito!!!!!!!!!!!!!en junius 1en az mpp-re szvaztam es szegyelem,hogy ezt tettem!bongeszve az mpp-s oldalt lelehet roluk vonni a kovetkeztetest!mivel ez az oldal nem mas mint egy pletykarovat es a hires mpp ilyet tart fent es mire?masok lejartatasara, igy kedves mpp-ek neem sokra mentek!!!!!!!gyalazzatok a rmdsz-t,mocskoljatok ,hat ilyen aron akartok ti gyozni?meg valami!!!!!!!!!!!a kedves politologus urnak nagyon pap szaga van !jobb lenne inkabb a hiveivel foglalkozna es nem dadogna annyit mint ahogy azt a tegnap is tette!!!!!!!!!!!

 • polgartars szerint:

  ez mar remiszto mi folyik itt,jobb lenne ha ezt az oldalt egyszer es mindenkorra megszuntetnek!!!!!!!!!mig komoly problemak nem adodnak belole!

 • Szeri Jozsef szerint:

  “Tisztelt” leplezo ! Koszonom a megtiszteltetest,de ki kell abrandirsalak!
  Hogy hazafi vagyok, azt nem tagadom,sot meg buszke is vagyok ra,viszont a Hazafi nick-et nem en bitorlom!
  Hogy ennek a blognak a latogatoja lettem,az a veletlen es a folytonos unszolasok szulemenye de: a szervezetnek aminek tagja vagyok,akarattal,tudatosan soha nem vetettem sot mi tobb meg akkor is ki alltam mellete mikor szemelyes vadaskodasoknak voltam kiteve,ugy ahogyan most is!
  Egyszer mar ki jelentettem, a tisztelt HKT elott de azert most megint meg teszem: NEM VAGYOK MPP,TAG NEM IS AKAROK AZ LENNI!
  Tovabb mennek; azok akik ismernek nagyon jol tudjak,hogy a nagy pofam miatt nem vagyok egy kozkedvelt szemely ebben a talpnyalo vilagban,vagyis azert mert ami a szivemen a szamon,es ezt szemtol szembe szokasom gyakorolni,nem pedig mindenfele blogfeluleten!
  Nem szokasom eladni sem a barataim sem pediglen a bajtarsaim boret!
  Hazafi beszolasai ugyszinten mocskoltak engem is mint a velem egy partban, hkt-ban dolgozo tarsaimat,de azert meg probaltam higgadt maradni.nem reagalni a vadakra,hisz mint minden piszkos jatek csak arra ment ki,hogy lejarasson egy,mar 18 eve jol mukodo szervezetet!
  Hogy mibol jutottal arra a kovetkeztetesre,hogy en irkalnak hazafi neven,erre meg nem birtam ra jonni,de valoszinuleg vagy egy vagy azon hoscincerek kozul aki allando jellegel probal osszeugrasztani bennunket rmdsz tagokat,vagy pediglen te magad lehetsz aza hazafi es valoszinuleg mar felsz a leleplezestol.
  Mindegy en ettol meg nyugodtan alszom,csak szerettem volna megkoszonni,hogy meghurcoltad a nevem,es kozolni veled hogy erted,nem fogok lemondani semmi nemu betoltott tisztsegemrol az aalltalam huen szolgalt RMDSZ-en belul!
  Azt hiszem nincs miert szegyelnem magam,mert MKT tag vagyok sem mert HKT tag vagyok es meg azert sem,hogy RMDSZ tag vagyok de neked annal inkabb,hisz a nevemet mocskoltad be artatlanul!
  En ki merek allni az etikai bizotsag ele,es vegigvinni egy mejrehato vizsgalatot!
  Ugy legyen!
  Leplezo pedig leplezd csk batran kiletedet tovabra is,hisz nem ersz annyit a szememben,hogy megkeresselek,hogy ki is vagy te tulajdonkeppen,pedig meg lennenek az eszkozeim hozza! Hidd el nekem!
  Erre a valaszra is csak azert meltattalak,mert beirasid utan kaptam nehany telefont,tiszteletben allo RMDSZ-s kollegaktol,ami arra kesztetett,hogy a nevemet bemocskolo beszolasodra reagaljak!
  Tisztelettel Szeri Jozsef RMDSZ,HKT es MKT tag!

 • max szerint:

  amiota megkezdottek a kampanyolasok masrol nem hallani es olvasni ezen az oldalon csak Dombirol,DARIROL, dull vezetesi stilusarol,csobankarol,es meg folytathatnam!!!!!!!!!!!es minek???????????hat azert mert az itt felsoroltak ,remek emberek es az ilyen emberekket kezdik ki mint a sas a dogot!miert nem irnak ezen az oldalon cigany PITYUROL?hat megmondom miert nem ,azert mert azt szegenyt nincs miert irigyelni!csak azokat kezdik ki akik az eletben felis tudnak valamit mutati!

 • Nevtelen3 szerint:

  Na de ki ismeri közületek azt a bizonyos cigány pityut? Mert én biztos hogy nem … Akkor meg mit írjak róla?

 • Hazafi szerint:

  Cigany Pityu?! Hm…. o is rmdsz listan indult valami valasztason????
  Ott volt a felvonulason,vagy talan a bulin,talan sort ivott ,orjongott a szinpadon?vagy talan bunyozott, esetleg mas, nagy roman, partnak lett volna a tagja meg a valasztasok elott nehany honappal? Vagy talan meg amellett,hogy kisebsegi( 😀 ) meg roman is lenne???
  Nem tudom!!! Nem ismerem!!!
  Ezert nem irok rola …

 • >