9

2008. május 19. – Kocsikaraván Selymesilosvára és Szilágylompértra

Tegnap, vasárnap május 18.- án MPP-s kocsikaravánt alkotva mentünk végig Selymesilosva és Szilágylompért utcáin.
Az emberek kitűntető örömmel és szeretettel fogadtak mindenhol, ahol csak áthaladtunk. A viszontlátás öröme és a szeretet részünkről is biztosítva alanyi jogon!
Kivételt képezett egy Csobánka István nevű úriember, aki Sarmaságon az indulásnál majdnem leégette a kocsija gumiabroncsait nagy ügybuzgalmában bizonyítandó hogy mennyire nem szereti az MPP- t. A fent jelzett sarmasági polgármesteri hivatalnál dolgozó alkalmazott, Selymesilosván volt az egyetlen ember aki nem örült látogatásunknak. Ki is mutatta ő azt ott is… Lelke rajta, ez az ő személyes véleménye. Jó és demokratikusan gondolkodó polgárokként tiszteletben tartjuk a személyes véleményét, illetve elfogadjuk azt…

admin
 

 • No limit...?? szerint:

  Meghiszem, hogy örültek az ilosvaiak az mpp-nek! Főleg azután, hogy egy ilosvai lakos elmondta, Dombi nagyon lealázta őket. A kampányrendezvényen azt mondta az ilosvaiaknak, ” PaRASZTOSAN mondom, me há maguk parasztok. Nem?”
  Ezt mondta Dombi, a “nagy sarmasági értelmiségi”.

 • fuggetlen szerint:

  Sajnalatos modon ez a “nagy sarmasagi ertelmisegi”-t tobb, valodi ertelmisegi tamogat….. csak tudnam hogy miert….erre nagyon kivancsi vagyok!!!
  Mar szinte latom magam elott a jovot dombival: Sepri a poros ut szelet egy ilosvai lakos,…. fullaszto a hoseg…… megall dombi “primar” az autojaval es fenhangon megkerdi:Mi a f****m, he paraszt melyik ut megy Sarmasagra?

  “Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit” es eszetek van hogy gondolkodjatok es megsem gondolkodtok.
  “De mikor eljo amaz, az igazsagnak Lelke, elvezerel majd titeket minden igazsagra.”

 • Ne parasztozz! szerint:

  Ha egy értelmiségi támogatja a rmdsz-t, elfogadható. Demokrácia van.
  De, ha egy értelmiségi azt a rmdsz-t támogatja, aki a helyieknek nem polgármestert, hanem primar-t ajánl és egy Dombi kaliberű egyénnel járatja le az egész rmdsz-t 🙁 Előttem, ezek nem tartoznak az értelmiségiek közé.
  Az ilosvaiakat nem sértegetni kellett volna.
  Hátha van elég önérzetük az ottaniaknak és szavazatukkal büntetnek!
  Magyarán, nem szavaznak, az “értelmiségi Dombi”-ra.

 • fuggetlen szerint:

  Nem akartam megserteni senkit a “paraszt” -al, henem dombi szovegebol indultam ki, o parasztozta le az ilosvaiakat.
  Igy van, ha egy ertelmisegi vagy barki tamogatja az RMDSZ-t akkor az elfogadhato, de az egy olyan RMDSZ kel legyen ami jelen esetben a sarmasagi emberek erdekeit kel kepviselje, es amely olyan embert juttat a “tronra” aki jol tudja ezt csinalni. De sajnos nem igyvan, a magyar kozossegunk szethulni latszik, osszefogas mar nincs, elveszlodtek azok az idealok amikert regen szazak adtak az eletuket,…ezt mar visszahozni nem lehet. Ennek a szethuzasnak logikus kovetkezmenye volt hogy megalakuljon a sarmasagi MPP es hogy idaig fajuljanak a dolgok, aminek en szemely szerint nem orulok. Ja igen,…. most jutott eszembe a mostani ember idealja a PENZ. Ezt eszrevehettuk a tegnapi felvonulason is, aki egy kicsit megfigyelte az eszrevehette hogy kik vonultak fel az RMDSZ szineiben,…… sarmasag elit tarsasaga, kicsitol nagyig mind ott voltak,….. akik majd a koncot ragjat,… de miutan leragtak mar csak a csont marad amibe konnyen beletorik az ember foga.
  Es vegul szerintem atkellene ertelmezni azt az “ertelmisegi” szot mert mara elveszitette a regi jelenteset szerintem. Mert igazi ertelmisegi ember nem tamogat egy olyan polgarmester jeloltet akinek tudomasom szerint nincs meg a 12 osztalya. Ha tevedek, minden harag nelkul kerek mindenkit javitson ki.

  “Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit” es eszetek van hogy gondolkodjatok es megsem gondolkodtok.
  “De mikor eljo amaz, az igazsagnak Lelke, elvezerel majd titeket minden igazsagra.”

 • Ne parasztozz! szerint:

  Független!
  Nem miattad irtam a “ne parasztozz” elnevezést, hanem kértem a “nagy sarmasági értelmiségit”, hogy ne parasztozza már le a község lakóit!
  Tisztelettel kell bánni az emberekkel! Ha ilosvai, ha lompérti…
  Csak nem tudom, hogy fog ez neki menni…

 • japy szerint:

  Hat nem tudom miota szegyen a “paraszt szo” hisz tudomasom szerint a paraszt ember mezogazdasaggal,allattenyesztessel foglalkozik es nehez fizikai munkaval keresi meg a mindennapi betevot es ez szerintem nem szegyen a ketkezi munka nem volt sohasem szegyen sott szerintem megbecsulendo dolog!Tudomasom szerint Selymesilosva es Szilagylompert polgari tobbsege ijen munkakban tevekenykedik es ez nekik nagy dicsoseg nem pedig szegyen!!!Szerintem annak kellene szegyenkezzen aki ijesmit ir es ijesmivel foglalkozik!elindit egy ijen oldalt ahol a masik ocsarolasat koveti!es meg azt sem tudja hogy mit jelent a “paraszt szo” hat annak kellene muvelodjon!mert masokra nagyon konnyu mindent mondani de sajat magat nem latja nem veszi eszre a bokortol az erdot!De majd a valasztasokkor eldol h mit is gondolnak az emberek egyesekrol es hogy ki mit is akar es mit lat jobbnak!

 • földesúr szerint:

  “nem veszi eszre a bokortol az erdot!” mondja a parasztok ügyvédje, alias japy!
  Tisztelt ügyvéd úr(hölgy), irodalmi ismeretei hiányosak, ugyanis ez a parasztok között is nagyon jól ismert közmondás valójában így szól: “Nem látja a fától az erdőt.” Ez mára egy picit módosult a következő formát öltve magára: “Nem látja a tulipántól a fenyőt!” Úgy látom ugyanebbe a hibába csusszant kigyelmed is “naccságos uram”!
  Egyvalamit elmondok én uraságodnak, úgy is mint parasztból avanzsált földesúr, s ezt jól jegyezze meg kigyelmed: nem köll a parasztot megvídeni, mert vót annak rígen is vasvillája, no mög kaszája es, s osztán, ha ippen úgy hozta a keserves sors, nem is átallotta azt használni. Nincs minékünk szükségünk, semmiféle fogadott prókátorra, ki simitsa az agyoncsíszolt dombi uraság baromságait, amiket itt nékünk, vidékieknek (sarmaság city-hez képest) elmondott, mert nagyon jól ismerjük a fajtáját.
  Semmi köze a becsületes Dombikhoz, mint az nekünk pofátlanul hazudta, mert azt gondolta, hogy a magunkfajta parasztokat csak úgy át lehet verni! Hát tudja meg a dombi (f)uraság, hogy ezzel itt elásta a böcsületit, de örökre. Kifütyüljük mink, ha kell még százszor is, meg ezerszer is, mert hát a paraszt ahhoz ért csak igazán. Nemde???
  A választáson majd mögpöcsételjük az dombi (f)uraság sorsát, hogy semmiképpen ne lehessen “Sarmaság fura ura”!

 • Ne parasztozz! szerint:

  Ja(m)py!
  Szerinted a parasztok nem emberek? Őket nem lehetne megtisztelni egy más megszólítással?
  Ma már más kifejezést használ a köznyelv erre a foglalkozásra: földműveseknek, földműveléssel foglalkozóknak nevezi ezeket az Embereket!
  Manapság a “paraszt” kifejezést pejoratív értelemben szokták használni. Ha valakire azt mondják:paraszt, akkor az sértő kifejezésnek számít.
  Egy polgármesterjelölttől pedig mindenképpen az.
  Gondoljuk csak el, a tömegben ha csak egy értelmiségi is volt….Nos, őt is simán leparasztozta. Ez viszont nagy illetlenség volt részéről.
  De könyörgöm, a földműveseket sem igy illik megszólítani.
  Ugye, tisztelt ilosvaiak??!!
  Ui.
  Művelődjek még yapi??? Látod, a helyesírás szabályait is ismerem.
  “Ne sutor ultra crepidam!”. Latin közmondás, fejtsd meg és ahhoz tartsd magad! 🙂

 • fuggetlen szerint:

  Tokeletesen egyet ertek az elottem szoloval.

  “Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit” es eszetek van hogy gondolkodjatok es megsem gondolkodtok.
  “De mikor eljo amaz, az igazsagnak Lelke, elvezerel majd titeket minden igazsagra.”

 • >